ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΚοινωνικα ΝεαΑιγάλεω: έξωση και “λουκέτο” σε δημοτικό σχολείο (βίντεο)

Αιγάλεω: έξωση και “λουκέτο” σε δημοτικό σχολείο (βίντεο)

Αιγάλεω: έξωση και “λουκέτο” σε δημοτικό σχολείο (βίντεο)

Κλειδωμένες βρήκαν το πρωί, εκπαιδευτικοί, μαθητές και οι γονείς που συνόδευαν τα παιδιά τους στο σχολείο, το 9ο Δημοτικό στο Αιγάλεω.

Όπως είπε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ένας από τους γονείς, «ήρθαν δικαστικοί επιμελητές το πρωί και έκλεισαν το σχολείο, έβαλαν λουκέτο και έτσι 90 παιδιά έμειναν χωρίς σχολείο».

Αναφέρθηκε ότι το κτήριο είναι επί δεκαετίες νοικιασμένο και υπάρχει δικαστική διαμάχη ανάμεσα στο Δημόσιο και τους ιδιοκτήτες του.

«Το σχολείο ανήκει στους κληρονόμους της οικογένειας Ζαμπέτα, είναι νοικιασμένο εδώ και 40 χρόνια. Υπάρχει δικαστική διαμάχη από το 2020 και υπάρχει δικαστική απόφαση για έξωση», είπε ο γονέας, μιλώντας στον Γιώργο Παπαδάκη και στην Μαρία Αναστασοπούλου.

Έξω από το σχολείο παρέμεναν τα παιδιά που δεν μπορούσαν να μπουν για μάθημα, πολλοί γονείς, αλλά και οι δάσκαλοι, όλοι τους κλειδωμένοι έξω από το 9ο Δημοτικό.

Εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών της περιοχής, είπε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» πως «δεν υπάρχει καμία απόφαση για το που θα πάνε τα παιδιά. Είχε σχεδιαστεί να πάνε σε ένα γειτονικό σχολείο, όπου όμως τα παιδιά δεν χωράνε σε αυτό, καθώς είναι μικρό».

Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»:

Δείτε το βίντεο

ant1news.gr

Γλυφάδα: Βασάνισαν στο σπίτι της 55χρονη και άρπαξαν κοσμήματα αξίας 1 εκατ.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ