Αιτωλοακαρνανία: Οι νέοι του Νεοχωρίου παραμένουν στην ύπαιθρο και επενδύουν στον πολιτισμό

Ο σύλλογός τους, Acheloistas, πραγματοποίησε την πρώτη του έκθεση τοπικών καλλιτεχνών

neoi_neoxori_mesologgi-696x383 (1)

Σε πείσμα των καιρών και παρά τις δυσκολίες που συναντούν καθημερινά, ζώντας σε μια περιοχή που συνεχώς μαραζώνει, οι νέοι της κωμόπολης του Νεοχωρίου στο Μεσολόγγι επιλέγουν να παραμείνουν και να προσφέρουν στον τόπο τους, επενδύοντας στον πολιτισμό.

Ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν, βασιζόμενοι στην εθελοντική δράση, την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα, τη δημιουργική έκφραση, την κοινωνική προσφορά και την προσωπική πρόοδο.

Καρπός αυτής της προσπάθειας είναι ο Σύλλογος Νέων Νεοχωρίου Μεσολογγίου, «Acheloistas», ο οποίος πραγματοποίησε την πρώτη του έκθεση τοπικών καλλιτεχνών, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεοχωρίου «Μίνως Ζώτος». Με τη συγκεκριμένη δράση, οι νέοι δίνουν τα ερεθίσματα στους υπευθύνους του πολιτιστικού τομέα στον δήμο, ώστε να σχεδιαστούν μελλοντικά πολιτιστικά προγράμματα, καθώς και να μελετηθεί η αξιοποίηση της βιβλιοθήκης, ενός κυττάρου πολιτισμού που έμενε για χρόνια κλειστό.

Στην πενθήμερη αυτή έκθεση, μαθητές και πολίτες κάθε ηλικίας εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους, αλλά και τον θαυμασμό τους τόσο για την επιμελή οργάνωση, όσο και –κυρίως– για το ταλέντο των συμπολιτών τους.

Οι Acheloistas «γεννήθηκαν» το 2023. Πρόκειται για έναν καθαρά εθελοντικό σύλλογο, ο οποίος πιστεύει βαθιά στην ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και παρεμβαίνει σε τομείς που αφορούν την κοινωνία, την παιδεία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον.

Όπως αναφέρουν τα ίδια τα μέλη του Συλλόγου, στόχος είναι η προσωπική ανάπτυξη και η συλλογική δράση για έναν άλλον τρόπο ζωής. «Ένα όνειρο που ονειρευόμαστε μόνοι μας είναι απλώς ένα όνειρο. Ένα όνειρο που ονειρευόμαστε μαζί με άλλους είναι πραγματικότητα», τονίζουν χαρακτηριστικά, μεταφέροντας τα λόγια της Γιαπωνέζας καλλιτέχνιδος Γιόκο Όνο.

Πηγή: ypaithros.gr