ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΑιτωλικό: Τιμήθηκε η Μάχη του Ντολμά στη σκιά της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη (εικόνες)

Αιτωλικό: Τιμήθηκε η Μάχη του Ντολμά στη σκιά της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη (εικόνες)

Αιτωλικό: Τιμήθηκε η Μάχη του Ντολμά στη σκιά της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη (εικόνες)

Με επιτυχία, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την 197η Επέτειο της Μάχης του Ντολμά στο Αιτωλικό, υπό την σκιά όμως του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, φέτος οι εκδηλώσεις ήταν 6ήμερες και ποιοτικότερες ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου όμως ακύρωσε όσες εκδηλώσεις ήταν προγραμματισμένες από την Τετάρτη 1 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος.

Με απόφαση του Δημάρχου, Κώστα Λύρου αφιερωμένος στα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη ήταν ο φετινός Αγώνας Δρόμου, στη Δυτική Παραλία Αιτωλικού , ο οποίος είχε μεγάλη συμμετοχή και μετά το πέρας έγινε απονομή επάθλων.

Οι εκδηλώσεις του Σαββάτου κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη πομπή και ακολούθησε παράκληση στον Ιερό Νέο Παμμεγίστων Ταξίαρχων.

Το πρωί της Κυριακής, 5 Μαρτίου 2023 εψάλη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ακολούθησε η Πρωινή Πομπή παρουσία παραδοσιακών τμημάτων από διάφορα μέρη της Ελλάδας και φιλαρμονικών. Οι επετειακοί εορτασμοί ολοκληρώθηκαν με την Επιμνημόσυνη Δέηση στον τόπο θυσίας και την κατάθεση στεφάνων.

Ο δήμαρχος Κώστας Λύρος στο μήνυμά του για την 197η Επέτειο της Μάχης του Ντολμά ανέφερε:

«Τιμήσαμε σήμερα τους πεσόντες στη Μάχη του Ντολμά. Μια σημαντική και ιστορική Μάχη με πολλά μηνύματα για την πίστη στο σκοπό και την υπέρτατη αξία που υπερβαίνει τον άνθρωπο. Στη σκιά του βαρύτατου εθνικού πένθους αναζητούμε την δύναμη στην ψυχή αλλά και την πυξίδα για να μας δείξει το δρόμο, το δρόμο όπου δεν θα χρειάζεται να θυσιάζονται νέοι, δεν θα χρειάζεται να θυσιάζονται άνθρωποι και λαοί. Χρόνια πολλά στο Αιτωλικό μας».

 

Πορεία μαθητών και στη Ναύπακτο για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών (video)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ