ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑιτωλοακαρνανία: 13 προσλήψεις εκπαιδευτικών λόγω covid

Αιτωλοακαρνανία: 13 προσλήψεις εκπαιδευτικών λόγω covid

Αιτωλοακαρνανία: 13 προσλήψεις εκπαιδευτικών λόγω covid

Αιτωλοακαρνανία: 13 προσλήψεις εκπαιδευτικών λόγω covid

Έρχονται και νέες προσλήψεις από τη Δευτέρα

Την Πέμπτη προσελήφθησαν 7 εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας και 6 στην Δευτεροβάθμια

Την πρόσληψη εκπαιδευτικών που θα καλύψουν τα κενά που θα δημιουργηθούν λόγω covid είχε ανακοινώσει προ ημερών η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και οι πρώτες προσλήψεις ήδη έγιναν.

Στην Αιτωλοακαρνανία την Πέμπτη προσελήφθησαν συνολικά 13 εκπαιδευτικοί με τρίμηνη σύμβαση, η οποία εικάζεται πως θα ανανεωθεί για ακόμη τρείς μήνες!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Αριστείδη Λουκόπουλο και Θανάση Σαρδέλη αντίστοιχα, στην Πρωτοβάθμια προσελήφθησαν 7 εκπαιδευτικοί και στη Δευτεροβάθμια 6 εκπαιδευτικοί!

Την Πέμπτη έγινε η πρόσληψη, ενώ την Δευτέρα, σύμφωνα με τον κ. Λουκόπουλο και τον κ. Σαρδέλη, η υπουργός Παιδείας θα ανακοινώσει ακόμη 3.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών που έχουν δημιουργηθεί λόγω covid, εκ των οποίων αρκετοί θα καλύψουν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στην Αιτωλοακαρνανία.

Οι εκπαιδευτικοί που προσελήφθησαν ή θα προσληφθούν προέρχονται από τους αναπληρωτές, ενώ καλύπτουν θέσεις όχι μόνο όσων συναδέλφων τους έχουν νοσήσει, αλλά και όσων εκπαιδευτικών έχουν αποδεδειγμένα σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και φοβούνται να πάνε στο σχολείο και γι’ αυτό οι προσληφθέντες θα καλύπτουν ανάγκες σε περισσότερα από ένα σχολεία.

Τα κενά τα δίνουν τα σχολεία στις διευθύνσεις και με τη σειρά τους οι διευθύνσεις, οι οποίες επεξεργάζονται τα στοιχεία σε επίπεδο νομού, τα δηλώνουν στην αντίστοιχη πλατφόρμα του υπουργείου, το οποίο βάσει των στοιχείων που έχει προσλαμβάνει το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό.

Στην Δευτεροβάθμια, η οποία διαθέτει περισσότερες ειδικότητες και μαθήματα από την Πρωτοβάθμια, τα κενά προέκυψαν, όπως ανέφερε στη «Σ» ο κ. Σαρδέλης, σε  φιλολογικά μαθήματα, μαθηματικά, αγγλικά, αλλά και στο μάθημα της πληροφορικής και της γυμναστικής.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Κορονοϊός: “Βροχή” τα πρόστιμα από Δευτέρα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών – Ποιοι απαλλάσσονται

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ