ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑιτωλοακαρνανία: Οι αργοί ρυθμοί απαιτούν… Γκάζια για τον εμβολιασμό

Αιτωλοακαρνανία: Οι αργοί ρυθμοί απαιτούν… Γκάζια για τον εμβολιασμό

Αιτωλοακαρνανία: Οι αργοί ρυθμοί απαιτούν…  Γκάζια  για τον εμβολιασμό
  • Από την Τρίτη οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου
  • Πανέτοιμοι οι Αιτωλοακαρνάνες φαρμακοποιοί

Με αργούς ρυθμούς κινείται ακόμη το εμβολιαστικό πρόγραμμα και σε τοπικό επίπεδο. Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία στην Αιτωλοακαρνανία έχουν εμβολιαστεί σχεδόν 1.200 άτομα. Πρόκειται κυρίως για τους υγειονομικούς του ΕΣΥ, του ιδιωτικού τομέα, καθώς επίσης ένα περιορισμένο αριθμό από την ηλιακή ομάδα των 85+, καθώς ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού ξεκίνησε μόλις το περασμένο Σάββατο.

Ενδεικτικό πάντως των ρυθμών είναι ότι στην Αιτωλοακαρνανία το τελευταίο διάστημα γίνονται συνήθως περί τους  50 έως 70 εμβολιασμοί την ημέρα. Η αναγκαιότητα το εμβολιαστικό πρόγραμμα να πατήσει «γκάζι» ήταν δεδομένη. Στο πλαίσιο αυτό το ευχάριστο είναι ότι επιτέλους ενεργοποιείται η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι εμβολιασμοί στα πρώην ιατρεία του ΙΚΑ στο Αγρίνιο.

Παράλληλα, οι φαρμακοποιοί της περιοχής, μετά και από την συμμετοχή τους, σε σχετικό εκπαιδευτικό σεμινάριο είναι πανέτοιμοι και κατάλληλα προετοιμασμένοι να συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια για το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Μάλιστα ο ρόλος τους στην πορεία, όταν δηλαδή θα αδειοδοτήθουν και θα κυκλοφορήσουν και άλλα εμβόλια κατά του covid, πέραν αυτού της Pfizer/BioNtech, θα είναι κομβικής σημασίας για το μεγάλο στόχο της ανοσίας για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Κέντρο Υγείας Αγρινίου : Από την Τρίτη οι εμβολιασμοί

  • Τη Δευτέρα παραλαμβάνονται τα εμβόλια
  • Ποιο είναι το πρόγραμμα εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου

Στη «μάχη» κατά της εξάπλωσης του covid-19 μπαίνει από σήμερα το Κέντρο Υγείας Αγρινίου! Μετά τον αγώνα δρόμου και τις αλλεπάλληλες αναβολές τελικά από την Τρίτη και για όλη την εβδομάδα μέχρι και το Σάββατο το υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας θα εμβολιάζουν συμπολίτες μας που ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία των 80 – 84 ετών! 

Το Κέντρο Υγείας Αγρινίου αναμένεται να έχει μεγάλο φόρτο εργασίας με τους εμβολιασμούς, καθώς θα δέχεται άτομα από διάφορα σημεία της περιοχής για να εμβολιαστούν, όπως τον πρώην δήμο Παναιτωλικού, Παρακαμπυλίων, το Καινούργιο, τη Νεάπολη κλπ και γι’ αυτό είχε φροντίσει να διαθέτει δύο εμβολιαστικά κέντρα!

Ήδη τα πρώτα ραντεβού της Τρίτης έχουν κλείσει από την Παρασκευή και βάση του προγραμματισμού τους οι εμβολιασμοί θα γίνονται με το προβλεπόμενο χρονικό κενό μεταξύ τους, βάση των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥΥ από τις 8.00 το πρωί μέχρι και τις 8.00 το βράδυ!

Μάλιστα αυτό το ωράριο θα είναι μόνιμο και δεν θα ισχύσει μόνο την πρώτη εβδομάδα των εμβολιασμών (Τρίτη με Σάββατο), λόγω του γεγονότος ότι το Κέντρο Υγείας πιθανολογείται πως θα πάρει εξ’ ολοκλήρου τον εμβολιασμό της ηλικιακής κατηγορίας 80 – 84 ετών, δεδομένου πως το Νοσοκομείο Αγρινίου που ήδη έχει ξεκινήσει τον εμβολιασμό από τις αρχές του έτους από την Δευτέρα 25/2 θα ξεκινήσει την δεύτερη φάση του εμβολιασμού των υγειονομικών!

Η ένταξη του Κέντρου Υγείας στη μάχη κατά της εξάπλωσης του covid – 19 έγινε στο πλαίσιο την ένταξης 144 επιπλέον εμβολιαστικών κέντρων σε δημόσιες δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ο αριθμός των σημείων, στα οποία οι πολίτες μπορούν να μεταβαίνουν για να κάνουν το εμβόλιο θα αυξηθούν σταδιακά, ανάλογα βέβαια με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων, ώστε τελικά ο αριθμός τους συνολικά να ξεπεράσει τα 1.000.

Πανέτοιμοι οι Αιτωλοακαρνάνες φαρμακοποιοί

  • Κάθισαν στα «θρανία» για τον εμβολιασμό κατά του covid-19
  • Μεγάλη η συμμετοχή των φαρμακοποιών του νομού στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΙΔΕΕΑΦ
  • Τι δηλώνει ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τριχωνίδας Αχιλλέας Κοντοπάνος

 

Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον των φαρμακοποιών της Αιτωλοακαρνανίας για την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος του ΙΔΕΕΑΦ που αφορά την προαγωγή του εμβολιασμού κατά της νόσου του covid-19!

Η συντριπτική πλειοψηφία των φαρμακοποιών του Αγρινίου, ήδη έχει παρακολουθήσει το διαδικτυακό σεμινάριο, το οποίο έχει αξιολογηθεί από τους εκπαιδευόμενους ως άριστο!

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημερωτικό – εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με τη νόσο COVID-19, τις κατηγορίες των εμβολίων και τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις σχετικά με την πανδημία, οι οποίες επικαιροποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αρμόδιων επιστημονικών φορέων και διεθνών οργανισμών.

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τριχωνίδας, Αχιλλέας Κοντοπάνος

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τριχωνίδας Αχιλλέας Κοντοπάνος μιλώντας επί του θέματος τόνισε: «είναι ένα σεμινάριο το οποίο μπορεί να παρακολουθήσει ο κάθε φαρμακοποιός μέσω μιας απλής διαδικασίας και χρησιμοποιώντας μόνο κάποιους κωδικούς που έχει στην κατοχή του. Είναι διαδικτυακό και διαρκεί περίπου μια ώρα και μέσω του σεμιναρίου αυτού ο κάθε φαρμακοποιός μπορεί να λάβει βασικές πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό, πιθανές τοπικές παρενέργειες που μπορεί να παρουσιάσει αυτός που έκανε το εμβόλιο, τι πρέπει να συμβουλέψει τον ασθενή, ο οποίος μπορεί να διαπιστώσει διάφορες παρενέργειες κλπ. Είναι το πρώτο σεμινάριο που γίνεται για τον covid-19, αλλά όχι το πρώτο που έχει πραγματοποιηθεί με την συγκεκριμένη διαδικασία, διαδικτυακά».

Ο κ. Κοντοπάνος αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό των φαρμακοποιών λέγοντας: «ξεκίνησε και ο εμβολιασμός των φαρμακοποιών. Ήδη πολλοί συνάδελφοι έχουν κλείσει το ραντεβού τους και θα ακολουθήσουν οι υπάλληλοι των φαρμακείων, για τους οποίους η πλατφόρμα θα ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα ή μέσα στο επόμενο δεκαήμερο περίπου».

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικούς Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς (Φωτογραφία αρχείου)

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικούς Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς αναφερόμενος στο σεμινάριο δήλωσε: « οι φαρμακοποιοί όπως έχουμε αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν έτσι και σήμερα, μπαίνουν στην εμπροσθοφυλακή θωρακίζοντας την δημόσια υγεία . Η μάχη με την πανδημία μας βρίσκει ενωμένους και αποφασισμένους να προασπίσουμε το υπέρτατο αγαθό, αυτό της Υγείας των πολιτών. Στην κατάρτιση του συμμετείχε ομάδα Φαρμακοποιών υπό την επιστημονική καθοδήγηση του κ. Χρήστου Λιονή, Καθηγητή Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθµιας Φροντίδας Υγείας, ηομάδα των φαρμακοποιών αποτελείτο από τους κ.κ. Ανδρέα Βίτσο, Αντώνη Γεωργακόπουλο, Διαµαντή Κληµεντίδη, Κωνσταντίνο Λιάρα, Βασίλη Μπιρλιράκη και Ελευθέριο Τεπερεκίδη»

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

Φωτογραφία: ert.gr

Πλωτά φωτοβολταϊκά στον Αχελώο : Η τεχνολογία και τα πλεονεκτήματα που κάνουν ελκυστικό το project

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr