ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΑιτωλοακαρνανία: 25 απόπειρες αυτοκτονίας και 9 αυτοκτονίες – Προβληματίζουν τα αίτια της αυτοχειρίας

Αιτωλοακαρνανία: 25 απόπειρες αυτοκτονίας και 9 αυτοκτονίες – Προβληματίζουν τα αίτια της αυτοχειρίας

Αιτωλοακαρνανία: 25 απόπειρες αυτοκτονίας και 9 αυτοκτονίες – Προβληματίζουν τα αίτια της αυτοχειρίας

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που αφορούν στις αυτοκτονίες ανθρώπων για λόγους υγείας, συναισθηματικούς ή οικονομικούς στην Δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Αστυνομίας που έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της, το 2022 σε όλη τη χώρα, καταγράφηκαν 950 απόπειρες αυτοκτονίας και 505 αυτοκτονίες εκ των οποίων οι 435 αφορούσαν άνδρες και οι 70 γυναίκες.

Στην Γενική ∆ιεύθυνση Αστυνομίας Περιφέρειας ∆υτικής Ελλάδας, το 2022, καταγράφηκαν 56 απόπειρες αυτοκτονίας και 38 αυτοκτονίες, εκ των οποίων οι 34 αφορούσαν άνδρες και 4 γυναίκες.

Από τις 38 υποθέσεις αυτοκτονιών που καταγράφηκαν στην περιφέρειά μας οι 29 αφορούσαν άτομα ηλικίας από 41 ετών και άνω, τρεις αφορούσαν άτομα που ήταν στην ηλικιακή κατηγορία από 31
εως 40 ετών, δύο στην ηλικιακή κατηγορία από 23 – 30 ετών και δύο αφορούσαν νεαρά άτομα ηλικίας έως 22 ετών.

Τα αίτια της αυτοχειρίας

Όσον αφορά στις αιτίες που ώθησαν τους συνανθρώπους μας στο απονενοημένο διάβημα τα στοιχεία της Αστυνομίας προβληματίζουν.

Στις 27 από τις 38 περιπτώσεις προκύπτει ότι η αιτία που τους οδήγησε στην αυτοχειρία ήταν άγνωστη.
Στις 7 περιπτώσεις ο λόγος ήταν η ασθένεια, σε μια περίπτωση για λόγους αισθηματικούς, δύο για λόγους οικογενειακούς και μία για οικονομικούς!

Τα στοιχεία ανα νομό της Δυτικής Ελλάδας

  • Στην ∆ιεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας καταγράφηκαν 22 απόπειρες αυτοκτονίας και 15 αυτοκτονίες, εκ των οποίων οι 13 αφορούσαν άνδρες και δύο γυναίκες.
  • Στην ∆ιεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας καταγράφηκαν 19 απόπειρες αυτοκτονίας και 5 αυτοκτονίες, εκ των οποίων οι 4 αφορούσαν άνδρες και μία γυναίκα.
  • Στην ∆ιεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλία καταγράφηκαν 6 απόπειρες αυτοκτονίας και 4 αυτοκτονίες με θύματα άνδρες.
  • Στην ∆ιεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας καταγράφηκαν 6 απόπειρες αυτοκτονίες και 14 αυτοκτονίες, εκ των οποίων 13 άνδρες και μία γυναίκα.

tempo24.gr

ΣΥΡΙΖΑ – Βαρεμένος: Δημοψήφισμα για διαγραφές δεν έχει ξαναγίνει στα παγκόσμια χρονικά

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ