Αγρίνιο: Ξεκίνησε η διαβούλευση για την ΟΧΕ «διαδρομή φύσης και πολιτισμού Αιτωλοακαρνανίας» (εικόνες)  

Στο πλαίσιο εκπόνησης της Στρατηγικής Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) «διαδρομή φύσης και πολιτισμού Αιτωλοακαρνανίας», στην οποία συμμετέχουν οι Δήμοι Αγρινίου

papanastasioy

Στο πλαίσιο εκπόνησης της Στρατηγικής Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) «διαδρομή φύσης και πολιτισμού Αιτωλοακαρνανίας», στην οποία συμμετέχουν οι Δήμοι Αγρινίου, Θέρμου, Μεσολογγίου και Ναυπακτίας ξεκίνησε νωρίτερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου (πρώην Τράπεζα Ελλάδας) εκδήλωση διαβούλευσης για την συγκεκριμένη ΟΧΕ.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εκδήλωσης διαβούλευσης αναπτύχθηκε από επιστήμονες η σημασία της στρατηγικής ΟΧΕ για τις διαδρομές της φύσης και πολιτισμού στην Αιτωλοακαρνανία, όπως επίσης και το όραμα, οι στόχοι και οι άξονες προτεραιότητας της νέας στρατηγικής.

Η Αιτωλοακαρνανία κρύβει πολλούς «θησαυρούς», όπως επίσης και πολλές ομορφιές οι οποίες με την κατάλληλη ώθηση μπορεί να διαμορφώσουν καλύτερες προοπτικές για όλους, όπως επίσης ευκαιρίες για ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας έχοντας ως «σύμμαχο» το περιβάλλον.

Για την περιοχή μας αποτελεί προτεραιότητα η συμμετοχή των πολιτών και φορέων στο σχηματισμό και υλοποίηση του αναπτυξιακού οράματος της περιοχής για τα επόμενα χρόνια.

Το τελικό σχέδιο της Στρατηγικής ΟΧΕ Διαδρομής Φύσης και Πολιτισμού Αιτωλοακαρνανίας θα συνταχθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, λαμβάνοντας υπόψη τα σχόλια, επισημάνσεις και προτάσεις των πολιτών και φορέων, όπως αυτά θα υποβληθούν κατά τη φάση της διαβούλευσης.

Μέσα από την διαδικασία που ξεκίνησε σήμερα θα μπουν «θεμέλια» για την βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία θα φέρει την τοπική «σφραγίδα», θα έχει την συμβολή, Δήμων, πολιτών και φορέων του νομού.

Στο πλαίσιο της ΟΧΕ θα εξεταστούν και θα αναπτυχθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη και την αξιοποίηση διαδρομών για τα φυσικά μνημεία του νομού, όπως επίσης και για τα πολιτιστικά μνημεία όπως λ.χ. τη «σύνδεση» της Αρχαίας Στράτου με τις Οινιάδες, την Πλευρώνα, την Καλυδώνα, την Μακύνεια, αλλά και την περιοχή του Θέρμου η οποία ήταν κέντρο του Κοινού των Αιτωλών (Αιτωλική Συμπολιτεία)!

Στην εκδήλωση βρέθηκε και έκανε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου και ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας. Ο Αντιδήμαρχος Μεσολογγίου κ. Αλετράς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Τσιχριτζής, του ΤΕΕ κ. Μπλέτσας, όπως επίσης εκπρόσωποι από άλλους Δήμους του νομού και φορείς.

Το τονίσουμε πως το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτικής Ελλάδας 2014-2020» (άξονας προτεραιότητας «τεχνική βοήθεια ΕΤΠΑ).

Οσοι δεν παρέστησαν σήμερα στην διαβούλευση μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους και τις παρατηρήσεις τους μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου 2023 με τους εξής τρόπους:

Μέσω της φόρμας υποβολής σχολίων στη σελίδα της διαβούλευσης (https://oxe-diadromi.gr),

Μέσω email στο oxe.diadromi@gmail.com,

Μέσω των κοινωνικών δικτύων του έργου (Facebook και LinkedIn).