ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: «Τσουνάμι» κατά των θρησκευτικών από δεκάδες Συλλόγους Γονέων

Αγρίνιο: «Τσουνάμι» κατά των θρησκευτικών από δεκάδες Συλλόγους Γονέων

Αγρίνιο: «Τσουνάμι» κατά των θρησκευτικών από δεκάδες Συλλόγους Γονέων
  • Ετοιμάζεται μεγάλη εκδήλωση τις επόμενες ημέρες στο Αγρίνιο
  • Περισσότεροι από 10 οι σύλλογοι που αντιδρούν

Γιγαντώνεται το κύμα αντιδράσεων για την ύλη των βιβλίων των θρησκευτικών του τρέχοντος σχολικού έτους. Το κλίμα που δημιουργήθηκε σε πανελλαδικό επίπεδο, ώθησε όλο και περισσότερους γονείς, να αρχίσουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει με τα βιβλία των θρησκευτικών. Αποτέλεσμα του «αναβρασμού» αυτού ήταν σε αρκετά σχολεία οι γονείς και οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων να διοργανώσουν εκδηλώσεις ενημέρωσης με τη συμμετοχή Θεολόγων.

Μετά την αποκάλυψη της «Σ» στις 16 Νοεμβρίου ότι το 2ο Δημοτικό Σχολείου Καινουρίου ήδη προχώρησε στις σχετικές διαδικασίες όπως επίσης και σε συζητήσεις μεταξύ των μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την επιστροφή βιβλίων στο Υπουργείο Παιδείας στο «χορό» μπαίνουν και πολλά σχολεία του Αγρινίου.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πηγές, οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείου Αγρινίου, του 2ου, του 4ου, του 6ου, του 7ου, του 8ου, του 9ου, του 12ου, του 1ου Αγίου Κωνσταντίνου και του 3ου Νεάπολης μέχρι στιγμής, προετοιμάζουν ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης για όλους τους πολίτες σχετικά με την ύλη των νέων βιβλίων των θρησκευτικών.

Η κοινή αυτή πρωτοβουλία των Δ.Σ. των Συλλόγων των Γονέων και Κηδεμόνων των παραπάνω σχολείων αποσκοπεί στην πλήρη διαφώτιση των γονέων σχετικά με το ζήτημα των βιβλίων των θρησκευτικών και τις αλλαγές που έγιναν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από την Γ’ Δημοτικού δηλαδή μέχρι και την Γ’ Λυκείου. Η ενημέρωση θα γίνει από καταξιωμένο στο αντικείμενό του και γνώστη του θέματος, τον δάσκαλο – θεολόγο, συγγραφέα και αρθρογράφο σε διάφορα περιοδικά Δημήτρη Νατσιό σε κεντρικό χώρο του Αγρινίου πιθανότατα στις 13 Δεκεμβρίου.

Κάθε χρόνο από την Γ’ Δημοτικού μέχρι και την Γ’ Λυκείου το παιδί, σύμφωνα με αρκετούς γονείς που έχουν μελετήσει τα φετινά βιβλία θρησκευτικών, διδάσκεται με διαφορετικό τρόπο όλα τα δόγματα, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από τον «κύκλο» των γονέων και κηδεμόνων και πολλοί παιδαγωγοί αντιδρούν στο νέο βιβλίο καθώς δεν υφίσταται πλέον η χρονολογική πορεία των γεγονότων με αποτέλεσμα τα παιδιά να διδάσκονται μόνο έννοιες για παράδειγμα της αγάπης, της γιορτής μέσα από την οπτική της κάθε θρησκείας.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναλυθούν όλα τα ενδεχόμενα για τα νέα βιβλία και οι προεκτάσεις που υπάρχουν σε κάθε περίπτωση, ώστε ο κάθε γονέας να αποκτήσει την δική του γνώμη και να κατατεθούν προτάσεις, απόψεις και ενστάσεις.

Το «κύμα» κατά των νέων βιβλίων των θρησκευτικών γιγαντώνεται όχι μόνο στην περιοχή αλλά και σε όλη τη χώρα, ενώ οι εκδηλώσεις ενημέρωσης πληθαίνουν καθημερινά, όπως και σε αρκετές περιπτώσεις οι μαζικές επιστροφές βιβλίων στο Υπουργείο Παιδείας.

Ταυτόχρονα αναζητείται ο πλέον κατάλληλος τρόπος αντίδρασης ώστε τα παιδιά να διδάσκονται τα θρησκευτικά όπως τόσες δεκαετίες πριν, χωρίς να εκληφθεί από το υπουργείο η αντίδραση για την ύλη των βιβλίων ως αντίδραση στο μάθημα και πιθανή απόφαση για κατάργησή του.

Κων/νος Χονδρός για την εφημερίδα “Συνείδηση” 

«Happy Friday» σε Δημοτικά Σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ