ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαΑιτωλοακαρνανία: Διευκρινήσεις για την Κάρτα Υγείας

Αιτωλοακαρνανία: Διευκρινήσεις για την Κάρτα Υγείας

Αιτωλοακαρνανία: Διευκρινήσεις για την Κάρτα Υγείας

Όπως έγκαιρα σας είχαμε ενημερώσει από 22 ΜΑΪΟΥ 2019 κατά την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο θα ισχύει η κάρτα υγείας του ποδοσφαιριστή, αντί της κατάστασης υγείας που ίσχυε μέχρι πέρυσι.

Για το γεγονός ότι σε αρκετούς αγώνες δημιουργούνται θέματα σχετικά με την αρμοδιότητα ή μη του υπογράφοντος ιατρού, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Σύμφωνα με την από 3/8/2018 κυβερνητική απόφαση του τότε Υπουργού Υγείας και του τότε Υφυπουργού Αθλητισμού, θεσπίστηκε η κάρτα υγείας για όλα τα αθλήματα, η οποία έχει διάρκεια ισχύος ένα έτος.

Η κάρτα υγείας εκδίδεται κατόπιν των εξής υποχρεωτικών εξετάσεων:

α.        Κλινική εξέταση

β.        Ατομικό και οικογενειακό ιατρικό ιστορικό

γ.        Ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Η κάρτα υγείας θεωρείται αποκλειστικά και μόνο από ιατρούς μονάδων παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, νομαρχιακών, περιφερειακών ή πανεπιστημιακών νοσοκομείων, υγειονομικών στρατιωτικών μονάδων ή από γιατρούς έχοντας οποιαδήποτε σχέση με δημόσιο ή με νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου καθώς και από γιατρούς του ιδιωτικού τομέα κατέχοντας την καρδιολογική ειδικότητα ή ιατρούς άλλων ειδικοτήτων οι οποίοι όμως έχουν πιστοποίηση ΕΚΑΕ.

Για την περίπτωση θεώρησης κάρτας υγείας από ιδιώτη γιατρό άλλης ειδικότητας πλην της καρδιολογικής, υπεύθυνα για την απόδειξη της πιστοποίησης ΕΚΑΕ είναι τα σωματεία τα οποία προσκομίζουν την κάρτα υγείας.

aitosports.gr

Αιτωλοακαρνανία: Ημερομηνία λήξης κατάθεσης αιτήσεων μεταγραφών και επανεγγραφών

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr