ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: «Ζούγκλα» η πόλη λόγω έλλειψης Παιδείας – Απροσπέλαστα πεζοδρόμια από κομμένα κλαδιά (εικόνες)

Αγρίνιο: «Ζούγκλα» η πόλη λόγω έλλειψης Παιδείας – Απροσπέλαστα πεζοδρόμια από κομμένα κλαδιά (εικόνες)

Αγρίνιο: «Ζούγκλα» η πόλη λόγω έλλειψης Παιδείας – Απροσπέλαστα πεζοδρόμια από κομμένα κλαδιά (εικόνες)

Στοίβες από κλαδιά δέντρων και καλλωπιστικών φυτών,  μαύρες σακούλες πιθανότατα με κομμένο γρασίδι μαζί με συρματόπλεγμα έχουν δημιουργήσει μια “ζούγκλα” στη συμβολή της οδού Καλυβίων με την Ιερού Λόχου στο Αγρίνιο.

Το σημείο έχει γίνει απροσπέλαστο  και βεβαίως εστία μόλυνσης αφού κατά τη συνήθη πρακτική όλο και κάποιος διερχόμενος βρίσκεται  να πετάξει κάτι ακόμα για να συμπληρωθεί η αχαρακτήριστη εικόνα.

Ο Βασίλης Λαχανάς, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Αιτωλοακαρνανίας δημοσιοποίησε την κατάσταση που επικρατούσε το πρωί της Παρασκευής (17.11.23) σε ανάρτηση του.

«Η Παιδεία των ανθρώπων φαίνεται στη συμπεριφορά τους», αρκέστηκε να σχολιάσει παραθέτοντας χαρακτηριστικές φωτογραφίες.

Σε αντίθεση με την προτροπή της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Αγρινίου, οι δημότες που θέλουν να πετάξουν κλαδιά και υπόλοιπα κοπής δένδρων από αυλές κήπων να επικοινωνούν  με το 15194 (χωρίς χρέωση) και μετά να τα βγάζουν δίπλα στους κάδους σε μέρα και ώρα αποκομιδής για να τα παραλάβει ειδικό όχημα, ο καθένας κάνει ό, τι τον εξυπηρετεί. Ούτε λόγος για ελαχιστοποίηση του όγκου των κηπευτικών απορριμμάτων με περίδεση (ανθεκτικό σκοινί ή σύρμα), όπως έχει ζητήσει η Διεύθυνση Καθαριότητας.

Ενδεικτικές είναι οι φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστρια από σημεία της πόλης όπου η ίδια «ιστορία» έχει επαναληφθεί στο πρόσφατο παρελθόν:

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ