ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΔυτικη ΕλλαδαΠεριφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Κατατέθηκε αίτημα αδειοδότησης για το έργο των Ενεργειακών Κοινοτήτων!

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Κατατέθηκε αίτημα αδειοδότησης για το έργο των Ενεργειακών Κοινοτήτων!

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Κατατέθηκε αίτημα αδειοδότησης για το έργο των Ενεργειακών Κοινοτήτων!

Κατατέθηκε αίτημα αδειοδότησης για την έγκριση των όρων σύνδεσης, του μεγάλου έργου των Ενεργειακών Κοινοτήτων της Δυτικής Ελλάδας, υπέβαλλε ο Πρόεδρος των Ενεργειακών Κοινοτήτων και Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ΛάμπροςΔημητρογιάννης.

Συνοδεία συνεργατών και μελετητών του έργου, ο κ. Δημητρογιάννης μετέβη στις κεντρικές υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ, καταθέτοντας τους σχετικούς φακέλους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπου και υπέγραψε τα σχετικά αιτήματα. Με αυτό τον τρόπο, ουσιαστικά υποβλήθηκε η έγκριση αδειοδότησης του έργου από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Αξιοσημείωτο είναι ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο αυτοπαραγωγής και εικονικού συμψηφισμού στη χώρα.

Με την ολοκλήρωση της υποβολής αιτήματος για αδειόδοτηση του έργου κι ενώ έχουν προηγηθεί τα στάδια σύστασης των Ενεργειακών Κοινοτήτων και της ολοκλήρωσης των μελετών, προγραμματίζονται τα επόμενα βήματα που αφορούν τα τεχνικά στοιχεία, τη χρηματοδότηση και την προκήρυξη του έργου. Επιπλέον, το επόμενο διάστημα αναμένονται συναντήσεις  με θεσμικούς φορείς για την καλύτερη προετοιμασία του έργου.

«Ολοκληρώσαμε ένα ακόμα σημαντικό βήμα. Με σκληρή δουλειά και τη στήριξη των συνεργατών μας και όλων των συμμετεχόντων στις Ενεργειακές Κοινότητες, προχωράμε αποφασιστικά προς την υλοποίηση του τελικού μας στόχου, που είναι η κατασκευή του μεγάλου συνεργατικού φωτοβολταικού πάρκου στο κτήμα Polder. Αναμένονται ακόμα σημαντικά βήματα, για αυτό και συνεχίζουμε νυχθημερόν κάθε δυνατή προσπάθεια. Σε δύσκολους καιρούς, σκοπός μας είναι να συνεισφέρουμε στην εξοικονόμηση πόρων για τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, για την αγροτική παραγωγή και για τις τοπικές κοινωνίες» δήλωσε ο κ. Δημητρογιάννης.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Εξάλλου, εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά το Περιφερειακό Σχέδιο για την Κλιματική Αλλαγή, επιταχύνοντας έτσι τις διαδικασίες που αφορούν την γρήγορη ολοκλήρωση επικύρωσης του Σχεδίου προσαρμογής στη Δυτική Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της εισήγησής του, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, Λάμπρος Δημητρογιάννης περιέγραψε τη στρατηγική της Περιφέρειας, μέσω του σχεδίου, απέναντι στην κλιματική αλλαγή με βασικό στόχο τη μείωση της ευπάθειας της Περιφέρειας στις επιπτώσεις που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή, και τη θωράκισή της έναντι αυτής.

Απελευθέρωση Ναυπάκτου: Ο Δήμος Ναυπακτίας τιμά την 193η Επέτειο (18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1829)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ