ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα Νεα«Αιτωλοακαρνανία: Ώρα μηδέν για τα ΑμεΑ»

«Αιτωλοακαρνανία: Ώρα μηδέν για τα ΑμεΑ»

«Αιτωλοακαρνανία: Ώρα μηδέν για τα ΑμεΑ»

«Αιτωλοακαρνανία: Ώρα μηδέν για τα ΑμεΑ». Με αυτόν τον τίτλο στο κείμενό του ο Χρήστος Παπαπαναγιώτου θέλησε να καταγγείλει την κατάσταση που αντιμετωπίζουν Άτομα με Αναπηρίες λόγω της κακής κατάστασης του οδικού δικτύου σε περιοχές του Αγρινίου και του Μεσολογγίου.

Ο Χρήστος Παπαναγιώτου αναφέρει:

“Στην Αιτωλοακαρνανία και στους δήμους Αγρινίου και Μεσολογγίου οι δήμαρχοι αδιαφορούν για την ύπαρξη, υγεία και σωστή διαβίωσης ανθρώπων που έχουν ανάγκη την άμεση βοήθεια μας μιας και είναι συνάνθρωποι μας ΑμεΑ!

Οι δήμαρχοι Γεώργιος Παπαναστασίου και ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Λυρός μετά από συνεχείς ενοχλήσεις από την Περιφέρεια, τον σύλλογο ΑμεΑ δεν απαντάνε σε κύριες ερωτήσεις και δεν προβαίνουν στο να κάνουν κάτι για συμπολίτες μας που χτίζουν άμεση αντιμετώπιση στα προβλήματα τους!!!

Στα σπίτια τους δεν υπάρχει πρόσβαση ασθενοφόρου και οι δρόμοι είναι χειρότεροι και από κατσικοδρομους!!!

Κάθε φορά που οι άνθρωποι θέλουν να βγουν να πάνε ακόμα και για ψώνια πρέπει να περπατήσουν με κίνδυνο την ζωή τους και την εύθραυστη σωματική τους ακεραιότητα!!!

Τους χειμερινούς μήνες κινδυνεύουν να πνιγούν και για να πάει κάποιος προς βοήθεια τους χρειάζεται μονάδα την δύναμης της ΕΜΑΚ!

Η ερώτηση προς τους κύριους δημάρχους είναι η εξής: Αν κατά πάσα πιθανότητα ήταν ένας δικός τους άνθρωπος εξ αίματος θα αδιαφορούσαν το ίδιο;
Ο πολιτικός κύριος Βελόπουλος έχει καταθέσει μέχρι επερώτηση στην βουλή για αυτό το θέμα!!!

Οι φωτογραφίες ντοκουμέντα δείχνουν την πραγματικότητα!!! Δρόμοι χωρίς φωτισμό που γίνονται με τη παραμικρή βροχή ποτάμια!!!”.

 

 

 

Τι λέει η πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ 

“Εδώ και ένα 6μηνο είχαμε καταγγελίες από μέλη μας ΑμεΑ, ότι δεν έχουν πρόσβαση στην οικία τους λόγω καταστροφής του οδοστρώματος Ευθύνης των Δήμων Αγρινίου και Μεσολογγίου. Οι περιοχές της ευθύνης τους είναι περιοχή ΧΥΤΑ στο Καστράκι Αγρινίου, και περιοχή Μαγούλα στο Μεσολόγγι. Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου και ο υπεύθυνος τεχνικής υπηρεσίας, κ. Λύρος και κ. Κουφός αρνήθηκαν με απαντητική επιστολή στον Σύλλογό μας, την διόρθωση του δρόμου των ΑμεΑ με κινητικά προβλήματα.

Πάσχουν από ΣΚΠ( ζεύγος Ιωάννου-Δημητρίου και Μαρίας).Ο Δήμος Αγρινίου στην περίπτωση του ΑμεΑ ( με σοβαρή καρδιοπάθεια), κ. Πριοβόλου Παναγιώτη, αν και τα θέματα χρονίζουν αδιαφορούν πλήρως. Δήμαρχος Αγρινίου είναι ο κ. Γ. Παπαναστασίου, Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών είναι ο κ Μ.Σ κορδοπουλος, και υπεύθυνη μηχανικός τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου είναι η κ Παππά. Δεν λάβαμε απαντητική επιστολή αλλά σε τηλεφωνική επικοινωνία με την υπεύθυνη μηχανικό κ. Παππά, εισπράξαμε άρνηση. Κονδύλια υπάρχουν για διορθώσεις οδοποιίας και για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ.

Οι μόνοι που απάντησαν στα έγγραφα- καταγγελίες μας, είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας, και έγινε θέμα στο κοινοβούλιο με ερώτηση απ’ την Ελληνική Λύση. Αν και έχουν ενημερωθεί για το θέμα, άπαντες συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Σε κοινό δελτίο τύπου με την ΕΕΣΚΠ Δυτικής Ελλάδας (Ελληνική Ένωση για την Σκλήρυνση κατά πλάκας),το θέμα ακούστηκε σε τοπικά δημοσιογραφικά site, ραδιόφωνα,και σε εφημερίδες. Αλλά δυστυχώς το θέμα παραμένει, με καθημερνή έκθεση της ζωής των ΑΜΕΑ σε κίνδυνο ,αφού δεν μπορεί να μεταβεί ασθενοφόρο στις οικείες περιμένουμε να πάρει θέση το Υπουργείο Εσωτερικών, οι Ευρωβουλευτές μας ,και η ΚΕΔΕ Ελλάδος. Ευελπιστούνε να δoθεί τέλος στα προβλήματα των συνανθρώπων μας που διεκδικούν τα αυτονόητα.. Πρόσβαση!!!”.

Με εκτίμηση για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος
Ελισάβετ Κρητικού Καραμπούλη

Ακολουθούν τα σχετικά έγγραφα:

 

  

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Κλιμακώνει τις αντιδράσεις για το εργασιακό νομοσχέδιο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr