ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΑγροτικές κινητοποιήσεις: Στη Θεσσαλονίκη αγρότες από τη Θεσσαλία για το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ – Δείτε βίντεο

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Στη Θεσσαλονίκη αγρότες από τη Θεσσαλία για το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ – Δείτε βίντεο

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Στη Θεσσαλονίκη αγρότες από τη Θεσσαλία για το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ – Δείτε βίντεο

Εκατοντάδες αγρότες έχουν φτάσει στη Θεσσαλονίκη για το συλλαλητήριο που στη Διεθνή Έκθεση, στο πλαίσιο της Agrotica.

Οι αγρότες φθάνουνστην πόλη κυρίως με λεωφορεία και κάποια αγροτικά οχήματα και συγκεντρώνονται στη νότια πύλη της ΔΕΘ.

Μέχρι στιγμής, 20 λεωφορεία έχουν φτάσει στη Θεσσαλονίκη από Θεσσαλία, χωρίς να συνυπολογίζονται όσοι έφτασαν με ΙΧ. Οι αγρότες θα επιδιώξουν πανελλαδικό συντονισμό για τα μπλόκα από τη Δευτέρα, στο πρότυπο της Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας, παραγωγοί πέταξαν κάστανα και μήλα στον δρόμο.

«Στέλνουμε ένα μήνυμα αγώνα, αποφασιστικότητας, κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων μας και ενότητας, καλώντας όλα τα μπλόκα της χώρα να συναντηθούμε την Τρίτη στη Λάρισα για να λάβουμε από κοινού αποφάσεις έτσι ώστε να είναι πιο αποτελεσματικός ο αγώνας μας. Να πιέσουμε την κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τα αιτήματά επιβίωσης που έχουμε», δήλωσε ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ).

Ο ίδιος τόνισε ότι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού εχθές έγιναν κάτω από την πίεση των μπλόκων που έχουν στήσει οι αγρότες «όμως δεν απαντάνε στο βασικό πρόβλημα επιβίωσης που έχουμε θέσει, δε μας δίνουν τη δυνατότητα και την προοπτική να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε, να μένουμε στα χωριά μας και να δουλεύουμε στα χωράφια μας», είπε, χαρακτηρίζοντας «ψίχουλα» τις εξαγγελίες.

Οι αγρότες αδειασαν τελάρα με κάστανα και μήλα έξω από τη ΔΕΘ, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους.

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ