ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑιτωλοακαρνανία – Πάσχα στο χωριό μέσω… ΚΤΕΛ: 15% αύξηση στα έκτακτα δρομολόγια

Αιτωλοακαρνανία – Πάσχα στο χωριό μέσω… ΚΤΕΛ: 15% αύξηση στα έκτακτα δρομολόγια

Αιτωλοακαρνανία – Πάσχα στο χωριό μέσω… ΚΤΕΛ: 15% αύξηση στα έκτακτα δρομολόγια

Μπορεί καθ’ όλη την διάρκεια του lockdown η πτώση στις μετακινήσεις να είναι σχεδόν καθολική, όμως στο ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας από το Σάββατο του Λαζάρου τα έκτακτα δρομολόγια αυξήθηκαν κατά 15%

Ανέκαθεν το Πάσχα είναι η γιορτή που όλα τα μέλη της οικογένειας επιστρέφουν στα πάτρια εδάφη και περνούν όλοι μαζί τις γιορτές. Πλέον, λόγω του κορονοϊού και του εγκλεισμού, οι ετεροδημότες επιθυμούν όσο ποτέ άλλοτε να επιστρέψουν στις «ρίζες» τους και να ζήσουν το γιορτινό τραπέζι με τον οβελία και όλα τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Μπορεί βεβαίως η οδηγία για φέτος να είναι «Πάσχα στην πόλη», μπορεί οι έλεγχοι στα διόδια να είναι έντονοι, αλλά το… μάτι κλείνεται σε όσους θέλουν να ταξιδέψουν με τις εξαιρέσεις, που θεσπίστηκαν για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές το προηγούμενο διάστημα είδαν πτώση στη δουλειά τους ακόμη και 95% ωστόσο με την προσδοκία ότι μετά την περίοδο του Πάσχα θα υπάρξει απελευθέρωση στις μετακινήσεις,  παραμονές του Πάσχα λαμβάνει χώρα μια μικρή πρόβα για την επανεκκίνηση, αφού η επιβατική ζήτηση έφερε αύξηση των έκτακτων δρομολογίων.

Ο Φώτης Μούκας

Ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας Φώτης Μούκας μιλώντας στη «Σ» αναφέρει: «τα δρομολόγια έχουν αυξηθεί. Υπάρχουν πολλά έκτακτα δρομολόγια από την Αθήνα προς την Αιτωλοακαρνανία, αλλά και από την Θεσσαλονίκη. Καλύψαμε όλο τον όγκο των επιβατών που επιθυμούσε να ταξιδέψει. Από το Σάββατο του Λαζάρου προστέθηκαν έκτακτα δρομολόγια. Συγκεκριμένα το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων είχαμε 13 δρομολόγια την ημέρα από την Αθήνα προς το νομό μας. Τα έκτακτα δρομολόγια αγγίζουν το 15% στο ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας και να υπενθυμίσουμε πως ισχύει ο περιορισμός του ίσχυε, του 65% σε πληρότητα. Μετά το Πάσχα και όταν απελευθερωθούν οι μετακινήσεις εκτιμούμε πως θα αυξηθούν τα δρομολόγια και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Ο κόσμος είναι αρκετά συγκρατημένος και φοβισμένος σχετικά με τον κορονοϊό και γι’ αυτό η πτώση στην επιβατική κίνηση θα είναι μεγάλη».

Ανέκαθεν οι  προμήθειες από το χωριό προς τα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως την Αθήνα ήταν αυξημένες στα ΚΤΕΛ της Αιτωλοακαρνανίας. Πέρσι, είχαν αυξηθεί κατακόρυφα, σε βαθμό που υπήρχαν δρομολόγια στα οποία τα δέματα ήταν περισσότερα από τους επιβάτες! Αρκετές οικογένειες λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, δεν είχαν την ευκαιρία να σμίξουν, αλλά τα παραδοσιακά καλούδια δεν έλειψαν από το γιορτινό τραπέζι των ετεροδημοτών.

Φέτος όμως τα πράγματα, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να είναι όπως θα ανέμενε κανείς. Ο κ. Μούκας επί του θέματος τονίζει: «οι αποστολές δεμάτων με αμνοερίφια ήδη έχουν ξεκινήσει με προορισμό την Αθήνα κυρίως από το Σάββατο του Λαζάρου. Ωστόσο, οι αποστολές όπως έχουμε δει γίνονται μέχρι και την τελευταία στιγμή. Πέρσι η αποστολή δεμάτων είχε εκτοξευτεί, ενώ φέτος δεν βλέπουμε να έχει διαμορφωθεί αντίστοιχο «κλίμα», οψόμεθα…».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

Αγρίνιο – Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας: Πάσχα από τα συσσίτια για 200 άτομα

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr