ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΤα αιτήματα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφονηπιακών – Παιδικών Σταθμών Δήμου Αγρινίου

Τα αιτήματα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφονηπιακών – Παιδικών Σταθμών Δήμου Αγρινίου

Τα αιτήματα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφονηπιακών – Παιδικών Σταθμών Δήμου Αγρινίου

Ο Σύλλογός μας σήμερα επισκέφθηκε τα γραφεία της ΚΟΙΠΑ του Δήμου Αγρινίου όπου είχαμε συνάντηση με τον Πρόεδρο κύριο Γιάννη Βασιλείου, την Διευθύντρια κυρία Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου και την Προϊσταμένη των παιδικών σταθμών κυρία Όλγα Κουτσογιάννη. Ακολουθεί το έγγραφο με τις ανάγκες και τις ελλείψεις των παιδικών σταθμών του Δήμου Αγρινίου τις οποίες εντοπίσαμε ως σύλλογος. Κατόπιν συζήτησης η οποία κυλησε σε θερμό και φιλικό κλίμα οι υπεύθυνοι δεσμεύτηκαν ότι θα δρομολογήσουν τις απαραίτητες ενέργειες για να ικανοποιήσουν τα αιτήματά μας.

* * *
“ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Αγρίνιο 15/02/2019
ΠΡΟΣ
Το ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Κατόπιν ενεργειών των μελών του Συλλόγου μας και μετά από επισκέψεις που διενεργήθηκαν στους Δημόσιους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αγρινίου, διαπιστώσαμε τις κάτωθι αναφερόμενες ανάγκες και ελλείψεις των Παιδικών Σταθμών, τις οποίες σας αναλύουμε ως ακολούθως:
1) Στον 1ο Παιδικό Σταθμό του Δήμου Αγρινίου χρειάζεται αναμόρφωση ο εξωτερικός προαύλιος χώρος, ο οποίος βρίσκεται σήμερα σε τραγική κατάσταση και είναι απαραίτητη η τοποθέτηση προστατευτικού πλέγματος διότι υπάρχουν εκτεθειμένα σκουριασμένα κάγκελα και υφίσταται άμεσος κίνδυνο για τα παιδιά.
2) Στον 2ο Παιδικό Σταθμό του Δήμου Αγρινίου έχουν προκύψει ρωγμές επί διαφόρων τοίχων και θα πρέπει άμεσα να ελεγχθούν από αρμόδιο μηχανικό.
3) Στον 3ο Παιδικό Σταθμό του Δήμου Αγρινίου χρειάζεται αναμόρφωση ο εξωτερικός προαύλιος χώρος, ο οποίος βρίσκεται σήμερα σε τραγική κατάσταση. Είναι δε απαραίτητο το άμεσος βάψιμο όλων των εσωτερικών χώρων, ιδίως αυτών στους οποίους απασχολούνται τα παιδιά.
4) Στον 5ο Παιδικό Σταθμό του Δήμου Αγρινίου χρειάζεται αναμόρφωση ο εξωτερικός προαύλιος χώρος, ο οποίος βρίσκεται σήμερα σε τραγική κατάσταση.
5) Στον 6ο Παιδικό Σταθμό του Δήμου Αγρινίου χρειάζεται αναμόρφωση ο εξωτερικός προαύλιος χώρος, ο οποίος βρίσκεται σήμερα σε τραγική κατάσταση και είναι άμεσα απαραίτητο να επανακατασκευαστεί, άλλως να απομακρυνθεί το ξύλινο κιόσκι που βρίσκεται στον προαύλιο χώριο, το οποίο είναι υπό κατάρρευση και εγκυμονεί άμεσο κίνδυνο για τα παιδιά.
6) Στον 8ο Παιδικό Σταθμό του Δήμου Αγρινίου χρειάζεται επιδιόρθωση το υδροδοτικό σύστημα του αύλιου χώρου.
7) Στον Παιδικό Σταθμό Αγ. Κωνσταντίνου χρειάζεται αναμόρφωση ο εξωτερικός προαύλιος χώρος, ο οποίος βρίσκεται σήμερα σε τραγική κατάσταση και είναι άμεσα απαραίτητο να καλυφθεί εκτεθειμένο φρεάτιο το οποίο εγκυμονεί άμεσο κίνδυνο για τα παιδιά.
Στον Παιδικό Σταθμό Λεπενούς χρειάζεται αναμόρφωση ο εξωτερικός προαύλιος χώρος, ο οποίος βρίσκεται σήμερα σε τραγική κατάσταση, βάψιμο όλων των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του κτιρίου και άμεση αλλαγή/ επιδιόρθωση των παραθύρων.
9) Στον Παιδικό Σταθμό Ματαράγκας χρειάζεται άμεσα αλλαγή του μεταλλικού σκελετού της τέντας, ο οποίος είναι υπό κατάρρευση και αλλαγή του τεντόπανου, το οποίο είναι σχισμένο.
10) Στον Παιδικό Σταθμό Γραμματικούς χρειάζεται άμεσα βάψιμο όλων των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του κτιρίου και τοποθέτηση φωτοτυπικού μηχανήματος.
11) Στον Παιδικό Σταθμό Καινουργίου είναι άμεσα απαραίτητο να τοποθετηθούν προστατευτικά κάγκελα στον εσωτερικό αμφιθεατρικό χώρο, ο οποίος είναι ακάλυπτος και εγκυμονεί άμεσο κίνδυνο για τα παιδιά.
12) Όλοι οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Αγρινίου χρειάζονται τοποθέτηση παιχνιδιών και προστατευτικού τάπητα στους προάυλιους χώρους.
13) Στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς οι ανάγκες σε πάνες και μωρομάντηλα καλύπτονται εξ ολοκλήρου από τους γονείς του κάθε παιδιού. Δεδομένου ότι για κάθε παιδί το οποίο υπάγεται σε επιδότηση ΕΣΠΑ αντιστοιχεί ετησίως ένα σεβαστό ποσό, οι ανάγκες σε πάνες και μωρομάντηλα πρέπει να καλύπτονται εξ ολοκλήρου από τους Παιδικούς Σταθμούς και όχι από τους γονείς.

Θέτουμε υπόψιν σας όλες τις ως άνω ανάγκες των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αγρινίου και αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση σας.
O Πρόεδρος
Νικόλαος Αβράμπος
Ο ΓενικόςΓραμματέας
Ιωάννης Τσάμης”

Υπουργείο Παιδείας: Δεν θα μετρήσουν οι απουσίες των μαθητών που νόσησαν από γρίπη

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr