ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑιτωλοακαρνανία: 47 υγειονομικοί σε καραντίνα

Αιτωλοακαρνανία: 47 υγειονομικοί σε καραντίνα

Αιτωλοακαρνανία: 47 υγειονομικοί σε καραντίνα

Αιτωλοακαρνανία: 47 υγειονομικοί σε καραντίνα

40 υγειονομικοί στο Νοσοκομείο Αγρινίου νόσησαν από την αρχή της χρονιάς

Προβληματισμός και στην Αιτωλοακαρνανία για την πενθήμερη καραντίνα των υγειονομικών

Με την «έκρηξη» των κρουσμάτων covid επηρεάστηκαν τα νοσοκομεία της χώρας, όχι μόνο με την έλευση νοσούντων και την αύξηση των διασωληνωμένων, αλλά και με την νόσηση από covid-19 και υγειονομικών.

Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα προ ημερών με τον μεγάλο αριθμό υγειονομικών που νόσησαν στο νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Το πρώτο τριήμερο του νέου έτους συνολικά 92 υγειονομικοί είχαν νοσήσει στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να απαγορευτούν τα επισκεπτήρια και η είσοδος στους ιατρικούς επισκέπτες.

Στην Αιτωλοακαρνανία η νόσηση υγειονομικών δυσκολεύει κατά πολύ το έργο των υπόλοιπων συναδέλφων τους που μένουν στην «πρώτη γραμμή».

Παράλληλα, σε πανελλαδικό επίπεδο έχει ανακύψει και ένα ακόμη ζήτημα και αυτό δεν είναι άλλο από το αν είναι επαρκές το διάστημα της πενθήμερης καραντίνας για τους υγειονομικούς που νοσούν.

Το ζήτημα αυτό έχει φέρει προβληματισμό στους εργαζόμενους των Νοσοκομείων, αλλά και γενικότερα του κλάδου υγείας, διότι, θεωρείται δύσκολο ένας ασθενής με covid-19 μέσα σε πέντε μόλις μέρες να επανακάμψει και να ανακτήσει τις δυνάμεις του και κυρίως να μην αποτελεί κίνδυνο νόσησης για τις επαφές του.

Στο Νοσοκομείο Αγρινίου μόνο από την 1/1/22 μέχρι και σήμερα έχουν νοσήσει σχεδόν 40 υγειονομικοί, ενώ στο νοσοκομείο Μεσολογγίου έχουν νοσήσει 7 άτομα το ίδιο χρονικό διάστημα.

Τι αναφέρουν οι Πρόεδροι του Σωματείου Εργαζομένων των δύο νοσοκομείων του νομού

Συγκεκριμένα οι πρόεδροι του σωματείου εργαζομένων των δύο νοσοκομείων, Αγρινίου και Μεσολογγίου, μίλησαν στη «Σ» και ανέπτυξαν την θέση τους για την πενθήμερη καραντίνα των υγειονομικών παραθέτοντας παράλληλα τον αριθμό των νοσούντων υγειονομικών στην παρούσα φάση.

Ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγρινίου Βασίλης Καραγιώργος ανέφερε:

Οι υγειονομικοί που νόσησαν συνολικά από την 1/1/22 και μετά είναι περίπου 40 άτομα, αλλά ο αριθμός αυτός αλλάζει μέρα παρά μέρα. Για την πενθήμερη καραντίνα που ισχύει στους υγειονομικούς και η ίδια η υπουργός είπε πως σε ένας άνθρωπος θετικός δεν προλαβαίνει να επανέλθει η υγεία του μέσα σε τόσες λίγες μέρες.

Ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγρινίου Βασίλης Καραγιώργος

Αν υπάρχει κάποιος που είναι τελείως ασυμπτωματικός μπορεί θεωρώ να επιστρέψει στην θέση του, οι υπόλοιποι όμως πώς να επιστρέψουν όταν το τεστ θα είναι ακόμη θετικό;

Αποκλείεται να υπάρχει αρνητικό τεστ σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Δεν θα έρθει για δουλειά, είναι λάθος αυτό που γίνεται, αλλά αυτό έγινε λόγω των πολλών κρουσμάτων που υπήρξαν στον «Ευαγγελισμό». Είναι λίγες οι μέρες της καραντίνας των υγειονομικών».

Ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου Δημήτρης Τουμαράς τόνισε:

«Από όλες τις υπηρεσίες του νοσοκομείου έχουν νοσήσει 7 άτομα, ενώ είναι υπό διερεύνηση και άλλες περιπτώσεις, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και να έχουν «κλειδώσει» τα κρούσματα αυτά. Με όλα αυτά τα οποία λένε η πενθήμερη καραντίνα και τηρώντας όλες τις προϋποθέσεις που υπάρχουν λ.χ αν κάποιος έχει συμπτώματα δεν έρχεται στην δουλειά, τι να πω;

Ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου Δημήτρης Τουμαράς

Το έκαναν αυτό γιατί δεν θα μπορεί να σταθεί το σύστημα, δεν θα υπήρχε το αναγκαίο προσωπικό για να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία. Αυτή την στιγμή υπάρχει ζήτημα με τις αναστολές που είναι σε ισχύ και με τις συνταξιοδοτήσεις και καμία απ’ όλες αυτές τις δηλώσεις που έχουν κάνει οι ιθύνοντες δεν έχει πραγματοποιηθεί. Δεν «τρέχει» καμία προκήρυξη. Είχαν πει τον Σεπτέμβριο πως ένας φεύγει ένας έρχεται, κάτι που δεν ισχύει.

Σ’ αυτό έρχεται να προστεθούν οι συνταξιοδοτήσεις και οι νοσήσεις, συνεπώς οι πέντε ημέρες καραντίνας για τους υγειονομικούς φοβάμαι και δεν ξέρω αν αρκούν. Σε κάποιον ασυμπτωματικό οι πέντε μέρες μπορεί να είναι ικανοποιητικές.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι αν ο κόσμος αυτός που έχει νοσήσει πιέζεται να επιστρέψει στη θέση του με συμπτώματα, διότι δεν υπάρχει το επαρκές προσωπικό για να είναι σε επίπεδο ασφαλείας η λειτουργία των νοσοκομείων».

ΠΟΕΔΗΝ : 2.700 υγειονομικοί σε καραντίνα

Συγκέντρωση σήμερα έξω από το υπουργείο Υγείας

Μ.  Γιαννάκος: Κάποιοι εργάζονται με ενεργή νόσο!

Σε καραντίνα βρίσκονται 2.700 υγειονομικοί σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που δημοσιεύει η ΠΟΕΔΗΝ. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχλάλης Γιαννάκος, ο κορονοϊός επελαύνει στη νοσοκομειακή κοινότητα.

Όπως αναφέρει υπερδιπλασιάσθηκαν οι εισαγωγές και στα επείγοντα των νοσοκομείων υπάρχει κοσμοσυρροή. Ο κ. Γιαννάκος τόνισε πως «εργαζόμαστε με 10.000 λιγότερο προσωπικό σε σχέση με πέρυσι το χειμώνα ( αναστολές εργασίας, συνταξιοδοτήσεις, νοσήσεις».

«Δύο χρόνια τώρα χωρίς σταματημό είμαστε στη πρώτη γραμμή, χάσαμε 30 συναδέλφους από κοροναϊό, νοσήσαμε και ξανανοσήσαμε και φως στην άκρη του τούνελ δεν βλέπουμε», ανέφερε επισημαίνοντας πως 2.700 συνάδελφοι νοσούν αυτή τη στιγμή και βρίσκονται σε καραντίνα. Επίσης εκατοντάδες συνάδελφοι εργάζονται κανονικά με ενεργή νόσο.

Παρ’ ότι το έχουμε θίξει οι επικίνδυνες οδηγίες του ΕΟΔΥ παραμένουν. Συνάδελφοι που νοσούν ή είναι στενή επαφή με κρούσματα έως ότου διαγνωσθούν αναγκάζονται να ζητάνε ρεπό ή άδεια για να μην πάνε στη δουλειά και διασπείρουν τον ιό» προσθέτει ο Μ. Γιαννάκος και καταλήγει λέγοντας με νόημα :

«Εάν μας κάνουν τακτικά προληπτικά τεστ που είναι υπεραπαραίτητα ο αριθμός των συναδέλφων σε καραντίνα θα εκτιναχθεί…»

Πανελλαδική ημέρα δράσης προγραμματίζει για σήμερα Πέμπτη η ΠΟΕΔΗΝ με συγκέντρωση, στις 17:00, έξω από το υπουργείο Υγείας.

Η Ομοσπονδία Μεταξύ άλλων, ζητά ανάκληση των οδηγιών του ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού, τακτικά προληπτικό τεστ στο προσωπικό, δωρεάν πρωτοβάθμια περίθαλψη, συνταγογράφηση και δωρεάν τεστ κορωνοϊού, ενίσχυση των νοσοκομείων με προσωπικό και επιστροφή των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολής εργασίας.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Ελλείψεις στα φάρμακα: «Στέγνωσαν» τα φαρμακεία του Αγρινίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr