ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑιτωλοακαρνανία: Αμείωτη η ενδοοικογενειακή βία – Δείτε τα επίσημα στοιχεία

Αιτωλοακαρνανία: Αμείωτη η ενδοοικογενειακή βία – Δείτε τα επίσημα στοιχεία

Αιτωλοακαρνανία: Αμείωτη η ενδοοικογενειακή βία – Δείτε τα επίσημα στοιχεία

Η ενδοικογενειακή βία στην Αιτωλοακαρνανία σε αριθμούς βάσει των επίσημων στοιχείων της ΕΛ.ΑΣ. που εξασφάλισε η εφημερίδα “Συνείδηση”.

Το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας καλά κρατεί και στην Αιτωλοακαρνανία. Τα περιστατικά ακραίων οικογενειακών επεισοδίων στην περιοχή συνεχίζονται το ένα μετά το άλλο, προκαλώντας θλίψη και έντονο προβληματισμό σε φορείς και κοινωνικούς συλλόγους.

Την τελευταία διετία η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που «μετρούν» θύματα, γυναίκες που κακοποιήθηκαν μέχρι θανάτου ή δολοφονήθηκαν, από νυν ή πρώην συζύγους και συντρόφους.

Κατ’ αποκλειστικότητα η «Συνείδηση» φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα στοιχεία αναφορικά με τις υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στην Αιτωλοακαρνανία, περιστατικά που αφορούν κυρίως γυναίκες, όπως επίσης παιδιά, αλλά και άνδρες!

Σύμφωνα με αυτά, το φαινόμενο παραμένει στην ίδια ένταση και ίσως να παρουσιάζει αυξητικές τάσεις, αφού η σύγκριση ανάμεσα στα καταγεγραμμένα περιστατικά του 2021 με αυτά του πρώτου εξαμήνου του 2022, δείχνει να έχουν καταγραφεί στην Αιτωλοακαρνανία το α’ εξάμηνο του 2022 έστω και οριακά περισσότερα από τα μισά περιστατικά του 2021 (συγκεκριμένα 32 περιστατικά.)

Αναλυτικά τα στοιχεία:

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ