ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρίνιο: Τρομακτικές ζημιές σε υποδομές διαπίστωσε ο περιφερειάρχης – “Αποκαρδιωτικές εικόνες”

Αγρίνιο: Τρομακτικές ζημιές σε υποδομές διαπίστωσε ο περιφερειάρχης – “Αποκαρδιωτικές εικόνες”

Αγρίνιο: Τρομακτικές ζημιές σε υποδομές διαπίστωσε ο περιφερειάρχης –  “Αποκαρδιωτικές εικόνες”

Αποκαρδιωτικές εικόνες μετά την κακοκαιρία και τρομακτικές ζημιές σε υποδομές διαπίστωσε ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης που βρέθηκε σε πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές του Αγρινίου, με το δήμαρχο Γιώργο Παναστασίου και τον καθηγητή Γεωλογίας Ευθύμη Λέκκα.

Σε ανάρτησή του χαρακτήρισε τα κατολισθητικά φαινόμενα πρωτοφανή και σημειώνει την ανάγκη άμεσων και καθοριστικών λύσεων.

Η ανάρτηση του περιφερειάρχη:

📌Με τον Καθηγητή Γεωλογίας και Πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα, τον Δήμαρχο Αγρινίου, Γιώργο Παπαναστασίου και υπηρεσιακά στελέχη, βρεθήκαμε σήμερα στις περιοχές του Δήμου Αγρινίου όπου υπάρχει ένα κατολισθητικό φαινόμενο μεγάλης – σπάνιας όπως είπε και ο ίδιος ο καθηγητής – έντασης.

🔶Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αποκαρδιωτικές εικόνες και με τρομακτικές ζημιές σε υποδομές. Κομμένοι επαρχιακοί και δημοτικοί δρόμοι, οικισμοί με δύσκολη ή και καθόλου πρόσβαση. Και φυσικά, συμπολίτες μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

👉Όλος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας είναι επί ποδός και προσπαθεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της βατότητας όπου είναι εφικτό. Σε πρώτη φάση μας νοιάζει η ασφάλεια των πολιτών. Αλλά υπάρχει και πολύ μεγάλη ανάγκη να στηριχθεί χρηματοδοτικά και με εξοπλισμό, η τοπική και περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

⚠️Αντιμετωπίζουμε φαινόμενα που κανένας δεν έχει ξαναδεί. Και η ένταση των φαινομένων, απαιτεί ίσης έντασης, άμεσες και καθοριστικές λύσεις.

 

Ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και το δήμαρχο Αγρινίου στη διάρκεια της αυτοψίας τους.

Δήμο Ναυπακτίας: Καταγράφονται οι ζημιές από την κακοκαιρία – Ποια είναι η διαδικασία

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr