ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: «Το ταλέντο είναι κληρονομικό ή προϋπάρχει (εικόνες)

Αγρίνιο: «Το ταλέντο είναι κληρονομικό ή προϋπάρχει (εικόνες)

Αγρίνιο: «Το ταλέντο είναι κληρονομικό ή προϋπάρχει (εικόνες)

Όλοι είμαστε καλοί σε κάτι, ανεξάρτητα από το πώς και πού μεγαλώσαμε! Κάποιοι ίσως είχαν την τύχη και τη στήριξη του οικογενειακού τους περιβάλλοντος, ώστε να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους, σε μικρή ηλικία.

Κάποιοι άλλοι τα ανακάλυψαν μόνοι τους στην πορεία, ενώ κάποιοι άνθρωποι δεν καταφέρνουν να τα ανακαλύψουν ποτέ.

Σημαίνει ότι δεν είχαν ταλέντο; Θα μπορούσαν να ανακαλύψουν από μόνοι τους αυτό που αγαπούσαν;

Στο πλαίσιο αυτό της αυτοαξιολόγησης σχολικών μονάδων, το Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου διοργάνωσε νωρίτερα το απόγευμα εκδήλωση με θέμα: «τι είναι το ταλέντο και πως μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι (βοηθώντας τα παιδιά μας» με ομιλητή τον Δρ. Αθανάσιο Τσιρίκα, BSc, MSc, MSc, PhD Associate professor of HR and Talent Management, ESCE International Business School, Paris, France.

Ο ίδιος ο καθηγητής ανέφερε: «συνεχίζοντας την σειρά ομιλιών περί ανάπτυξης του «ταλέντου», σειρά έχει το Παπαστράτειο Γυμνάσιο σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου.

Στην ομιλία παρουσιάστηκαν οι πιο πρόσφατες θεωρίες περί ανάπτυξης του ταλέντου και αναλύθηκε σε βάθος ο βασικός τρόπος εξάσκησης προκειμένου να αναπτύξει ο καθένας από εμάς δεξιότητες πολύ πάνω από τον μέσο όρο, ικανές να τον κατατάξουν στους «ταλαντούχους» ανθρώπους.

Τα ενθαρρυντικά νέα έχουν να κάνουν με την κατάρριψη της κλασικής άποψης ότι το ταλέντο κληρονομείται ή προϋπάρχει. Ο τρόπος σκέψης και αυτό-διαχείρισης είναι το κλειδί για να αναπτύξει ο οποιοσδήποτε, δεξιότητες που προκαλούν θαυμασμό αλλά και απορία.

Ο τρόπος αυτός στο πλαίσιο της εκδήλωσης διερευνήθηκε, μαζί με άλλα μυστικά, ώστε να βοηθήσει κυρίως τα παιδιά μας να επιβιώσουν σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κόσμο γεμάτο προσκλήσεις, κινδύνους αλλά και πολλές ευκαιρίες.

Αγρίνιο: Ξεχάστε την οδό Βαρνακιώτη για δυο μήνες – Άρχισαν τα έργα (εικόνες)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ