Αιτωλοακαρνανία: Περισσότερες ενδοοικογενειακές επιθέσεις ή περισσότερη δημοσιότητα;

Όντως, λοιπόν, κάτι δεν πάει καλά με τους άνδρες όμως υπάρχει και μια άλλη εξήγηση για τα πολλά καθημερινά περιστατικά

Αιτωλοακαρνανία: Περισσότερες ενδοοικογενειακές επιθέσεις ή περισσότερη δημοσιότητα;

Μόνο μέσα στο προηγούμενο 24ωρο έγινε γνωστό πως από αστυνομικούς στην περιοχή έγιναν οι εξής κινήσεις κατά της ενδοοικογενειακής βίας: δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα, τον οποίο κατήγγειλε η εν διαστάσει σύζυγός του ότι μπήκε σπίτι της, την βιντεοσκόπησε με κινητό τηλέφωνο, την εξύβρισε, της αφαίρεσε το κινητό της τηλέφωνο και τα κλειδιά της, με σκοπό την παράνομη ιδιοποίησή τους και την χτύπησε! Είναι, μάλιστα, λιμενικός...

Την παρακολουθούσε για χρονικό διάστημα πάνω από μήνα και της είχε χαλάσει την ζωή. Σε άλλη υπόθεση, απόπειρα βιασμού και ενδοοικογενειακή βία, πάλι από άνδρα τον οποίο κατήγγειλε η εν διαστάσει σύζυγός του, ενώ για τρεις μέρες την απειλούσε "προκαλώντας της τρόμο και ανησυχία".

Άλλον άνδρα τον κατήγγειλε ο πατέρας του γιατί τον απείλησε φραστικά, "προκαλώντας του τρόμο και ανησυχία", στο Θέρμο, δε, έναν άλλο άνδρα τον κατήγγειλε μια γυναίκα για ενδοοικογενειακή απειλή μέσω τηλεφώνου και πρόκληση φθορών στην οικία της!

Όλα αυτά μέσα σε ελάχιστες ώρες! Όπως και να το δεις υπάρχει έξαρση και μάλιστα με κοινό παρονομαστή την βία που προέρχεται από άνδρες μέσα στα σπίτια και συχνότατα απέναντι σε συντρόφους ή γυναίκες με τις οποίες είναι σε διάσταση.

Κάτι δεν πάει καλά με τους άνδρες; Αυτό είναι σαφέστατο και η γνωστή εξήγηση της λεγόμενης "τοξικής αρρενωπότητας" και της "πατριαρχίας" δεν φαίνεται να εξηγεί το γιατί οι άνδρες φαίνονται να μην αντέχουν τον κόσμο γύρω τους.

Είναι, άλλωστε, εκείνοι που σε συντριπτικά ποσοστά δολοφονούν, κυρίως άνδρες μάλιστα! Κυρίως άνδρες επίσης ρέπουν προς τα ναρκωτικά ή/και το αλκοόλ, οδηγούνται σε ψυχικά νοσήματα ή πεθαίνουν πρόωρα.

Όλα τα παραπάνω είναι μετρήσιμα στοιχεία και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, αρκεί να δει κανείς το ποσοστό των δολοφονιών και να διαπιστώσει ότι από τους 90 φόνους τον χρόνο στην Ελλάδα οι 75 αφορούν σε άνδρες! Κατά 95%, δε, δολοφονημένους από άνδρες! 

Όντως, λοιπόν, κάτι δεν πάει καλά με τους άνδρες όμως υπάρχει και μια άλλη εξήγηση για τα πολλά καθημερινά περιστατικά.

Πλέον, όλα βγαίνουν στην δημοσιότητα. Μια γυναίκα που θα υποστεί βία και θα καλέσει την Αστυνομία θα πρέπει να χωριστεί από τον δυνάστη της είτε το θέλει είτε όχι. Θα γίνει δικογραφία είτε το θέλει είτε όχι. Και το θέμα θα πάει σίγουρα σε γνώση του εισαγγελέα. 

Αυτό δεν γινόταν παλιά και κάπως έτσι πολλές γυναίκες, γονείς, παιδιά ή και άντρες έμεναν να ζουν μέσα στην βία, χάνοντας συχνά την ζωή τους. Αυτό άλλαξε και καλώς άλλαξε. 

Αρκεί μόνο τα θύματα να μην αρχίσουν να φοβούνται την έκθεση που συνεπάγεται πλέον η καταγγελία...

Εφημερίδα "Συνείδηση" 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Θα έχουμε πρόβλημα με την κοσοβοποίηση της Θράκης και της Κύπρου;

Η τελική απόφαση θα ληφθεί από την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης τον ερχόμενο Μάιο