Αγρίνιο: Υπογραφές αύριο Τρίτη (12/3) για τις εργασίες στο γήπεδο του Παναιτωλικού

Οι παρεμβάσεις έχουν προϋπολογισμό 2.353.000 €

kerkida-maketa-1

Η αυριανή (12/3) μέρα για τον Παναιτωλικό θα είναι κομβική για τη σύμβαση των εργασιών στο γήπεδο αφού πρόκειται να «πέσουν» οι υπογραφές μετά από μια πολύμηνη αναμονή ώστε να ξεπεραστεί το γνωστό γραφειοκρατικό τέρας.

Η σύμβαση της Περιφέρειας θα υπογραφεί στα γραφεία της Περιφέρειας στην Πάτρα με τον ερασιτέχνη Παναιτωλικό αλλά και την ΠΑΕ παρόντες και φυσικά αυτό θα γίνει με κάθε επισημότητα και τις απαραίτητες ανακοινώσεις καθώς το συγκεκριμένο έργο, εκτός από τον εκσυγχρονισμό του γηπέδου του Παναιτωλικού, κρίνεται σημαντικό για την πολιτιστική, οικονομική, αθλητική και τουριστική ανάπτυξη της κοινωνίας, με πολλά και σημαντικά οφέλη για το Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή.

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ανέδειξε με απόφασή της τον ανάδοχο του έργου, την «ΑΒΡΑΝΑΣ ΑΤΕ» με έκπτωση 11,27% κι επιγραμματικά οι παρεμβάσεις που θα γίνουν είναι:

- επαύξηση της χωρητικότητας του γηπέδου με την προσθήκη νέας διώροφης κερκίδας κατ' επέκταση υφιστάμενης με τους υποστηρικτικούς βοηθητικούς χώρους αυτής σύμφωνα με τις ειδικές προδιαγραφές και τους ειδικούς εθνικούς κανονισμούς και τους κανονισμούς της αρμόδιας ευρωπαϊκής ομοσπονδίας (U.E.F.A.) η οποία επαυξάνει τη χωρητικότητα του γηπέδου χωρίς οι πρόσθετες θέσεις να υπερβαίνουν ως ποσοστό το 40% των αρχικά υπαρχόντων θέσεων. 

- διαμόρφωση χώρου στην ανατολική κερκίδα για Α.Μ.Ε.Α. μαζί με την κατάλληλη διαμόρφωση της θύρας 5 για είσοδο - έξοδο αυτών.

- ανάπλαση της Νότιας όψης και αισθητική της αναβάθμιση.

- Δημιουργία χώρου συσκέψεων, αίθουσα προβολής, δηλαδή συνοδευτικών χρήσεων της αθλητικής δραστηριότητας, Οι παραπάνω συνοδές χρήσεις δεν υπερβαίνουν ως ποσοστό το 15% του συνολικού ποσοστού της υφιστάμενης υλοποιημένης δόμησης.

Όλες οι παραπάνω παρεμβάσεις εντάσσονται στο τελικό πλάνο εκσυγχρονισμού του
γηπέδου της ομάδας του Παναιτωλικού. Υπάρχει προϋπολογισμός στα 2.353.000 € μαζί
με το υποέργο που αφορά την αναβάθμιση του συστήματος τεχνητού φωτισμού και των
οπτικοακουστικών μέσων του γηπέδου καθώς και την ενεργειακή αναβάθμιση μέσω της
εγκατάστασης Φωτοβολταϊκού Συστήματος. Επιπλέον, για το Υποέργο 2 που αφορά την
διαμόρφωση των εκθεσιακών χώρων το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η διαγωνιστική
διαδικασία.

Η «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΘΕΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ» είχε
αρχικό προϋπολογισμό 1.573.000,00€ και έφτασε σε τελικό προϋπολογισμό 2.353.000,00€
με ημερομηνία ένταξης τις 25/4/2019, προγραμματική σύμβαση στις 15/4/2020 και
ημερομηνία δημοπράτησηςτις 30/3/2023.

Τα 3 υποέργα στα οποία μοιράζεται είναι το πρώτο η «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ» με παρεμβάσεις για ασφαλή είσοδο και έξοδο φιλάθλων και διερχομένων στο πεζοδρόμιο της Προυσιωτίσση στα 1.054.000 ευρώ με ΦΠΑ, το δεύτερο που είναι η «Διαμόρφωση Εκθεσιακών Χώρων» με προϋπολογισμό 519.000,00 ευρώ με ΦΠΑ και το τρίτο υποέργο που είναι η «Αναβάθμιση συστήματος τεχνητού φωτισμού και οπτικοακουστικών μέσων του γηπέδου με εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Συστήματος και προϋπολογισμό 780.000 ευρώ με ΦΠΑ.

Το έργο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων
και περιλαμβάνει επίσης την διαμόρφωση μουσείου 375 τ.μ. με εκθέματα από όλες τις
φάσεις της ιστορίας της ομάδας καθώς και επανασχεδιασμό του φωτισμού του γηπέδου, με
λαμπτήρες LED.