ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑιτωλικό: «Χάθηκαν» τα χρήματα του ΕΣΠΑ για το Μουσείο Βάσως Κατράκη – Στα «χαρτιά» η ψηφιοποίηση

Αιτωλικό: «Χάθηκαν» τα χρήματα του ΕΣΠΑ για το Μουσείο Βάσως Κατράκη – Στα «χαρτιά» η ψηφιοποίηση

Αιτωλικό: «Χάθηκαν» τα χρήματα του ΕΣΠΑ για το Μουσείο Βάσως Κατράκη – Στα «χαρτιά» η ψηφιοποίηση

Μια ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μη αναβάθμιση του Μουσείου Χαρακτικής Βάσως Κατράκη στο Αιτωλικό είδε το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το messolonghivoice.gr «χάθηκε» μισό εκατ. ευρώ που προοριζόταν για την ψηφιοποίηση του Μουσείου από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ με αποτέλεσμα το «στολίδι» του Αιτωλικού να παραμένει αναξιοποίητο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος έθιξε το θέμα, τονίζοντας την ανεπάρκεια αλλά και την αδράνεια της Δημοτικής Αρχής Λύρου, η οποία έχασε τις προθεσμίες για τη χρηματοδότηση.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα ο απερχόμενος δήμαρχος Κώστας Λύρος στο προτελευταίο συμβούλιο έλεγε ότι κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί.

Ο Σπύρος Διαμαντόπουλος από την πλευρά του  κατέθεσε στα πρακτικά επίσημο έγγραφο για να αποδείξει  ότι ανακλήθηκε η απόφαση ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ.

Δείτε το σχετικό έγγραφο που κατέθεσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος του Μεσολογγίου με την οποία αιτιολογείται η απένταξη:

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ