ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠαιδειαΑιτωλοακαρνανία: Παραιτήθηκε ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για προσωπικούς λόγους

Αιτωλοακαρνανία: Παραιτήθηκε ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για προσωπικούς λόγους

Αιτωλοακαρνανία: Παραιτήθηκε ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για προσωπικούς λόγους

Προσωπικοί είναι οι λόγοι για τους οποίους ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, Αριστείδης Λουκόπουλος, παραιτήθηκε από τη θέση του.

Σε επιστολή του με αποδέκτες στελέχη της Eκπαίδευσης κάνει γνωστή την απόφασή του, σημειώνονοντας ότι δε θα συμμετάσχει στις υπηρεσιακές κρίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ αναφέρει ότι στη διάρκεια της θητείας του είχε βασικό στόχο την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ο Αριστείδης Λουκόπουλος  είχε αναλάβει καθήκοντα διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τον Αύγουστο του 2020.

Η επιλογή των προσώπων που είχαν αντικαταστήσει τους προηγούμενους διευθυντές σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσε είχε γίνει, όπως είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας,  κατόπιν εισήγησης πενταμελούς Συμβουλίου Επιλογής, αποτελούμενου από πανεπιστημιακούς (που προτάθηκαν από τα ΑΕΙ) και ανώτερα στελέχη εκπαίδευσης και διοίκησης, βάσει των επιστημονικών, διδακτικών και διοικητικών προσόντων των υποψηφίων, τα οποία ισχύουν σε ανάλογες περιπτώσεις επιλογής προσωρινών στελεχών εκπαίδευσης. Το Συμβούλιο Επιλογής εργάσθηκε συστηματικά και, μετά από την αξιολόγηση των υποψηφίων σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο, υπέβαλε τεκμηριωμένη πρόταση για την τοποθέτηση των εν λόγω Διευθυντών, ανά θέση και ανά υποψήφιο. Η πρόταση αυτή έγινε στο σύνολό της δεκτή από την Υπουργό και αποτέλεσε το περιεχόμενο υπουργικής απόφασης για την τοποθέτησή τους, όπως είχε ανακοινωθεί.

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ