ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Στο ζενίθ και από νωρίς η ζήτηση λόγω ενεργειακής κρίσης – «Απάντηση» τα καυσόξυλα

Αγρίνιο: Στο ζενίθ και από νωρίς η ζήτηση λόγω ενεργειακής κρίσης – «Απάντηση» τα καυσόξυλα

Αγρίνιο: Στο ζενίθ και από νωρίς η ζήτηση λόγω ενεργειακής κρίσης – «Απάντηση» τα καυσόξυλα

Στο ζενίθ και από νωρίς η ζήτηση λόγω ενεργειακής κρίσης. «Απάντηση» τα καυσόξυλα όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία τονίζει πως από τον Αύγουστο ξεκίνησαν φέτος να παραγγέλνουν καυσόξυλα οι Αγρινιώτες τρέμοντας την ενεργειακή κρίση

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Το ενδιαφέρον για ξύλα και η ζήτηση τους ήδη ξεπέρασε κάθε προηγούμενο! Αιτία φυσικά η ενεργειακή κρίση με την τιμή του ρεύματος να έχει απογειωθεί και του πετρελαίου θέρμανσης να αναμένεται να διαμοργωθεί αρκετά πάνω από τα 1,7 ευρώ.

Πανελλαδικά μπορεί να είναι μεγαλύτερη η ζήτηση από την προσφορά, με αποτέλεσμα… όποιος δίνει τα περισσότερα χρήματα να παίρνει σύντομα καυσόξυλα, αλλά σε τοπικό επίπεδο οι επαγγελματίες του κλάδου είναι ήδη έτοιμοι να καλύψουν τις ανάγκες των καταναλωτών, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα όπως στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου και το «σύντομα» είναι σχετικό, καθώς η αναμονή μπορεί να φτάσει έως και μια εβδομάδα ή και δύο!

Με την εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, πάρα πολλοί καταναλωτές έχουν στραφεί στα καυσόξυλα και στα πέλετ, όπου και σ’ αυτές τις περιπτώσεις αυξήθηκε η τιμή τους, αλλά στο Αγρίνιο δεν είναι στις τιμές που ακούμε πανελλαδικά και «καίνε»! Πανελλαδικά από τα 100 ευρώ που κόστιζε ο τόνος το 2021, φέτος έχει πάει στα 150 ευρώ ο τόνος, όσον αφορά την οξιά. Η βελανιδιά, από την άλλη, πήγε από τα 120 ευρώ, στα 200 ευρώ ο τόνος!

Στον αντίποδα, στην περιοχή του Αγρινίου εύκολα κάποιος μπορεί να βρει τον τόνο από διάφορα είδη ξύλων στα 100 ευρώ, ενώ σε κάθε περίπτωση οι τιμές του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής είναι αρκετά χαμηλότερες κατά κανόνα από την τιμή «εκκίνησης» στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Μάλιστα, στην περιοχή του Αγρινίου, το ενδιαφέρον για τις τιμές των ξύλων ξεκίνησε πάρα πολύ νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά τα τελευταία χρόνια, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι παραγγελίες και οι παραδόσεις τους, όπως μας ανέφεραν πολλοί επαγγελματίες του κλάδου, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου στην πόλη «μένουν» συχνά αυτό το διάστημα με τους υπαλλήλους, καθώς οι ιδιοκτήτες τους συνήθως απουσιάζουν για προμήθεια ξύλων, ώστε να μην υπάρχει έλλειψη και να μπορούν να καλύψουν τους πελάτες τους!

Ο Στέλιος Ανερούσης ανέφερε:

Αγρίνιο: Στο ζενίθ και από νωρίς η ζήτηση λόγω ενεργειακής κρίσης - «Απάντηση» τα καυσόξυλα
Ο Στέλιος Ανερούσης

«φέτος η ζήτηση ξεκίνησε πολύ νωρίτερα από άλλες χρονιές. Ο κόσμος με όλες αυτές στις αυξήσεις σε κάθε τομέα και σε όλα τα προϊόντα προσπαθεί να κάνει το κουμάντο του, καθώς φέτος υπάρχει και έλλειψη σε σχέση με άλλες χρονιές, συνεπώς, ο κόσμος έχει κινητοποιηθεί νωρίτερα. Δουλεύουμε άγρια ξύλα περισσότερο, δηλαδή έλατο, δρυς, κουμαριά, πουρνάρι και είναι όλα καλή ποιότητας.

Ξεκινήσαμε να πουλάμε ξύλα από τον Αύγουστο, δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο άλλη χρονιά. Οι τιμές είναι λίγο ανεβασμένες σε σχέση με άλλες χρονιές. Ξεκινούν από 100 ευρώ το κυβικό στα είδη των ξύλων που προαναφέραμε. Το πώς θα είναι ο χειμώνας είναι νωρίς ακόμη να ξέρουμε, αλλά σίγουρα θα υπάρξει και κόσμος που θα αγοράζει ξύλα με το τσουβάλι, γιατί δεν ήμαστε και στις καλύτερες εποχές. Μέχρι τώρα έχουμε δώσει από ένα τόνο και πάνω σε όσους ήδη μας έχουν κάνει παραγγελία, όπως επίσης και δύο τόνους. Προμηθεύονται καλές ποσότητες για να μπορούν να τις διαχειριστούν κατάλληλα ανάλογα καθώς υπάρχει και οικονομική δυσπραγία. Επίσης, έχουμε και αρκετό απόθεμα ξύλων για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες των πελατών μας».

Ο Νίκος Ντούλιας επεσήμανε:

Αγρίνιο: Στο ζενίθ και από νωρίς η ζήτηση λόγω ενεργειακής κρίσης - «Απάντηση» τα καυσόξυλα
Ο Νίκος Ντούλιας

«υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρoν από τον κόσμο, ενώ οι τιμές είναι σχεδόν όπως οι περσινές, με μια μικρή διαφορά. Υπάρχει μια αύξηση σε σχέση με πέρσι, από τα 160 ευρώ δηλαδή φέτος πουλάμε στα 170 ευρώ. Ο χειμώνας φέτος θα είναι δύσκολος και φαίνεται πως θα υπάρχει ζήτηση. Συνήθως το μεγάλο κύμα ξεκινάει από τις 10 Οκτωβρίου και έπειτα και συνεχίζει αδιάκοπα μέχρι και το τέλος του έτους. Από κει και πέρα παίζει ρόλο ο καιρός, πως θα πάει ο χειμώνας και τι διαχείριση έχει γίνει από τον κόσμο στα ξύλα που ήδη έχει.

Αν έχει πολύ κρύο συνεχίζεται η δουλειά σε ικανοποιητικούς ρυθμούς μέχρι και τον Μάρτιο. Φέτος η κατάσταση έχει επηρεάσει πολύ τον κόσμο, δεν είναι ψυχολογικό το θέμα, αλλά πρακτικό, πραγματικό. Όλοι κάνουν το κουμάντο τους για να προμηθευτούν ξύλα και να ζεσταθούν, καθώς τα ξύλα είναι η φθηνότερη λύση λόγω της ενεργειακής κρίσης και τις προεκτάσεις που έχει και που επηρεάζουν τον κόσμο σε κάθε επίπεδο και κυρίως οικονομικό».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Μόλις 226 από 2.495 φορείς του Δημοσίου έχουν Ενεργειακό Υπεύθυνο, το Αγρίνιο ανάμεσά τους! – Εξοικονόμηση ενέργειας για… προσλήψεις

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ