ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑιτωλοακαρνανία: «Έπεσε» στο 1,15 το πετρέλαιο θέρμανσης – Θα ζεσταθούν τα νοικοκυριά και η αγορά

Αιτωλοακαρνανία: «Έπεσε» στο 1,15 το πετρέλαιο θέρμανσης – Θα ζεσταθούν τα νοικοκυριά και η αγορά

Αιτωλοακαρνανία: «Έπεσε» στο 1,15 το πετρέλαιο θέρμανσης – Θα ζεσταθούν τα νοικοκυριά και η αγορά

«Έπεσε» στο 1,15 το πετρέλαιο θέρμανσης – Θα ζεσταθούν τα νοικοκυριά και η αγορά. Αύξηση στη ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται κατά την εορταστική περίοδο, λόγω της πτώσης της τιμής του όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση” 

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Από την ερχόμενη Δευτέρα, που επισήμως θα ξεκινήσει και η εορταστική περίοδος και ως είθισται οι οικογένειες θα συγκεντρωθούν στην πατρογονική εστία, αναμένεται και σημαντική αύξηση στη ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης.

Μάλιστα, μέχρι και το τέλος του έτους αναμένεται να εισπράξουν όλοι οι δικαιούχοι του επιδόματος που συμπλήρωσαν την αίτηση μέχρι και τις 09/12/22 τα χρήματά τους, κάτι που σημαίνει πως οι Αιτωλοακαρνάνες δικαιούχοι θα εισπράξουν από 120 ευρώ μέχρι και 180 ευρώ, ανάλογα φυσικά με  τα κριτήριά τους που φέτος έχουν διαφοροποιηθεί!

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Βενζινοπωλών Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδας Δημοσθένη Κακούρη, ο οποίος μίλησε στη «Σ» η χαμηλή τιμή αναμένεται να συνεχίσει να υπάρχει στα καύσιμα γενικότερα, όπως και στο πετρέλαιο θέρμανσης για τις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο η απροσδόκητη εξέλιξη στην πορεία της ζήτησης είναι ότι το «παράδοξο» το πρώτο διάστημα του Δεκεμβρίου, παρά την πτωτική τάση των τιμών, η ζήτηση να είναι μειωμένη και αυτό γιατί πολλοί καταναλωτές στο διάστημα του Νοεμβρίου έσπευσαν να προμηθευτούν πετρέλαιο φοβούμενοι περαιτέρω άνοδο των τιμών.

Συγκεκριμένα κ. Κακούρης δίνοντας την συνολική εικόνα, τόσο για το επίδομα θέρμανσης, όσο και για το ενδιαφέρων των Αιτωλοακαρνάνων καταναλωτών τόνισε:

Αιτωλοακαρνανία: «Έπεσε» στο 1,15 το πετρέλαιο θέρμανσης - Θα ζεσταθούν τα νοικοκυριά και η αγορά
Ο Δημοσθένης Κακούρης

«όσοι υπέβαλαν την αίτηση για το επίδομα θέρμανσης μέχρι και τις 09/12/22, θα λάβουν το επίδομα μέχρι τέλος του έτους, το οποίο είναι αυξημένο κατά 20% σε σχάση με πέρσι. Οι υπόλοιποι που δεν πρόλαβαν και προμηθεύτηκαν όμως πετρέλαιο θα συμψηφιστεί στις επόμενες αγορές. Όσοι δεν υπέβαλαν αίτηση για επίδομα μπορούν να την κάνουν και τώρα, αλλά πρέπει να γνωρίζουν πως θα εισπράξουν τα χρήματα  από το νέο έτος από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάρτιο και ανάλογα με την προμήθεια του πετρελαίου που θα έχουν κάνει. Στην Αιτωλοακαρνανία το επίδομα θα κυμανθεί από τα 120 μέχρι και τα 180 ευρώ, αλλά το ακριβές ποσό που θα εισπράξει ο καθένας θα το γνωρίζει μέσω λογιστή, διότι φέτος το τελικό ποσό διαμορφώνεται βάση πολλών παραγόντων – κριτηρίων.

Υπήρχε αυξημένη ζήτηση το Νοέμβριο φοβούμενοι αύξηση οι καταναλωτές. Στις αρχές όμως Δεκεμβρίου σημειώθηκε σημαντική πτώση στις τιμές των καυσίμων γενικότερα, όπως και στη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο αυτή την στιγμή πωλείται από 1,07 έως 1,15.

Επίσης, βάσει των πληροφοριών μας η έκπτωση των 25 λεπτών στο λίτρο θα συνεχιστεί και για το επόμενο διάστημα, ενώ από την κυβέρνηση εξετάζεται ακόμη μια παροχή για τους χαμηλόμισθους για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης.

Το Δεκέμβριο, με την πτώση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης δεν παρουσιάστηκε κανένα σχεδόν ενδιαφέρον από τους καταναλωτές, διότι όσοι ενδιαφέρονταν προμηθεύτηκαν κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, φοβούμενοι για την αύξηση. Τότε η αύξηση στη ζήτηση που είχε παρουσιαστεί ήταν της τάξεως του 20% με 25% σε σχέση με άλλες χρονιές. Αυτή την στιγμή επίσης δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση παρά τις χαμηλές τιμές, οι οποίες άρχισαν να φαίνονται τώρα, καθώς το εμπόρευμά μας ήταν ακριβότερο.

Κατά την εορταστική περίοδο αναμένουμε να δούμε να εκδηλώνεται και πάλι το ενδιαφέρον των καταναλωτών για πετρέλαιο θέρμανσης. Η εκτίμηση για τις επόμενες ημέρες, από την ερχόμενη Δευτέρα είναι πως η ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης θα αυξηθεί σημαντικά, ενώ το επόμενο διάστημα εκτιμάται πως θα ανέβει και η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κατά 3 περίπου λεπτά».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα ‘Συνείδηση” 

«Πετάει» το τραπέζι των Χριστουγέννων – Με «καπέλο» 35%

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ