ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΗ αγροτική πολιτική που (δεν) κάνουν οι κυβερνήσεις 

Η αγροτική πολιτική που (δεν) κάνουν οι κυβερνήσεις 

Η αγροτική πολιτική που (δεν) κάνουν οι κυβερνήσεις 

Οι πολιτικοί της περιοχής έπρεπε όλοι να αψηφήσουν τις πολύ ακραίες καιρικές προβλέψεις και όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους το Σαββατοκύριακο που πέρασε ώστε να παραστούν στο συνέδριο “Agrown”, που έγινε σε συνεδριακό κέντρο της λίμνης Τριχωνίδας από τις εφημερίδες “Συνείδηση” και “Πελοπόννησος“.

Λέμε “όλοι”, διότι υπήρξαν και βουλευτές και Περιφερειάρχης και αντιδήμαρχοι και άλλοι παράγοντες που έδωσαν το “παρών”. Όμως, πραγματικά κάποιες εισηγήσεις άξιζαν να ακουστούν από τους ίδιους τους νομοθέτες και να μεταφερθούν στο αρμόδιο υπουργείο για να αντιληφθούν άπαντες ότι υπάρχουν παραγωγοί και κτηνοτρόφοι που ίσως έπρεπε να είναι εκείνοι υπουργοί! Που ξέρουν απολύτως το πού έγκειται το πρόβλημα και τι (δεν) έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια.

Όταν λένε οι άνθρωποι της αληθινής παραγωγής ότι τόσα χρόνια δεν βρέθηκε ένας τρόπος να βοηθηθεί η παραγωγή στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές όπου βρίσκεται το 80% των καλλιεργειών στην Ελλάδα, καταλαβαίνει κανείς για ποια κατάσταση μιλάμε.

Όταν διαπιστώνεται ότι εισάγουμε ζώα από την Ολλανδία για να τα παχύνουμε εδώ και μετά να φτιάξουμε από αυτά γύρο που θα πασάρουμε στους Ολλανδούς το καλοκαίρι για δικό μας, τι μπορεί να πει κάποιος για όσους παίρνουν τις αποφάσεις;

Όταν ρωτά ένας νέος και εξαιρετικά ενεργός παραγωγός ποιο είναι το συγκεκριμένο σχέδιο που είχε όλα αυτά τα χρόνια το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να ανταπεξέλεθει στον ανταγωνισμό ή όταν εξηγεί με λεπτομέρεια γιατί τα αγροτικά προϊόντα είναι εδώ πιο ακριβά από το εξωτερικό, ε, δεν θέλει πολλή σκέψη.

Κάποιοι είναι διαχρονικά σε λάθος θέσεις και κάτι δεν πάει καθόλου καλά με την πολιτική της Ε.Ε. στον αγροτικό τομέα. Θα το βρούμε άραγε ποτέ για να κάνουμε…ανασυγκρότηση;

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Αγρίνιο: Καταστροφή (και) στα ηλεκτρικά ποδήλατα στα Δικαστήρια (εικόνες)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ