Αίθρα Λυκουρέζου: Θα ήθελα να είναι εδώ η μητέρα μου να δει τη μεταμόρφωσή μου

Με την απώλεια της μάνας μου θα μπορούσα να έχω πέσει πάλι στα ναρκωτικά ή το αλκοόλ για να το ξεπεράσω, ήταν ένα τεστ για μένα αυτό, δήλωσε

lykourezou-arthrou_2

Η Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου, η οποία πρόσφατα άλλαξε το όνομά της σε Αίθρα Λυκουρέζου, ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Fay’s time», όπου μίλησε για την προσωπική της μεταμόρφωση, τις σκοτεινές περιόδους της ζωής της, αλλά και την απώλεια της μητέρας της, Ζωής Λάσκαρη.

Αρχικά, περιέγραψε: «Στα τελευταία επτά χρόνια, από τότε που “έφυγε” η μητέρα μου, ο τίτλος που θα έβαζα, είναι “μεταμόρφωση”, “μεταμόρφωση σε όλα τα επίπεδα”. Θα ήθελα να είναι εδώ να έχει δει αυτή τη μεταμόρφωση. Θα το ήθελα πάρα πολύ. Αν και νιώθω ότι είναι παντού, πολλές φορές κάνω την κίνηση να την πάρω τηλέφωνο για να της πω τι έχει γίνει, τι έχω κάνει. Η μάνα είναι μάνα. Σε όποια ηλικία και να τη χάσεις, είναι μάνα. Σου λείπει. Δεν γίνεται να μη σου λείψει. Από την άλλη, οι απώλειες μάς δυναμώνουν. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στη ζωή αν δεν πονέσουμε, αν δεν πάθουμε».

Επίσης, τόνισε: «Έχω αλλάξει πολλά πράγματα τα τελευταία χρόνια και έχω πάρει πολλή δύναμη από τον πόνο της απώλειας, πάρα πολλή δύναμη. Πάρα πολύ πόνο, αλλά και πάρα πολλή δύναμη».

Δείτε το βίντεο

Για τις δύσκολες στιγμές της ζωής της, η Αίθρα Λυκουρέζου σημείωσε: «Το δυσκολότερο κομμάτι που περνάς είναι ο πόνος και πρέπει να τον αντιμετωπίσεις μόνος σου, γιατί στον πόνο, στα σκοτάδια σου, στη ουσία δεν υπάρχει κανείς δίπλα σου. Και χωρίς κάποια ουσία, να μην πάρεις χάπι, να μην πιεις αλκοόλ, να μην πέσεις στο φαγητό, να είσαι σε ένα δωμάτιο κλεισμένος με κλειστά όλα και να πιέζεσαι, να πονάς, αλλά να το βιώνεις, να μην πας στην εύκολη λύση. Αυτό πλέον έχει γίνει βίωμά μου, έτσι ξεπερνάω πλέον τις καταστάσεις, έτσι προχωράω, έτσι πάω μπροστά».

Στη συνέχεια, σχολίασε τη μάχη της με τις εξαρτήσεις αλλά και τον θάνατο της μητέρας της: «Ήταν πολύ σκοτεινή η περίοδος της απώλειας της μαμάς μου. Ήμουν 15 χρονών όταν ξεκίνησα τα ναρκωτικά και σταμάτησα στα 25, έχουν περάσει 21 χρόνια από τότε… Ξαναγεννήθηκα τότε. Πάντα λένε ότι ξαναγεννιέσαι, όταν σταματάς τα ναρκωτικά και ξεκινάς από την ηλικία που τα ξεκίνησες πάλι. Σε αυτά τα 21 χρόνια συνέβησαν διάφορα πράγματα, η απώλεια της μάνας μου ήταν ένα από αυτά και θα μπορούσα να έχω πέσει πάλι στα ναρκωτικά ή το αλκοόλ για να το ξεπεράσω. Ήταν ένα τεστ για μένα αυτό. Το πέρασα μόνη μου με νερό, χωρίς να πέσω στο φαγητό, τα χάπια. Ούτε στην κηδεία πήρα κάτι. Δεν το είχα ανάγκη, αλλά πονάει περισσότερο. Όταν όμως το ξεπεράσεις, νιώθεις πιο δυνατός. Είμαι άλλος άνθρωπος. Όλοι μεγαλώνοντας αλλάζουμε, αν δεν αλλάξουμε είναι θάνατος, είναι ζωτικής σημασίας η εξέλιξη και η αλλαγή».

Σε άλλο σημείο, ανέφερε: «Μπήκα σε θέατρο μετά από επτά χρόνια, πέρυσι. Δεν ήθελα να μπω, δε μπορούσα, με έπνιγε. Που μεγάλωσα μέσα στα καμαρίνια και τα θέατρα. Μπήκα πάλι πέρυσι για λίγο και μου άρεσε. Κάτι ετοιμάζω αλλά έχω επικεντρωθεί στο life coaching».

Τέλος, η Αίθρα Λυκουρέζου είπε για τη νέα της καθημερινότητα: «Δεν πήγα κάπου να γίνω καλά όταν έκοψα τα ναρκωτικά. Δεν είναι μόνο τα ναρκωτικά, είναι οι παρέες, το αλκοόλ. Έχω άλλη καθημερινότητα τα τελευταία πολλά χρόνια…. Αλλά και πάλι, αυτό είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει… Ήμουν χορτοφάγος 14 χρόνια και τα τελευταία τέσσερα τρώω πάλι κρέας, μου βγήκαν διάφορα προβλήματα, είχα ανάγκη να φάω κρέας. Με έσωσε».

protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Βέροια: Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας για την 21χρονη – «Μου είπε ”άσε θα έρθω με το λεωφορείο» λέει ο θείος της

«Θα ερχόταν με το λεωφορείο στο νοσοκομείο που ήμουν εγώ με την γυναίκα μου...»