ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑιτωλικό: Οι ΓεωΓΡΑΦΙΚΟΙ πρόβαλαν την περιοχή σε χιλιάδες μέλη

Αιτωλικό: Οι ΓεωΓΡΑΦΙΚΟΙ πρόβαλαν την περιοχή σε χιλιάδες μέλη

Αιτωλικό:  Οι ΓεωΓΡΑΦΙΚΟΙ πρόβαλαν την περιοχή σε χιλιάδες μέλη

Χιλιάδες ακόλουθοι της σελίδας στο Facebook  “ΓεωΓΡΑΦΙΚΟΙ” είχαν την ευκαιρία να …επισκεφθούν νοερά το Αιτωλικό!

Μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση με μια εκπληκτική φωτογραφία του Γιώργου Χαρίτου που αποτυπώνει την ιδιαίτερη μορφολογία και την ομορφιά της περιοχής συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον.

Δείτε τι αναφέρει το σχετικό post:

Και αυτό παιδιά είναι το Αιτωλικό, μια δημοτική ενότητα του δήμου Μεσολογγίου, με πληθυσμό 7.345 κατοίκους, 10 χλμ. βορειοδυτικά του Μεσολογγίου.
⚠️ Θυμίζω ότι Λιμνοθάλασσα ονομάζεται μια μεγάλη έκταση από λιμνάζοντα νερά, που βρίσκεται κοντά στη θάλασσα και επικοινωνεί με αυτή.
⭕ Η πόλη του Αιτωλικού είναι ανεπτυγμένη σ’ ένα μικρό νησάκι ριζωμένο στο μέσον περίπου της λιμνοθάλασσας Αιτωλικού-Μεσολογγίου.
⭕ Συνδέεται ανατολικά και δυτικά με την ξηρά με δύο πέτρινα πολύτοξα γεφύρια αρχικού μήκους περίπου 300 μέτρων το καθένα.
⭕ Πηγή πλούτου και ευημερίας η λιμνοθάλασσα και για τις δύο πόλεις: Αιτωλικού και Μεσολογγίου!
⭕ Ιδιαίτερα δε για την πόλη του Αιτωλικού που γεννήθηκε (αρκετές εκατοντάδες χρόνια πριν αυτής του Μεσολογγίου) κυριολεκτικά μέσα στην καρδιά της λιμνοθάλασσας και αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του μεγάλου αυτού οικοσυστήματος, του μεγαλύτερου στην Ευρώπη. Μην το δέσουμε και κόμπο το τελευταίο, δεν μπορώ να το τριπλοτσεκάρω. Προστατεύεται από τη διεθνή σύμβαση Ραμσάρ.
⭕ Όλα τα είδη ψαριών αφθονούσαν στη λιμνοθάλασσα, ιδιαίτερα η περίφημη τσιπούρα και ο κέφαλος, από το θηλυκό του οποίου -την «μπάφα»- βγαίνει το αυγοτάραχο.
⭕ Εδώ ζουν πάνω από 250 πουλιά και είναι δυνατόν να δείτε μεταξύ άλλων, ερωδιούς, φοινικόπτερα, αγριόχηνες, μαυρόκοτες και άλλα θαλασσοπούλια.
⭕ Παλιότερα το Αιτωλικόν ονομαζόταν Ανατολικόν, ή Νατολικόν, και ήταν γεμάτο κανάλια που έφταναν βαθιά στο εσωτερικό του. Αναποφεύκτα ήρθε και έδεσε το παρατσούκλι Μικρή Βενετία αλλά και το Νερένια Πολιτεία. Παρά την εξαφάνιση των καναλιών, τα ονόματα αυτά παρέμειναν. Εγώ θα το έλεγα πλέον Λοφότεν της Ελλάδας αφού σώνει και καλά πρέπει να βρούμε ομοιότητες με άλλα μέρη.
⭕ Το Αιτωλικό είναι 2,5 ώρες από την Αθήνα, και είναι ιδανικός προορισμός για διημεράκι. Μπορείτε να κάνετε bird watching (παρατήρηση πουλιών), να πάτε στο Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών (μοναδικό στην Ελλάδα και ίσως στην Ευρώπη), στο Limanaki Park, στο Λαογραφικό μουσείο και στην εκκλησία της Παναγίας όπου έγινε η δίκη του Καραϊσκάκη.
Φωτογραφία @giorgos_charitos_ , πληροφορίες wiki, travel, exploring greece

 

Η συγκεκριμένη ανάρτηση ήταν μια πρώτης τάξης ευκαιρία για προβολή του τόπου.

Αγρίνιο: Ρυθμοί jazz και funk θα πλημμυρίσουν αύριο το Σιντριβάνι – Αξιέπαινη σύμπραξη επαγγελματιών

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ