ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΑγρίνιο: Είναι το ταλέντο κληρονομικό ή προϋπάρχει; – Εκδήλωση του Παπαστράτειου Γυμνασίου το απόγευμα της Δευτέρας

Αγρίνιο: Είναι το ταλέντο κληρονομικό ή προϋπάρχει; – Εκδήλωση του Παπαστράτειου Γυμνασίου το απόγευμα της Δευτέρας

Αγρίνιο: Είναι το ταλέντο κληρονομικό ή προϋπάρχει; – Εκδήλωση του Παπαστράτειου Γυμνασίου το απόγευμα της Δευτέρας

Το ταλέντο και οι τρόποι ανάπτυξης των δεξιοτήτων θα βρεθούν στο επίκεντρο ειδικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 6 Ιουνίου, στο Αγρίνιο με ομιλητή τον καθηγητή Αθανάσιο Τσιρίκα.

Όλοι είμαστε καλοί σε κάτι, ανεξάρτητα από το πώς και πού μεγαλώσαμε! Κάποιοι ίσως είχαν την τύχη και τη στήριξη του οικογενειακού τους περιβάλλοντος, ώστε να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους, σε μικρή ηλικία. Κάποιοι άλλοι τα ανακάλυψαν μόνοι τους στην πορεία, ενώ κάποιοι άνθρωποι δεν καταφέρνουν να τα ανακαλύψουν ποτέ. Σημαίνει ότι δεν είχαν ταλέντο; Θα μπορούσαν να ανακαλύψουν από μόνοι τους αυτό που αγαπούσαν;

Στα πλαίσια της Αυτοαξιολόγησης Σχολικών Μονάδων, το Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Τι είναι το Ταλέντο και πως μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι (βοηθώντας τα παιδιά μας)» με ομιλητή τον Δρ. Αθανάσιο Τσιρίκα, BSc, MSc, MSc, PhD Associate professor of HR and Talent Management, ESCE International Business School, Paris, France.

Ο ίδιος ο καθηγητής σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Συνεχίζοντας την σειρά ομιλιών περί ανάπτυξης του «Ταλέντου», σειρά έχει το Παπαστράτειο Γυμνάσιο σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου. Στην ομιλία θα παρουσιαστούν οι πιο πρόσφατες θεωρίες περί ανάπτυξης του Ταλέντου» και θα αναλυθεί σε βάθος ο βασικός τρόπος εξάσκησης προκειμένου να αναπτύξει ο καθένας από εμάς δεξιότητες πολύ πάνω από τον μέσο όρο, ικανές να τον κατατάξουν στους «ταλαντούχους» ανθρώπους. Τα ενθαρρυντικά νέα έχουν να κάνουν με την κατάρριψη της κλασικής άποψης ότι το ταλέντο κληρονομείται ή προϋπάρχει. Ο τρόπος σκέψης και αυτό-διαχείρισης είναι το κλειδί για να αναπτύξει ο οποιοσδήποτε, δεξιότητες που προκαλούν θαυμασμό αλλά και απορία. Τον τρόπο αυτό θα διερευνήσουμε, μαζί με άλλα μυστικά, ώστε να βοηθήσουμε κυρίως τα παιδιά μας να επιβιώσουν σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κόσμο γεμάτο προσκλήσεις, κινδύνους αλλά και πολλές ευκαιρίες».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Ιουνίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου (Πρώην Τράπεζα της Ελλάδος).

Δυτική Ελλάδα: 1.310 μαθητές συμμετείχαν στις δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής της Αστυνομίας με υλικό της Playmobil Hellas

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ