ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑιτωλοακαρνανία: Έρχεται «κύμα» νοσηλειών – «Εκτόξευση» των νέων κρουσμάτων 

Αιτωλοακαρνανία: Έρχεται «κύμα» νοσηλειών – «Εκτόξευση» των νέων κρουσμάτων 

Αιτωλοακαρνανία: Έρχεται «κύμα» νοσηλειών – «Εκτόξευση» των νέων κρουσμάτων 
  • «Εκτόξευση» των νέων κρουσμάτων
  • Έρχεται «κύμα» νοσηλειών

Με την κυβέρνηση να προχωρά σε νέα μέτρα για τον περιορισμό του ρυθμού εξάπλωσης της πανδημίας στοχεύοντας στους ανεμβολίαστους, έκδηλη είναι η ανησυχία και στην Αιτωλοακαρνανία για την αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα.

Τα τελευταία 24ωρα η Αιτωλοακαρνανία έχει μπει και αυτή στο χώρο των τριψήφιων αριθμών νέων κρουσμάτων ημερησίως (128 χθες, 115 προχθές) και με δεδομένα τα χαμηλά ποσοστά των εμβολιασμών στην περιοχή, είναι έντονη πια η ανησυχία για τις ανάγκες νοσηλείας, που θα προκύψουν τις επόμενες ημέρες.

Διαχειρίσιμος ο αριθμός των νοσηλευόμενων στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου, αλλά ως πότε;

Επί του παρόντος οι αριθμοί των νοσηλευόμενων στις κλινικές κόβεις στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου είναι διαχειρίσιμοι. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς οι μεγάλοι αριθμοί των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών θα αποτυπωθούν σε νοσηλείες το αμέσως προσεχές διάστημα.

Στο Νοσοκομείο Αγρινίου αυτή τη στιγμή υπάρχουν 12 νοσηλευόμενοι στην κλινική covid, ενώ σε 17 ανέρχονται οι νοσηλευόμενοι στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Νοσοκομείο Αγρινίου οι νοσηλευόμενοι πριν από εννέα ημέρες (τη Δευτέρα 25/10) ήταν μόλις τρεις και πλέον ανέρχονται στους 12 (σχεδόν όλοι τους ανεμβολίαστοι).

Αξίζει να σημειωθεί πώς παρά το γεγονός ότι σταδιακά φαίνεται πως ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων μικραίνει, στο νοσοκομείο Αγρινίου οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 50 με 60 ετών, ανθρώπων δηλαδή που εδώ και πολλούς μήνες είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν, αλλά δεν το έπραξαν.

Διακομιδές

Ήδη πάντως με δεδομένο ότι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αγρινίου καλύπτει πλέον τη λοιπή νοσηρότητα και όχι περιστατικά covid τις προηγούμενες ημέρες έγιναν κάποιες διακομιδές ασθενών με covid σε νοσοκομεία εκτός της Αιτωλοακαρνανίας, πρακτική που εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα εκτός και αν αλλάξει η απόφαση αναφορικά με τη λειτουργία της ΜΕΘ  του νοσοκομείου Αγρινίου, από τη στιγμή που συνολικά στη χώρα αριθμός των διασωληνωμένων αυξάνεται συνεχώς.

Περισσότερα κρούσματα σε εφήβους και παιδιά

Εν τω μεταξύ τα στοιχεία από τις δειγματοληψίες των συνεργείων του ΕΟΔΥ δείχνουν ότι τις τελευταίες ημέρες έχει αυξηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων σε παιδιά και εφήβους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα rapid test της Δευτέρας ο μέσος όρος ηλικίας των θετικών δειγμάτων κυμαίνονταν μεταξύ 15 και 16 ετών, γεγονός που σύμφωνα με κάποιους ειδικούς, ενδεχομένως να αποτυπώνει και την επίπτωση των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου στην εξέλιξη της πανδημίας.

Περισσότεροι οι εμβολιασμοί της τρίτης από… της πρώτης δόσης

Από το μόνο όπλο προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό, δηλαδή το εμβόλιο, δυστυχώς οι ελπίδες για να αντιστραφεί η επιδημιολογική εικόνα είναι λιγοστές, καθότι όπως συμβαίνει πανελλαδικά έτσι και στην Αιτωλοακαρνανία, το τελευταίο διάστημα οι εμβολιασμοί της τρίτης δόσης είναι περισσότεροι από τους εμβολιασμούς της πρώτης δόσης, πράγμα που σημαίνει ότι η επιχείρηση «πείθω» δεν έχει ουσιαστικά αποτελέσματα. Για παράδειγμα προχθές 192 ήταν οι εμβολιασμοί της τρίτης δόσης στην Αιτωλοακαρνανία, 120 αυτοί της πρώτης.

25 θετικά rapid tests τη Δευτέρα στην Αιτωλοακαρνανία

Σε εφήβους και παιδιά τα περισσότερα θετικά δείγματα

Την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 168 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 67 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 27355 rapid test και ανευρέθηκαν 1151 θετικά (4.21%).

Ειδικά για την Αιτωλοακαρνανία, πέρα από την αύξηση των θετικών δειγμάτων, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο μέσος ηλικίας των κρουσμάτων αφορά εφήβους και παιδιά. Στα 16 έτη ήταν ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων από τα rapid test που έγιναν στο Αγρίνιο, 15 στο Μεσολόγγι και 11 στη Ναύπακτο.

ΚΑΠΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 205 rapid test με 9 θετικά (4.39%) αφορούν σε 6 αγόρια και 3 κορίτσια με διάμεση ηλικία τα 15 έτη

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 53 rapid test με 2 θετικά (3.77%) αφορούν σε 2 άνδρες με διάμεση ηλικία τα 29 έτη

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 136 rapid test με 5 θετικά (3.68%) αφορούν σε 5 αγόρια με διάμεση ηλικία τα 11 έτη

ΑΓΡΙΝΙΟ, ΠΑΛΑΙΑ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ 140 rapid test με 9 θετικά (6.43%) αφορούν σε 8 άνδρες και 1 γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 16 έτη

Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας : Νέα έκκληση για τήρηση των μέτρων και αύξηση των εμβολιασμών

Υψηλό ιικό φορτίο στα λύματα της Παλαίρου και της Βόνιτσας

Μια ακόμη έκκληση απευθύνει ο Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας στους πολίτες της περιοχής για τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας. Όπως αναφέρεται μάλιστα “ο έλεγχος λυμάτων που έγινε στους βιολογικό της Παλαίρου και Βόνιτσας έδειξαν υψηλό ιικό φορτίο”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η εικόνα της περιοχής μας δεν είναι καλή λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων covid-19 σε δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Ο έλεγχος λυμάτων που έγινε στους βιολογικό της Παλαίρου και Βόνιτσας έδειξαν υψηλό ιικό φορτίο.

Επίσης από την συνεργασία που έχουμε με τον ΕΟΔΥ και άλλους υγειονομικούς φορείς ενημερωθήκαμε ότι έχουμε αυξημένα ενεργά κρούσματα που εντοπίζονται διάσπαρτα σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.

Είμαστε στην ύστατη ώρα. Κανένα μέτρο δεν θα αποδώσει χωρίς αυστηρή τήρηση των μέτρων. Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας να τηρήσουν τα υγειονομικά μέτρα ώστε να καταφέρουμε να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού. Παρακαλούμε πολύ να αποφεύγεται ο συνωστισμός, οι νοσούντες να τηρούν αυστηρά την καραντίνα και να τηρούνται όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας, δεδομένο ότι την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, το επιδημιολογικό φορτίο στον Δήμο μας αλλά και σε όλη την Ελλάδα είναι αυξημένο και απαιτείται η πλήρη συμμόρφωση στα μέτρα ατομικής προστασίας ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Τέλος και βάση οδηγιών του ΕΟΔΥ, των Ευρωπαϊκών αλλά και Παγκόσμιων Ιατρικών Οργανισμών Υγείας ουσιαστική λύση είναι ο εμβολιασμός. Είναι στην ατομική μας ευθύνη να αυξήσουμε τους εμβολιασμούς.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Κορονοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ στην Αιτωλοακαρνανία με 89 κρούσματα – 6.150 σε όλη την χώρα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr