Αιτωλοακαρνανία: Κάλεσμα συμμετοχής στη γενική απεργία της Πέμπτης - Στις 10:30 η συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας του Αγρινίου

Κάλεσμα για ακόμα πιο μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης (16.03.22) απευθύνουν εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, εργατικών σωματείων και άλλων φορέων.

agrinio-kinhtopiisi-4

Κάλεσμα για ακόμα πιο μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης (16.03.22) απευθύνουν εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, εργατικών σωματείων και άλλων φορέων.

"Οι ζωές μας έχουν πραγματική αξία και δεν κοστολογούνται"  τονίζεται στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου που ζητάει τη συμμετοχή όλων  στη συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας (10:30) με αιτήματα την απόδοση ευθυνών για την τραγωδία στα Τέμπη και τη λήψη μέτρων για ασφάλεια στις συγκοινωνίες.

Το κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Αγρίνιο:

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου χαιρετίζει τη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μάρτη 2023. Μια από τις μαζικότερες κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων στην πόλη του Αγρινίου. Η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση, η δράση των σωματείων του Εργατικού Κέντρου μέσα σε χώρους δουλειάς, η μαζική κινητοποίηση των φοιτητών και των μαθητών μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, αποτελούν το νέο ελπιδοφόρο στοιχείο μέσα στη θλίψη και την οργή που προκάλεσε η τραγωδία στα Τέμπη.

Αποτελούν ένα μαζικό λαϊκό και νεανικό ξέσπασμα με έντονα τα στοιχεία της μαχητικότητας, της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, της μεγαλύτερης εμπιστοσύνης στην αξία της οργανωμένης πάλης. Τα συνθήματα αυτών των κινητοποιήσεων δεν επιδέχονται καμίας διαστρέβλωσης και παρερμηνείας. Το μήνυμά τους είναι σαφές.

Να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη και να μπουν στο στόχαστρο οι πραγματικές αιτίες και οι ένοχοι που ευθύνονται γι’ αυτό το έγκλημα. Γιατί οι ζωές μας έχουν πραγματική αξία. Δεν κοστολογούνται!

Οι κινητοποιήσεις των εργατικών συνδικάτων, των Φοιτητικών Συλλόγων, των μαθητικών Συντονιστικών, των μαζικών φορέων του λαϊκού κινήματος «σμπαράλιασαν» από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να αποδώσει αυτό το προδιαγεγραμμένο έγκλημα σε «ανθρώπινο λάθος» ή γενικά σε κάποιες «παθογένειες του κράτους», για τις οποίες δήθεν «φταίνε όλοι» και προπάντων οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Αχρήστευαν τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της ψευτιάς και της υποκρισίας, την κρατική καταστολή και τις προβοκάτσιες, την προσπάθεια τόσο της κυβέρνησης όσο και της εργοδοσίας, να επιβληθεί η σιωπή στο όνομα του πένθους ή να εκτονωθεί η οργή και η αγανάκτηση μέσα από βουβές και ανώδυνες διαμαρτυρίες. Στόχος όλων τους ήταν να περιοριστεί η αντιπαράθεση στα επιμέρους και να μείνει στο απυρόβλητο η διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που – και στον τομέα των Μεταφορών – υπηρέτησε κι υπηρετεί το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων, το σημερινό κράτος και κυρίως το σάπιο σύστημα που δεν διστάζει να θυσιάσει ακόμα και ανθρώπινες ζωές στον βωμό του κέρδους.

Γιατί δεν φταίει η κακιά η ώρα ούτε η κακιά η χώρα.

Φταίει το κέρδος, το κράτος, όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα.

Το έγκλημα αυτό δεν είναι κάποια εξαίρεση στον κανόνα. Καθημερινά οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με μικρά και μεγάλα εγκλήματα, που πολλαπλασιάζονται στο πλαίσιο του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Αυτός είναι ο κοινός παρονομαστής που θυσιάζει δικαιώματα, εισοδήματα, μισθούς, εργασιακές σχέσεις, υποδομές απαραίτητες για την προστασία του λαού, ακόμη και της ίδιας της ανθρώπινης ζωής. Αυτές είναι οι πραγματικές αιτίες και για το σιδηροδρομικό «δυστύχημα» στα Τέμπη. Αυτό είναι το έδαφος πάνω στο οποίο ανθούν οι ελλείψεις, οι καθυστερήσεις, τα κενά, τα «ανθρώπινα λάθη».

Συνεπώς, το δίλημμα που τίθεται είναι αμείλικτο: `Η θα συνεχίσουμε να μετράμε νέες απώλειες και θύματα στο πλαίσιο της πολιτικής που κοστολογεί τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού ή θα διαλέξουμε τον δρόμο της οργανωμένης πάλης για την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας.

Σε αυτή την κατεύθυνση δίνουμε τη μάχη το επόμενο διάστημα. Είναι ο μόνος τρόπος για να δικαιωθούν οι νεκροί, για να μη μείνει το έγκλημα ατιμώρητο και πάνω απ’ όλα για να σταματήσουν οι ανθρωποθυσίες στον βωμό του κέρδους.

Παίρνουμε μέρος, στην 24ωρη Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία, την Πέμπτη 16 Μάρτη 2023, και στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, στις 10:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία Αγρινίου.

Σε ανακοίνωση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ αναφέρονται τα εξής:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλικής Πανελλαδικής Απεργιακής Κινητοποίησης την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, ενώνοντας τη φωνή των δημοσίων υπαλλήλων με αυτή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα για να απαιτήσουμε να πληρώσουν οι υπαίτιοι του εγκλήματος των Τεμπών. Επιβάλλεται να αποκαλυφθούν, να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά εδώ και τώρα, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.

Το έγκλημα των Τεμπών δεν γίνεται να το αφήσουμε να συγκαλυφθεί.

Αυτοί που πιστεύουν ότι με αστείους επικοινωνιακούς χειρισμούς, με δήθεν θλιμμένους Υπουργούς, με συγνώμες, με αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων και με επιτροπές διερεύνησης θα καλύψουν τις βαρύτατες ευθύνες τους για την  τραγωδία, πλανώνται πλάνη οικτρά. Τα χέρια τους έχουν βαφτεί με αίμα αθώων ανθρώπων και πρέπει να τιμωρηθούν. Δεν γίνεται να ζούμε κατά τύχη. Δεν γίνεται να «πάμε και όπου βγει».

Είμαστε άνθρωποι δεν είμαστε αριθμοί. Προέχει η ασφάλεια όλων μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συνεχιστεί η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της εμπορευματοποίησης των Δημοσίων Υπηρεσιών με μόνο σκοπό το εύκολο κέρδος κάποιων σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών. Είναι η ώρα να μπει ένα τέλος στο ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αιτωλοακαρνανίας καλεί τα Πρωτοβάθμια Σωματεία σε συνεργασία με τα Εργατικά Κέντρα και άλλους φορείς να οργανώσουν συγκεντρώσεις και δράσεις σε κάθε γωνιά του Νομού και όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν σε αυτές τις κινητοποιήσεις. Συνθήματά μας: «δεν ήταν δυστύχημα… ήταν δολοφονία!!! καμία συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών, οι υπαίτιοι πρέπει να πληρώσουν». «Προδιαγεγραμμένο έγκλημα και οι ένοχοι γνωστοί!!! ποτάμι να τους πνίξει να γίνει η οργή!!!».

 

 

Η ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ένωσης Οικοδόμων & Εργαζομένων στα συναφή επαγγέλματα Αιτωλοακαρνανίας:

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ- ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις Κατασκευές, άνεργοι, μετανάστες,

Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί γιατί γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι όλοι οι χώροι δουλειάς, στον κλάδο μας και σε όλους τους κλάδους, είναι μια «απέραντη κοιλάδα των Τεμπών». Γι΄ αυτό θρηνούμε την τελευταία εβδομάδα ακόμη τρεις νεκρούς συναδέλφους μας.

Για τους κυβερνώντες, σημερινούς και προηγούμενους, οι ζωές μας μετρούνται με βάση τα κέρδη των λίγων. Τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας της ζωής μας υπάρχουν μόνο στα χαρτιά, ενώ στην πράξη ισχύει «ο θάνατός μας, το αίμα μας φουσκώνει τα κέρδη τους».

Οι συγκλονιστικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, την προηγούμενη βδομάδα, με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, νεολαίας, μαθητών, φοιτητών, είναι η ελπιδοφόρα βάση για να διεκδικήσουμε και να επιβάλουμε το δίκιο μας.

Η οργή για το έγκλημα στα Τέμπη, να γίνει καταδίκη των υπεύθυνων, όλων των κυβερνήσεων, που με την πολιτική τους έχουν φέρει τις ζωές μας σε αδιέξοδο.

Να γίνει οργανωμένη δύναμη διεκδίκησης και αγώνα, ώστε να μη ξαναγίνουν τέτοια εγκλήματα.

Να μπορούμε να πηγαίνουμε στις δουλειές μας ξέροντας ότι θα γυρίσουμε πίσω στα σπίτια μας γεροί. Να μπορούν να πηγαίνουν τα παιδιά μας σε σχολεία ασφαλή.

Συνεχώς προβάλλουμε και διεκδικούμε λύσεις για την αντισεισμική θωράκιση των κτιριακών υποδομών. Είναι γνωστό, ότι αρκετά σχολεία είναι επικίνδυνα και ακατάλληλα. Τι θα γίνει σε ένα σεισμό; Θα αφήσουμε τους κυβερνώντες να μας λένε ότι έφταιγε η κακιά η ώρα; Θα φταίνε οι καθηγητές που δεν πρόλαβαν να βγάλουν τα παιδιά από τις τάξεις;

Διεκδικούμε να μην πνιγόμαστε με το πρώτο ψιλόβροχο, ούτε να καιγόμαστε επειδή οι κυβερνήσεις, στο βωμό των κερδών, κάνουν στην άκρη την ενίσχυση των απαραίτητων υποδομών αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής προστασίας, χωρίς ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή.
Τώρα πρέπει να αγωνιστούμε για να προστατεύσουμε τη ζωή και το μέλλον που έχουμε ανάγκη εμείς και τα παιδιά μας, βάζοντας μπροστά τις ανάγκες μας.

Οι ευθύνες είναι τεράστιες, είναι πολιτικές και διαχρονικές. Αυτοί, που μας βγάζουν το σπίτι στο σφυρί με το πάτημα ενός κουμπιού, αυτοί που έχουν φέρει στη χώρα την τελευταία λέξη της τεχνολογίας να παρακολουθούν τον εχθρό - λαό, είναι οι ίδιοι που έχουν αφήσει τον λαό κυριολεκτικά στην τύχη του. Αυτοί, που προσλαμβάνουν αστυνομικούς για τα πανεπιστήμια, που φτιάχνουν δυνάμεις καταστολής, που αγοράζουν φονικά όπλα για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, είναι οι ίδιοι, που δεν προσλαμβάνουν γιατρούς, που ιδιωτικοποιούν τα νοσοκομεία, ιδιωτικοποίησαν την ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, τα τρένα με τις ολέθριες συνέπειες.

Τώρα, ετοιμάζονται να ιδιωτικοποιήσουν και το νερό.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Γινόμαστε η φωνή όλων των νεκρών για να γίνει πράξη το « Ποτέ ξανά» .

Παλεύουμε: Για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές, κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

  • Για την ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας.
  • Για άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος, εδώ και τώρα, αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.
  • Για άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
  • Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ & ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Α ΩΡΑ 10:30 Π.Μ. ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

 

Τι ανακοίνωσε το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αιτωλοακαρνανίας

Το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές και τους μαθητές, να γυρίσουν την πλάτη σε κάθε προσπάθεια των ΜΜΕ να αποτρέψει την έκφραση της οργής σε οργανωμένη πάλη. Οι ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη δεν εξαντλούνται ούτε στον σταθμάρχη, ούτε στους προϊσταμένους του, ούτε θα αποδοθεί δικαιοσύνη από τα δικαστήρια που είναι μέρος αυτού του σάπιου συστήματος. Η δική μας πάλη να διοχετευτεί στα σωματεία μας. Ένοχος είναι το κράτος των λίγων και η πολιτική τους.

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα με βάση την εποχή μας, καλύτερο.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Στο κείμενο του Δ.Σ. της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Επαγγελματιών Αιτωλοακαρνανίας τονίζεται:

Η Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Επαγγελματιών Αιτωλοακαρνανίας, εκφράζει την συμπαράσταση της στις οικογένειες των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη, ζητά την δικαίωση τους μέσα από
την απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους αυτής της τραγωδίας και την παραδειγματική τιμωρία τους. Ήρθε η ώρα της αλήθειας όσο και αν δεν είναι δημοφιλής, ήρθε η ώρα της απόδοσης των ευθυνών όσο και αν πονέσει, έφτασε η στιγμή που το σάπιο – όσο ψηλά και αν βρίσκεται - πρέπει να αποκοπεί από το υγιές εάν θέλουμε να προσφέρουμε στο μέλλον των παιδιών μας.

Σε αυτό το πλαίσιο η Ένωση μας με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της στηρίζει, τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και την συμμετοχή σε συγκεντρώσεις της
ΓΣΕΒΕΕ, της ΠΟΦΕΕ και των τοπικών επαγγελματοβιοτεχνικών ομοσπονδιών που έχουν προγραμματιστεί για την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 και θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις αυτές που θα πραγματοποιηθούν στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η παράταξη του Εμπορικού Συλλόγου "Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων"

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Χαιρετίζουμε τις εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που τις προηγούμενες μέρες κατέβηκαν στο δρόμο στο κοινό κάλεσμα καταδίκης του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος στα Τέμπη.

Η οργή που νιώθει ο καθένας και η καθεμιά μας είναι τεράστια και εκφράστηκε και στις τελευταίες συγκεντρώσεις στην πόλη μας με αποκορύφωμα την απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου στης 8 του Μάρτη όπου χιλιάδες μαθητές-εργαζόμενοι-αυτοαπασχολούμενοι-αγρότες-συνταξιούχοι, όλος ο λαός της πόλης έδωσαν από κοινού το πιο δυναμικό παρόν.

Να μην αφήσουμε να παραγραφεί το έγκλημα

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό και να διεκδικήσει ότι είναι αναγκαίο σήμερα για υγεία και ζωή με αξιοπρέπεια για εμάς και τις οικογένειες μας.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16/3 ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ 08:00 - 14:30 ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 10:30. ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑΤΙ Η ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΑ.

Δεν είναι η ώρα της σιωπής!

Είναι η ώρα της φωνής και του ξεσηκωμού. Την Πέμπτη αφήνουμε την δουλειά και κατεβαίνουμε στον δρόμο:

Για να στείλουμε μήνυμα καταδίκης του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος στα Τέμπη και της πολιτικής που το προκάλεσε.

Γιατί τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών ήταν συνάδελφοι μας, συγγενείς, φίλοι, γείτονες, ήταν τα παιδιά τους. Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από εμάς, το δικό μας παιδί.

Γιατί έχουμε χρέος και καθήκον αυτό το έγκλημα να μη συγκαλυφθεί, να μην ξεχαστεί, να μην ξανασυμβεί. Μόνο η λαϊκή δράση μπορεί να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει καμία συγκάλυψη.

Η τραγωδία στα Τέμπη δεν ήρθε από το πουθενά. Οι καταγγελίες των εργαζόμενων στους σιδηροδρόμους ήταν συνεχείς κραυγές αγωνίας. Εδώ και καιρό προειδοποιούσαν για το ατύχημα που έρχεται.

Τα κέρδη των εταιριών φέρνουν τραγωδίες. Ασφαλείς, Δημόσιες, Φθηνές Συγκοινωνίες

Για τις κυβερνήσεις, οποίος έμπαινε εμπόδιο στην πολιτική που οδήγησε στον κατακερματισμό του σιδηρόδρομου προκειμένου τα μονοπώλια των μεταφορών να ε κ μ ε τ α λ λε ύ ον τ α ι τ α  “κ ο μ μ ά τ ι α - φ ι λ έ τ α” π ο υ φ έ ρ ν ο υ ν κέ ρ δ ο ς, ήταν δακτυλοδεικτούμενος, καθυστερημένος, ενάντια στην «ανάπτυξη» και την «ανταγωνιστικότητα» που τάχα δήθεν θα τους ωφελούσε όλους.

Αυτές είναι οι “απελευθερωμένες” συγκοινωνίες, στο βωμό του κέρδους των “λίγων”, θυσιάζονται ακόμα και οι ζωές των «πολλών», αυτό είναι το κράτος και οι κυβερνήσεις τους που εκσυγχρονίζει την φορολογική πολιτική και τους πλειστηριασμούς online, αλλά την ίδια ώρα δεν μπορεί να εξασφαλίσει ασφαλείς μεταφορές και όλα τα αναγκαία κοινωνικά δικαιώματα όπως η προστασία της υγείας , η προστασία από φυσικές
καταστροφές κ.ά.

Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων παίρνει την πρωτοβουλία και κάνει κάλεσμα αγώνα για την απεργία της Πέμπτης 16/3 με αφορμή την απαράδεκτη στάση των δυνάμεων του Ενωμένου Εμπορίου και της Εμπορικής Συλλογικής Κίνησης στο τελευταίο ΔΣ.

Για την αφωνία του Εμπορικού Συλλόγου σε μια σειρά κρίσιμα ζητήματα, ακόμα και σε αυτό της επερχόμενης, απεργίας φέρουν βαρύτατες ευθύνες και οι δύο συνδυασμοί αφού με δική τους μεθόδευση και ζήλο κάθε συνέλευση του ΔΣ απαξιώνεται και ευτελίζεται σε αιώνιες αψιμαχίες χωρίς να καταλήγει σε κάτι ουσιαστικό. Για τρίτη φορά πετάνε στον κάλαθο των αχρήστων πρόταση του εκλεγμένου μέλους της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων, χωρίς να την συζητάνε και χωρίς να την βάζουν προς ψήφιση.

Η πρόταση ήταν για συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το ΕΚΑ στην κεντρική πλατεία μαζί με όλο το λαό της πόλης μας, γιατί οι αυτοαπασχολούμενοι έμποροι μέλη του Συλλόγου δεν είναι από άλλο πλανήτη. Δεν είναι ούτε συντεχνία, ούτε κάτι ξέχωρο ειδικά σε ένα τέτοιο θέμα που αγγίζει τον καθένα μας και την καθεμιά μας.

Τους ξεκαθαρίζουμε ότι όπως και να ονομάσουν την κίνηση τους, είτε προσυγκέντρωση, είτε συγκέντρωση εμπόρων, είτε οτιδήποτε άλλο, υπονομεύει την αντικειμενική ανάγκη των συναδέλφων να εκφράσουν την οργή τους, την διάθεση τους για αγώνα και εναντίωση απέναντι στο έγκλημα που έγινε στα Τέμπη μαζί με τους ανθρώπους που απεργούν, τους εργαζόμενούς μας, τους δασκάλους, τους γιατρούς, τους γείτονες μας, τα  παιδιά μας, τους συνταξιούχους και τους αγρότες.

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε έναν χρόνο που επαναλαμβάνεται το ίδιο έργο “όλοι μαζί και ο εμπορικός σύλλογος μόνος του”. Την πρώτη φορά με πρωτοβουλία του “Ενωμένου Εμπορίου”, την δεύτερη φορά με πρωτοβουλία της προσωρινής διοίκησης (Εμπορική Συλλογική Κίνηση) και τώρα τρίτη φορά με πρωτοβουλία και των δύο. Ας βγάλουν οι συνάδελφοι τα συμπεράσματα τους.

Επίσης η πρόταση από μέρους του “Ενωμένου Εμπορίου” για την αφαίρεση της λέξης  “έγκλημα” από το χαρακτηρισμό του συμβάντος στα Τέμπη, συντάσσεται πλήρως με όλη την κυβερνητική προπαγάνδα αλλά και όλων των κομμάτων που φέρουν ευθύνες διαχρονικά, για την απόκρυψη των πραγματικών αιτιών. Ότι δηλαδή πρόκειται για προδιαγεγραμμένο έγκλημα σε βάρος του λαού. Αφού όπως περίτρανα επιβεβαιώνεται, και γνώριζαν, και ήξεραν όλα τα προηγούμενα χρόνια που κυβερνούσαν και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, που θα οδηγήσει η απαξίωση και η ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων.

Εμείς από πλευράς μας θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να αποκτά ο Σύλλογος χαρακτηριστικά συνδικαλιστικού οργάνου αντάξιου των απαιτήσεων του σήμερα και θα πρωτοστατούμε για να φουντώνει κάθε σπίθα αγώνα για όλα τα προβλήματα του κλάδου μας και τα μικρά αλλά και τα μεγάλα κοινά προβλήματα που βιώνουμε όλοι μας σήμερα σαν λαός και αγωνιζόμαστε σαν λαός. Μαζί. Γιατί απέναντι σε αυτή την πολιτική που εγκληματεί απέναντι μας , που βάζει τις ανάγκες μας στη λογική κόστος - όφελος, έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλο και όχι προσωπικές φιλοδοξίες και μικροκομματικές επιδιώξεις για το ποιος ηγείται
μιας κινητοποίησης. Να ηγηθεί ο λαός. Γιαυτό καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να μην τους την χαρίσει, να τους γυρίσει την πλάτη.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10:30 ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΕΚΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ.

Η δράση καθενός από μας να γίνει εμπόδιο στην εγκληματική πολιτική που βάζει σε κίνδυνο τις ζωές μας.

Παλεύουμε για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μεταφορές σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Να παρθούν εδώ και τώρα άμεσα μέτρα για το εκσυγχρονισμό των υποδομών, των μέσων και των συστημάτων ασφαλείας στις μεταφορές.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Τεχνιτών Ηλεκτρισμού (Σ.ΤΕ.Η.) Αιτωλοακαρνανίας:

Το Σωματείο μας συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική- πανεργατική απεργία την Πέμπτη 16/03/2023.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

Άμεσα και σε βάθος απόδοση ευθυνών για την τραγωδία στα Τέμπη .

Σύγχρονες , ασφαλείς και φθηνές συγκοινωνιακές μεταφορές.

Συνευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας για τη συντήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Ολοκλήρωση των έργων εκσυγχρονισμού συστήματος τηλεδιοίκησης και δευτεροβάθμιου ελέγχου.

Αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας για την υγεία και την ασφάλεια στις μεταφορές.

Όλοι την Πέμπτη 16 Μάρτη 2023 στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, στις 10:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία Αγρινίου.

Τραγωδία στα Τέμπη: Στον ανακριτή ο επιθεωρητής και δύο σταθμάρχες – Τι απαντά ο Σαμαράς για τα «πάρτι»