ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑιτωλοακαρνανία: Μια ακόμη σύμβαση για αποκαταστάσεις από την Περιφέρεια

Αιτωλοακαρνανία: Μια ακόμη σύμβαση για αποκαταστάσεις από την Περιφέρεια

Αιτωλοακαρνανία: Μια ακόμη σύμβαση για αποκαταστάσεις από την Περιφέρεια

Αιτωλοακαρνανία: Μια ακόμη σύμβαση για αποκαταστάσεις από την Περιφέρεια

Ένα ακόμη έργο αποκαταστάσεων από φυσικές καταστροφές συμβασιοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Πρόκειται για το έργο που αφορά την αποκατάσταση βλαβών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των δήμων Αγρινίου και Αμφιλοχίας με προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ και συγκαταλέγεται στα έργα που αφορούν της αποκατάστασης από τη θεομηνία που έπληξε την περιοχή τον Ιανουάριο του 2021.

Και σε αυτή την περίπτωση η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος προχώρησε –από τις αντιδράσεις από μερίδα του Περιφερειακού Συμβουλίου- τη διαδικασία της δημοπράτησης του έργου με τις διατάξεις του άρθρου 32 παράγραφος 2 του νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις. Ανάδοχος του έργου με έκπτωση 20% είναι ο «Παπαθανασίου Κωνσταντίνος».

Η συγκεκριμένη διαδικασία προβλέπει ουσιαστικά σε πολύ σύντομους χρόνους την πρόσκληση σε τρεις μόνο υποψήφιους αναδόχους να υποβάλλουν προσφορές και την επιλογή της οικονομικότερης προσφοράς.

Η διαδικασία αυτή προβλέπεται για λόγους «κατεπείγουσας ανάγκης οφειλόμενης σε γεγονότα απρόβλεπτα» καθώς επίσης και οι περιστάσεις για την αιτιολόγηση της κατεπείγουσας ανάγκης δεν θα πρέπει να απορρέουν από ευθύνη αυτού που αναθέτει το έργο.

Η Περιφερειακή Αρχή εκτιμώντας ότι καλύπτεται από το γεγονός ότι πρόκειται για έργα των αποκαταστάσεων από φυσικές καταστροφές και στις περιπτώσεις που οι πληγείσες περιοχές έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προχώρησε τη διαδικασία.

Με την ίδια διαδικασία το προηγούμενο διάστημα δημοπρατήθηκαν η «αποκατάσταση βλαβών επαρχιακής οδού στην Τ. Κ. Άνω Κερασόβου Αγρινίου» με προϋπολογισμό 1.000.000€, η «αποκατάσταση βλαβών αντιπλημμυρικών έργων από τη θεομηνία της 26ης/1/2021» με προϋπολογισμό 2 εκατ. ευρώ και η «αποκατάσταση βλαβών επαρχιακής οδού στην Τ. Κ. Πόκιστας Ναυπακτίας» με προϋπολογισμό 1.000.000€.

Προς σύμβαση και ο δρόμος από Κάτω Χρυσοβίτσα μέχρι Πλάτανο

Προς συμβασιοποίηση βαίνει το έργο για τη βελτίωση και ασφαλτόστρωση του δρόμου από Κάτω Χρυσοβίτσα μέχρι Πλάτανο, καθώς η οικονομική επιτροπή της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε πρόσφατη απόφαση της ανέδειξε ως προσωρινό ανάδοχο του έργου την εταιρεία «Μentor Aνώνυμη Tεχνική Eταιρεία» με έκπτωση 47,5%.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός είχε ιδιαίτερη συμμετοχή από τον εργοληπτικό κόσμο της περιοχής, καθώς προσφορά για το έργο προϋπολογισμού 2,7 εκατομμυρίων ευρώ κατέθεσαν συνολικά εννέα εργοληπτικές επιχειρήσεις.

Πρόκειται για ένα έργο που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία ανάμεσα στο Δήμο Θέρμου και το ορεινό τμήμα του Δήμου Ναυπακτίας.

Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος, αλλά σε αρκετά σημεία το οδόστρωμα παρουσιάζει φθορές (ρηγματώσεις, τοπικές καθιζήσεις, λακκούβες κλπ).

Έτσι η εργολαβία αυτή αφορά τη βελτίωση του σημαντικότερου τμήματος της επαρχιακής οδού Θέρμου-Πλατάνου, μήκους περίπου 8,5 χλμ., μεταξύ των οικισμών κ.Χρυσοβίτσας και Πλατάνου.

Οι εργασίες που προβλέπεται να γίνουν αποσκοπούν αποκλειστικά στην αποκατάσταση των φθορών και βλαβών και γενικότερα επιδιώκουν την επαναφορά του οδικού δικτύου στην αρχική του κατάσταση και την βελτίωσή του.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Αγρίνιο: Τα Χριστούγεννα έρχονται! Φωταγωγήθηκε το δένδρο στην πλατεία Δημοκρατίας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr