ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Ξανά κοντά στους μαθητές του 1ου Γυμνασίου ο κ. Ιερόθεος – Τι είπε για την Εθνική μας στο μπάσκετ

Αγρίνιο: Ξανά κοντά στους μαθητές του 1ου Γυμνασίου ο κ. Ιερόθεος – Τι είπε για την Εθνική μας στο μπάσκετ

Αγρίνιο: Ξανά κοντά στους μαθητές του 1ου Γυμνασίου ο κ. Ιερόθεος – Τι είπε για την Εθνική μας στο μπάσκετ

Στα Παπαστράτεια Εκπαιδευτήρια βρέθηκε το πρωί της Τρίτης (13.09.22) ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος για να τελέσει τον καθιερωμένο αγιασμό με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο 1ο Γυμνάσιο Αγρινίου.

Ο Τοποτηρητής της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας που έχει περάσει από τα θρανία του σχολείου επανέλαβε ότι αισθάνεται “σαν στο σπίτι του” και ευχαρίστησε τη διευθύντρια για τη νέα πρόσκληση. Επιπλέον εξέφρασε ευχαριστίες για το γεγονός ότι η τελετή του αγιασμού μετατέθηκε κατά μία ημέρα, προκειμένου ο ίδιος να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του στην περιοχή του Μεσολογγίου όπου παρέστη στον αγιασμό σε άλλες σχολικές μονάδες.

Απευθυνόμενος στους μαθητές ο κ. Ιερόθεος αναφέρθηκε στη διάκριση των εννοιών Παιδεία και Εκπαίδευση εξηγώντας τη συνεισφορά τους στην ολοκλήρωση του ανθρώπου.

Ο Μητροπολίτης, πιάνοντας τον παλμό της νεολαίας, αναφέρθηκε στον αγώνα της Εθνικής μας στο μπάσκετ με αυτήν της Γερμανίας και ευχήθηκε νίκη για το ελληνική ομάδα. Όπως ήταν φυσικό απέσπασε δυνατό χειροκρότημα και επευφημίες.

Το “παρών” στην τελετή του αγιασμού έδωσε και ο δήμαρχος Αγρινίου που ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές και τόνισε την ανάγκη να είναι αγαπημένοι και αλληλέγγυοι.

Δείτε την ανάρτηση του δημάρχου Αγρινίου για τον αγιασμό στο 10 Γυμνάσιο:

Δείτε εικόνες από την τελετή του αγιασμού:

   

Η διευθύντρια της σχολικής μονάδας, μετά την τελετή,  δώρισε αναμνηστικά στον κ. Ιερόθεο και τον κ. Παπαναστασίου.

6η ΥΠΕ: Rapid test σε Ματαράγκα και Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας – Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο Αγρίνιο

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ