ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΗ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η εκτροπή του Αχελώου και η παραδοξότητα Μητσοτάκη

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η εκτροπή του Αχελώου και η παραδοξότητα Μητσοτάκη

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η εκτροπή του Αχελώου και η παραδοξότητα Μητσοτάκη

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου θα είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας και μάλιστα αναμένεται να εκλεγεί με ευρεία πλειοψηφία από την πρώτη ψηφοφορία. Η κυρία Σακελλαροπούλουστη μακρά διαδρομή της στο δικαστικό σώμα ήταν επί σειρά ετών στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, το λεγόμενο και «οικολογικό» και μία από τις υποθέσεις που χειρίστηκε ως εισηγήτρια ήταν και αυτή της εκτροπής του Αχελώου.

Το αξιοσημείωτο είναι πως και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του σημείωσε ότι η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου«έχει μακρά θητεία στο 5ο τμήμα του δικαστηρίου, όπου διαμορφώθηκε μία πρωτοποριακή νομολογία για τα σωστά όρια μεταξύ της προστασίας του περιβάλλοντος και της ανάπτυξης. Η ίδια, άλλωστε, διετέλεσε και Πρόεδρος της Εταιρίας Δικαίου του Περιβάλλοντος».

Ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά τις αποφάσεις του ΣτΕ, επιλέγει αυτή την περίοδο να ανοίξει ξανά το θέμα της εκτροπής του Αχελώου, συζητώντας για τη μερική εκτροπή του ποταμού. Παράδοξη προφανώς είναι αυτή η επιλογή του πρωθυπουργού και όχι η επιλογής της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

Εφημερίδα Συνείδηση

Παναιτωλικός: Μόνο οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας και με τη Λαμία

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr