ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑιτωλοακαρνανία: Εν αναμονή των εξελίξεων για το μεταναστευτικό – ΗΧΗΤΙΚΟ

Αιτωλοακαρνανία: Εν αναμονή των εξελίξεων για το μεταναστευτικό – ΗΧΗΤΙΚΟ

Αιτωλοακαρνανία: Εν αναμονή των εξελίξεων για το μεταναστευτικό – ΗΧΗΤΙΚΟ

Ναι μεν αλλά λέει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιώτης Τσιχριτζής, προτείνοντας λύση τύπου «Αμυγδαλέζας»

Αναστάτωση προκάλεσαν δημοσιεύματα του Αθηναϊκού Τύπου τις τελευταίες ημέρες για το μεταναστευτικό, σύμφωνα με τα οποία εξετάζονται ως χώροι φιλοξενίας μεταναστών στις περιοχές του Βλοχού Αγρινίου και στο Αντίρριο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει η παραμικρή επίσημη ενημέρωση για το θέμα το οποίο συνεχίζει να απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία, παρά μόνο ότι μέχρι τα τέλη Νοέμβρη, αρχές Δεκέμβρη θα έχουν μεταφερθεί περί τους 20.000 μετανάστες στην ενδοχώρα. Ήδη από την πρώτη στιγμή εκφράστηκαν αντιδράσεις από τη δημοτική αρχή Αγρινίου, αν και η εμπλοκή επιχειρηματιών – ξενοδόχων στη διαδικασία δεν φαίνεται να αφήνει πολλά περιθώρια…

Για το θέμα θέση πήρε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιώτης Τσιχριτζής, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» ο οποίος διαχώρισε τους πρόσφυγες από τους μετανάστες ενώ δεν δίστασε να προτείνει λύση τύπου «Αμυγδαλέζας» κλειστού δηλαδή τύπου δομής για την περιοχή μας, σε περίπτωση που επιλεγεί να φιλοξενήσει μετανάστες.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής

«Δεν θα είχα καμία αντίρρηση να φιλοξενηθούν οικογένειες προσφύγων από τη Συρία. Θα πρέπει να βοηθήσουμε και εμείς από την πλευρά μας καθώς τα νησιά μας δεν μπορούν άλλο. Άλλο όμως πρόσφυγες και άλλο μετανάστες ή λαθρομετανάστες. Εδώ υπάρχει θέμα, με μετανάστες από χώρες της Αφρικής και της Ασίας π.χ. Αφγανιστάν, Πακιστάν, Σομαλία καθώς γνωρίζουμε ότι έχουν μεγάλες θρησκευτικές διαφορές και πολλές φορές δημιουργούνται συμπλοκές ανάμεσά τους. Μπορεί να κατακριθώ αλλά θα προτιμούσα μία λύση τύπου «Αμυγδαλέζας» δομή δηλαδή κλειστού τύπου ώστε να μπορούν να εξετάζονται και οι φάκελοι του καθενός» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιχριτζής.

Οι εξελίξεις επί του θέματος αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον…

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Δήμος Αγρινίου: Κατατέθηκαν τα χρήματα για τον Παναγιώτη – Ραφαήλ

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr