ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΣτην Αιτωλοακαρνανία μας μένουν στην τράπεζα τα μισά λεφτά από ό,τι στην Λευκάδα!

Στην Αιτωλοακαρνανία μας μένουν στην τράπεζα τα μισά λεφτά από ό,τι στην Λευκάδα!

Στην Αιτωλοακαρνανία μας μένουν στην τράπεζα τα μισά λεφτά από ό,τι στην Λευκάδα!

Υπήρχε μια εποχή στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν που οι άνθρωποι από τους όμορους νομούς της Αιτωλοακαρνανίας ερχόταν εδώ για να βρουν μια εποχική αγροτική εργασία. Έλληνες από τη Λευκάδα, την Αχαΐα ή ακόμη και από την Θεσσαλία ερχόταν για ένα μεροκάματο στα καπνά ή σε άλλες αγροτικές καλλιέργειες.

Ο τουρισμός δεν είχε ακόμη ανακαλυφθεί ή αφορούσε την Ρόδο, ίσως και την Κέρκυρα, που έπαιζαν πολύ στις ελληνικές ταινίες της εποχής. Οι Αγρινιώτες πολύ αργότερα θα ανακάλυπταν την Λευκάδα και θα την έκαναν το δεύτερο σπίτι τους, συχνά αποδοκιμαζόμενοι μάλιστα γιατί δεν κατανάλωναν τα πάντα από εκεί αλλά έφερναν “ταπεράκια” με φαγητό για να βγάλουν μια ζεστή μέρα του Αυγούστου σε κάποια παραλία.

Από τότε όμως κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και πριν από λίγες μέρες δόθηκαν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας για το υπόλοιπο των καταθέσεων των Ελλήνων στις διάφορες τράπεζες.

Αφού πούμε ότι οι καταθέσεις των Ελλήνων συνολικά, σε μέσο όρο, έχουν αυξηθεί από το 2019 σε όλη την χώρα, πρέπει να εστιάσουμε στο ότι η Αιτωλοακαρνανία είναι τελευταία( πως κι έτσι;)σε αυτή την αύξηση. Έχει μόλις 304 ευρώ αύξηση υπολοίπου στους λογαριασμούς και το μέσο υπόλοιπο δεν ξεπερνά τα 2907 ευρώ. Τελευταίοι.

Αντίθετα, οι περιοχές που έχουν το μεγαλύτερο υπόλοιπο και την μεγαλύτερη αύξηση είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και τα νησιά. Γιατί; Λόγω του ότι το μόνο που πράγμα που δουλεύει στην χώρα με απόθεμα χρημάτων είναι ο τουρισμός.

Έτσι, μέσα στην δεκάδα των (πρώην) νομών με την μεγαλύτερη αύξηση στα λεφτά των λογαριασμών τους φιγουράρει η Λευκάδα! Μέσο υπόλοιπο 4.425 ευρώ! Και μέση αύξηση υπολοίπου 785 ευρώ! Σχεδόν τα διπλάσια από την Αιτωλοακαρνανία!

Τι άλλο πρέπει να πούμε; Αν αυτή δεν είναι μια πλήρης αντιστροφή της ιστορικής πραγματικότητας για την Αιτωλοακαρνανία και την Λευκάδα, τότε τι είναι;

Εφημερίδα Συνείδηση

Προφυλακιστέος ο «Μάξιμος Σαράφης» για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ