ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑιτωλοακαρνανία : 64% η εμβολιαστική κάλυψη

Αιτωλοακαρνανία : 64% η εμβολιαστική κάλυψη

Αιτωλοακαρνανία : 64% η εμβολιαστική κάλυψη

64% στην Αιτωλοακαρνανία η εμβολιαστική κάλυψη  ενώ στο 7% πια η υστέρηση σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο

Ικανοποιητικά εξελίσσεται τηρουμένων των αναλογιών το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Αιτωλοακαρνανία. Η εμβολιαστική κάλυψη στην Αιτωλοακαρνανία (δηλαδή το ποσοστό όσων έχουν λάβει έστω μια δόση εμβολίου) σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας έχει ξεπεράσει το 64%. Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την εορταστική περίοδο βρίσκονταν στο 61,8%. Φυσικά βεβαίως παραμένει η σημαντική υστέρηση από τον εθνικό μέσο όρο των εμβολιασμών, που διαμορφώνεται στο 71,5%.

Παρόμοια εικόνα υπάρχει και στους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς που ανέρχονται πλέον στο 60,5% με την διαφορά σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο να κυμαίνεται πάλι στις 7 ποσοστιαίες μονάδες. Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου δύο μήνες η Αιτωλοακαρνανία υστερούσε κατά περίπου 10% σε σχέση με τα ποσοστά των εμβολιασμών της χώρας, τώρα αυτή η υστέρηση φαίνεται ότι περιορίστηκε περίπου στο 7%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν πάντως και οι εμβολιασμοί της τρίτης δόσης, καθώς ήδη σχεδόν 64.000 Αιτωλοακαρνάνες έχουν λάβει την ενισχυτική δόση.

Πάντως το προηγούμενο διάστημα λόγω της εορταστικής περιόδου υπήρξε μια μικρή κάμψη στους εμβολιασμούς, που γίνονται καθημερινά και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επανέλθουν οι εμβολιασμοί στο σύνηθες του προηγούμενου διαστήματος για τα τοπικά δεδομένα, δηλαδή περί τους 2.000 εμβολιασμοί καθημερινά.

Να σημειωθεί ότι στην κυβέρνηση φαίνεται ότι ωριμάζει η σκέψη για μείωση του ηλιακού ορίου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό από τα 60 στα 50 έτη. Φαίνεται πως είναι θέμα ημερών να ανακοινωθεί και επίσημα.

Και αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε σίγουρα τα ποσοστά της εμβολιαστικής κάλυψης θα μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο. Υπενθυμίζεται ότι στους πολίτες της ηλικιακής κατηγορίας άνω των 60 ετών, που έχει ήδη καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, και δεν θα εμβολιαστούν, προβλέπεται πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα από τις 16/1.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα Συνείδηση

Γ΄Εθνική: Διπλή μεταγραφική ενίσχυση για τον Παναγρινιακό

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ