ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑιτωλοακαρνανία: 1,2% πάνω η εμβολιαστική κάλυψη μέσα σε μόλις μια εβδομάδα

Αιτωλοακαρνανία: 1,2% πάνω η εμβολιαστική κάλυψη μέσα σε μόλις μια εβδομάδα

Αιτωλοακαρνανία: 1,2% πάνω η εμβολιαστική κάλυψη μέσα σε μόλις μια εβδομάδα

Στην Αιτωλοακαρνανία έφτασε στο 1,2% πάνω η εμβολιαστική κάλυψη μέσα σε μόλις μια εβδομάδα

Στο 7% πλέον η υστέρηση σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο

Κατά 1,2% μέσα σε μόλις μια εβδομάδα αυξήθηκε η εμβολιαστική κάλυψη στην Αιτωλοακαρνανία (δηλαδή το ποσοστό όσων έχουν λάβει έστω μια δόση εμβολίου). Η  εμβολιαστική κάλυψη στην Αιτωλοακαρνανία από το 60,6% έφτασε στο 61,8% σύμφωνα με τα τελευταία επικαιροποιημένα στοιχεία του επιδημιολογικού χάρτη.

Τις τελευταίες εβδομάδες στην Αιτωλοακαρνανία, μετά τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60, καταγράφεται μια αξιοσημείωτη αύξηση στους εμβολιασμούς, σε βαθμό που φαίνεται ότι σιγά – σιγά κλείνει η ψαλίδα σε σχέση με τον πανελλαδικό μέσο όρο. Πριν από περίπου ένα μήνα η Αιτωλοακαρνανία υστερούσε κατά περίπου 10% σε σχέση με τα ποσοστά των εμβολιασμών, τώρα αυτή η υστέρηση φαίνεται ότι περιορίστηκε περίπου στο 7%, καθώς η εμβολιαστική κάλυψη στο σύνολο της χώρας διαμορφώνεται στο 69,2%. Ανάλογη εικόνα καταγράφεται και στους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς που πλέον στην Αιτωλοακαρνανία είναι 57% έναντι 64,7% στο σύνολο της χώρας.

Είναι χαρακτηριστικό της επιτάχυνσης του εμβολιαστικού προγράμματος ότι τις τελευταίες ημέρες καθημερινά στην Αιτωλοακαρνανία γίνονται πάνω από 2.200 εμβολιασμοί.  Ενδεικτικά την Πέμπτη 16/12 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 2.215 εμβολιασμοί. Μπορεί βέβαια οι εμβολιασμοί της τρίτης δόσης να υπερτερούν θεαματικά καθώς ενδεικτικά την ίδια μέρα ήταν 1.610, ωστόσο και οι 249 εμβολιασμοί της πρώτης δόσης δεν είναι λίγοι, αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι πριν από περίπου ενάμιση μήνα μετά βίας ξεπερνούσαν τους 30.

«Ήρθε η ώρα να εμβολιαστούμε όλοι»

Δήμος Αγρινίου και Ιατρικός Σύλλογος με σποτ στέλνουν μήνυμα

«Ήρθε η ώρα να εμβολιαστούμε όλοι».  Αυτό είναι το μήνυμα της εκστρατείας ενημέρωσης για τον εμβολιασμό που πραγματοποιεί ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου.

Μέλη του Ιατρικού Συλλόγου, ιατροί του Νοσοκομείου  Αγρινίου και νοσήσαντες επικεντρώνουν  στην  υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών και εξηγούν γιατί  η  ατομική και συλλογική υπευθυνότητα  είναι η καλύτερη επένδυση για την επάνοδο στην κανονικότητα.

«Ας ακούσουμε τη φωνή των ειδικών, ας ακούσουμε αυτούς που νόσησαν και ας κάνουμε ότι πρέπει για να επιστρέψουμε στη ζωή μας. Είναι απόφαση ζωής και πρέπει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων μας,  να ενημερώσουμε εκείνους που ακόμη διστάζουν ή είναι αναβλητικοί, για να εμβολιαστούν. Είναι επιτακτικό καθήκον όλων μας να εμβολιαστούμε και να συμβάλλουμε στη μεγάλη προσπάθεια. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου, το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αγρινίου για τη συνεργασία.

Ο εμβολιασμός κατά του Covid19 αποτελεί υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας και σε αυτούς που αγαπάμε και νοιαζόμαστε», τόνισε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Δημήτρης Παπαδάκης Εφημερίδα Συνείδηση

Στάθης Παναγιωτόπουλος – Τον Φεβρουάριο η δίκη – Η ποινή προβλέπεται

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr