ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑιτωλοακαρνανία: Οι προθεσμίες σε γονείς και διευθυντές για τα σχολικά γεύματα

Αιτωλοακαρνανία: Οι προθεσμίες σε γονείς και διευθυντές για τα σχολικά γεύματα

Αιτωλοακαρνανία: Οι προθεσμίες σε γονείς και διευθυντές για τα σχολικά γεύματα

Εκδόθηκε η εγκύκλιος της υφυπουργού Παιδείας για τα σχολικά γεύματα στην Πρωτοβάθμια – Αναλυτικά οι προθεσμίες για γονείς και διευθυντές/τριες

Εκδόθηκε η εγκύκλιος της υφυπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη, αναφορικά με την υλοποίηση του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» σε μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2020-21.

Οι γονείς και οι κηδεμόνες θα μπορούν να υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις συναίνεσης/υπαναχώρησης στα σχολεία έως την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020.

Στη συνέχεια, οι διευθυντές/ντριες των δημοτικών σχολείων συγκεντρώνουν τις υπεύθυνες δηλώσεις και καταρτίζουν συγκεντρωτικό πίνακα με το συνολικό αριθμό των συμμετεχόντων μαθητών και μαθητριών στο πρόγραμμα, καθώς και τον αριθμό και το είδος των αλλεργιών-δυσανεξιών, και τον αποστέλλουν στον συντονιστή Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020 (συν. 3, πίνακας Διευθυντών).

Πιο αναλυτικά προβλέπεται:

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» για το σχολικό έτος 2020-21 και σε συνέχεια της με αρ. πρωτ. Φ.14/ΦΜ/108048/Δ1/21-8-20 Υ.Α. (Β’ 3606) και της με αρ. πρωτ. Φ.14/ΦΜ/117420 /Δ1/ 8-9-20 Εγκυκλίου, παρακαλούνται οι Διευθυντές/ντριες των ήδη ενταγμένων σχολικών μονάδων στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα», όπως μεριμνήσουν ώστε να συγκεντρωθούν α) οι Υπεύθυνες Δηλώσεις συναίνεσης των γονέων/ κηδεμόνων που επιθυμούν να συμμετέχουν τα τέκνα τους στο εν λόγω πρόγραμμα, αλλά δεν το έχουν δηλώσει ακόμη (συν. 1, Υ.Δ. συναίνεσης), και β) οι Υπεύθυνες Δηλώσεις υπαναχώρησης των γονέων/κηδεμόνων που επιθυμούν να ανακαλέσουν την συμμετοχή των τέκνων τους στο εν λόγω πρόγραμμα (συν. 2, Υ.Δ. υπαναχώρησης).

Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των υπεύθυνων δηλώσεων συναίνεσης/υπαναχώρησης των γονέων/κηδεμόνων στις σχολικές μονάδες που φοιτούν τα τέκνα τους ορίζεται η Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020.

Εν συνεχεία, οι Διευθυντές/ντριες των συμμετεχόντων Δημοτικών Σχολείων συγκεντρώνουν τις υπεύθυνες δηλώσεις και καταρτίζουν συγκεντρωτικό πίνακα με τον συνολικό αριθμό συμμετεχόντων μαθητών/τριών στο πρόγραμμα, καθώς και τον αριθμό και το είδος των αλλεργιών-δυσανεξιών, βάσει των υπευθύνων δηλώσεων που έχουν συγκεντρώσει και τον αποστέλλουν στον/στους Συντονιστή/ές της οικείας Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020 (συν. 3, πίνακας Διευθυντών).

Ο/οι Συντονιστής/ές του προγράμματος οφείλει/ουν να αποστείλει/ουν στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΠΕΚΑ [Διεύθυνση Οικογενειακών Επιδομάτων, Τμήμα Παροχών Κοινωνικής Στήριξης Οικογενειών, υπόψη κας Βρακατσέλη Θωμαής (e-mail:th.dagli@oga.gr) και κας Παππά Αλεξίας (e-mail:a.pappa@oga.gr), τηλέφωνα επικοινωνίας: 2131519265 και 2131519309], με κοινοποίηση στο γραφείο Υφυπουργού υπόψη κας Γιαννοπούλου Παναγιώτας (email:pgiannopoulou@minedu.gov.gr), συγκεντρωτικό πίνακα με τον τελικό αριθμό συμμετεχόντων μαθητών/τριών στο πρόγραμμα ανά σχολική μονάδα αρμοδιότητάς τους, καθώς και με τον αριθμό και το είδος των αλλεργιών-δυσανεξιών, βάσει των υπευθύνων δηλώσεων (συν. 4, πίνακας Συντονιστών) μέχρι την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020 για τον σχεδιασμό προσθήκης επιπλέον σχολικών μονάδων στο πρόγραμμα βάσει των αδιάθετων μερίδων που τυχόν θα προκύψουν.

Αναλυτικά η εγκύκλιος εδώ

Η λίστα των σχολείων της Αιτωλοακαρνανίας 

alfavita.gr

Ένα νέο κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία – “Πρωταθλήτρια” και πάλι η Αττική

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr