ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρίνιο – Ξηρόμερο: Περιοδεία Στρατούλη με φόντο τα λαϊκά προβλήματα – Βρέθηκε σε ΔΕΗ, Νοσοκομείο και Δημαρχείο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αγρίνιο – Ξηρόμερο: Περιοδεία Στρατούλη με φόντο τα λαϊκά προβλήματα – Βρέθηκε σε ΔΕΗ, Νοσοκομείο και Δημαρχείο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αγρίνιο – Ξηρόμερο: Περιοδεία Στρατούλη με φόντο τα λαϊκά προβλήματα – Βρέθηκε σε ΔΕΗ, Νοσοκομείο και Δημαρχείο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Στο πλαίσιο περιοδειών που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα από την Λαϊκή Ενότητα με σκοπό να στηρίξει αγώνες που αναπτύσσονται κατά τόπους για τα λαϊκά προβλήματα, επισκέφτηκε χθες το Αγρίνιο ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑ.Ε. και πρώην Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ σήμερα η περιοδεία θα συνεχιστεί στο Ξηρόμερο.

Ο Δημήτρης Στρατούλης δήλωσε στη «Σ»: «Σκοπός μας είναι να στηρίξουμε αγώνες που αναπτύσσονται κατά τόπους για τα λαϊκά προβλήματα. Προβάλλουμε την εναλλακτική μας πρόταση. Θεωρούμε πως δεν είναι μονόδρομος οι πολιτικές της λιτότητας και των μνημονίων, οι οποίες παρότι τυπικά πλέον δεν υπάρχουν μνημόνια, συνεχίζονται μέχρι και το 2060 προκειμένου η χώρα να πετύχει «Φαραωνικά» υπερπλεονάσματα. Ταυτόχρονα, αναδεικνύουμε πως γύρω από την Λαϊκή Ενότητα και μαζί με την Λαϊκή Ενότητα και με άλλες αριστερές και αντιμνημονιακές δυνάμεις θα συγκροτηθεί ένα μεγάλο αριστερό αντιμνημονιακό ψηφοδέλτιο που θα δώσει την μάχη των εκλογών. Έχουμε παρουσία σε διάφορους χώρους που σηματοδοτούν λαϊκά προβλήματα, που έχουν δημιουργηθεί και ενταθεί λόγω των μνημονιακών πολιτικών φτωχοποίησης που εφαρμόζονται. Στη ΔΕΗ υπάρχει το φαινόμενο της διακοπής που ηλεκτρικού ρεύματος χιλιάδων νοικοκυριών σε όλη την Ελλάδα. Στο Αγρίνιο μέσα σε ένα χρόνο έχει κοπεί το ρεύμα σε 5.500 σπίτια, ενώ ακόμη και σήμερα 700 σπίτια φτωχών λαϊκών νοικοκυριών είναι χωρίς ρεύμα. Αυτές οι καταστάσεις μας επαναφέρουν πολλές δεκαετίες πίσω. Πρέπει να δοθεί λύση στο πρόβλημα, να μην κόβεται το ρεύμα να υπάρξει περίοδος χάριτος και γενεές ρυθμίσεις με πολλές δόσεις και με ελάχιστη ως καθόλου προκαταβολή. Στο νοσοκομείο Αγρινίου, τα προβλήματα και οι ελλείψεις είναι πολλές, σε προσωπικό, χρηματοδότηση κλπ».

Στο πλαίσιο της περιοδείας του ο κ. Στρατούλης επισκέφθηκε, πέραν της ΔΕΗ και του Νοσοκομείου, τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, ενώ σήμερα περιοδεύει στο Ξηρόμερο και συμμετέχει στη συνέλευση της τοπικής ΛΑ.Ε. με θέμα τις δημοτικές εκλογές.  

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα “Συνείδηση”

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας:

Στρατούλης στο Αγρίνιο: να σταματήσουν οι αποκοπές ηλεκτρικού ρεύματος.

Να καλυφτούν άμεσα οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Συνάντηση με Δήμαρχο Αγρινίου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, 9/11/2018, οι περιοδείες, που διοργάνωσε η οργάνωση της ΛΑΕ στο Αγρίνιο,  από κλιμάκιο με επικεφαλής τον Δημήτρη Στρατούλη, μέλος της Π.Γ. της, που συνοδευόταν από τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΛΑΕ στην Αιτωλοακαρνανία Γιώργο Παληγεώργο (συντονιστής, μέλος του ΠΣ της ΛΑΕ), Θανάση Γαλατά, Παναγιώτη Καραϊσκο, Βαλάντη Ευπατρίδη, Ανδρέα Καραγιάννη, Θοδωρή Ράπτη, τον περιφερειακό Σύμβουλο Δυτικής Ελλάδας Γιάννη Κολοβό και το στέλεχος της νεολαίας ΛΑΕ Παναγιώτη Πλεξιδα.

Το κλιμάκιο της ΛΑΕ περιόδευσε στη ΔΕΗ, όπου συνομίλησε με εργαζόμενους και πολίτες που περίμεναν να επανασυνδέσουν τις κομμένες συνδέσεις τους για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, στο Νοσοκομείο Αγρινίου και στο Δημαρχείο.

Τα στελέχη της ΛΑΕ υπογράμμιζαν την ανάγκη αγωνιστικής ενεργοποίησης των ίδιων των Αιτωλοακαρνάνωνστους αγώνες για τα προβλήματά τους. Ζητούσαν επίσης από τους πολίτες την  πολιτική και εκλογική στήριξή τους στη ΛΑΕ, ώστε να εκπροσωπηθεί στη βουλή και Ευρωβουλή, για να κάνει από καλλίτερες θέσεις πραγματική αντιπολίτευση στις αντιλαϊκές πολιτικές και κυβερνήσεις και για ν’ ανοίξει το δρόμο στην ελπίδα για μια εναλλακτική φιλολαϊκή πολιτική.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας στη ΔΕΗ το κλιμάκιο της ΛΑΕ πραγματοποίησε διάβημα στον τοπικό Διευθυντή της ΔΕΗ, από τον οποίο ζήτησε να σταματήσει να δίνει εντολές για την αποκοπή ηλεκτρικού ρεύματος στα φτωχοποιημένα λαϊκά νοικοκυριά και να τα διευκολύνει να αποπληρώσουν τις οφειλές τους με μικρή ή μηδενική προκαταβολή και πολλές δόσεις. Ανάφεραν μάλιστα ότι είναι απαράδεκτο στην περιοχή του Δήμου Αγρινίου να έχουν γίνει 5.500 αποκοπές ηλεκτρικού ρεύματος μέσα σ’ ένα χρόνο και αυτή τη στιγμή 700 σπίτια στην πόλη να βρίσκονται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και οι οικογένειες που κατοικούν σε αυτά να ζουν με συνθήκες που μας γυρίζουν πολλές δεκαετίες πίσω. Επίσης, του πρότειναν να συναντιέται με τον σύλλογο «δικαίωμα στη ζωή», ώστε να ενημερώνεται για περιπτώσεις φτωχοποιήμένων και ανήμπορων οικογενειών για να μη τους διακόπτεται το ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο και αποδέχτηκε, αλλά θα κριθεί στην πράξη.

Μετά την περιοδεία στη ΔΕΗ ο Δημήτρης Στρατούλης έκανε την εξής δήλωση:

«Οι διακοπές της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά και μικρομεσαίους επαγγελματίες, εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους σε όλη τη χώρα, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους λόγω οικονομικής ανέχειας, συνιστούν ακραία αντικοινωνική πρακτική της κυβέρνησης και της Διοίκησης της ΔΕΗ.

Η προσπάθεια αυτών των ανθρώπων να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, για να μην τους κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα, στους περισσότερους αποβαίνει άκαρπη, γιατί τους ζητούν προκαταβολή30% έως 40%, ταυτόχρονη εξόφληση των τρεχόντων λογαριασμών και τους δίνουν συνήθως μόνο μέχρι 12 δόσεις.

Ζητάμε να σταματήσει αυτό το αίσχος. Να σταματήσουν να κόβουν το ηλεκτρικό ρεύμα σε φτωχοποιημένους από τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας συνανθρώπους μας. Να τους παρέχουν γενναίες ρυθμίσεις των οφειλών τους και την αναγκαία περίοδο χάριτος, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν. Ταυτόχρονα να σταματήσει άμεσα η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και να γίνουν πιο φτηνά τα τιμολόγιά της, που έχουν υπερδιογκωθεί για να διευκολυνθεί το ξεπούλημά της.

Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας με κάθε τρόπο, ώστε όλοι οι συμπολίτες μας, να έχουν φτηνή και επαρκή πρόσβαση στο ηλεκτρικό ρεύμα, που πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες και τους αγώνες σε αυτή την κατεύθυνση του συλλόγου «δικαίωμα στη ζωή» στο Αγρίνιο, καθώς και της ομάδας αποκατάστασης του κομμένου ηλεκτρικού ρεύματος σε φτωχά λαϊκά νοικοκυριά».

Το κλιμάκιο της ΛΑΕ συναντήθηκε στο νοσοκομείο του Αγρινίου με το Διοικητή του Παναγιώτη Παπαδόπουλο και με μέλη του Δ.Σ. συλλόγου των εργαζομένων και ενημερώθηκε για τα προβλήματα του Νοσοκομείου, όπου επείγει η τροποποίηση του Οργανισμού του, που καθυστερεί από το 2012, ώστε να μπορούν να καλυφτούν οι ελλείψεις σε μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, η λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου με την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου  προσωπικού και η αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Η αντιπροσωπεία της ΛΑΕ ζήτησε από το Διοικητή του Νοσοκομείου το θέμα της μη απόλυσης και τακτοποίησης με συμβάσεις αορίστου χρόνου των 47 εργαζομένων στο Νοσοκομείο με ατομικές συμβάσεις εργασίας, οι οποίες λήγουν στις 31/12/2018, και αυτός ενημέρωσε ότι οι συμβάσεις τους θα παραταθούν για 24 μήνες.

Στο Δημαρχείο πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, ο οποίος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της ΛΑΕ για τις εξελίξεις σχετικά με την κάθετη διασύνδεση με την Ιόνια Οδό, που η υπάρχει σοβαρή καθυστέρηση στην έγκριση από τις αρμόδιες κρατικές αρχές της σχετικής μελέτης, που συντάχθηκε δωρεάν από δύο Αγρινιώτες μηχανικούς, την αποκατάσταση και ανάπλαση του Πάρκου, το πρόγραμμα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.

Το κλιμάκιο της ΛΑΕ ζήτησε από το Δήμαρχο την στήριξη τη δική του και του Δημοτικού Συμβουλίου στους αγώνες τους κινήματος κατά των πλειστηριασμών και των αποκοπών ηλεκτρικού ρεύματος από φτωχά λαϊκά νοικοκυριά και την ενεργοποίηση του ενάντια στο πέρασμα 16 ακινήτων του δημοσίου στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Αγρινίου στο Υπερταμείο για ξεπούλημα προς όφελος της αποπληρωμής των δανειστών της χώρας.

Οι περιοδείες του Δ. Στρατούλη με τη ΛΑΕ στην Αιτωλοακαρνανία συνεχίζονται και το Σάββατο, 10/11/2018, στην επαρχία Ξηρομέρου.

stratoulis-dei (4)

stratoulis-dei (1)

stratoulis-dei (3)

stratoulis-nosokomeio2

stratoulis-nosokomeio

stratoulis-dimarxos

 

100 συλλήψεις στο αεροδρόμιο του Ακτίου από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο 2018

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ