ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΑγρίνιο: Το νεοκλασικό της Εθνικής στην Χ. Τρικούπη, η “Πανγαία” και η χρήση…

Αγρίνιο: Το νεοκλασικό της Εθνικής στην Χ. Τρικούπη, η “Πανγαία” και η χρήση…

Αγρίνιο: Το νεοκλασικό της Εθνικής στην Χ. Τρικούπη, η “Πανγαία” και η χρήση…

Και στη “Συνείδηση” έφτασε από αναφορές αναγνωστών ο προβληματισμός για το τι πρόκειται να γίνει με το νεοκλασικό κτίριο της Εθνικής Τράπεζας στο Αγρίνιο, στο πεζόδρομο της Χ. Τρικούπη.

Καθώς έγινε πλέον εμφανές αυτό που ισχύει εδώ και πάνω από δύο χρόνια, με το πωλητήριο που έχει μπει πάνω του, ότι δηλαδή θα περάσει κάποια στιγμή σε ιδιώτη, επανέρχεται και πάλι η κουβέντα για το πώς αξιοποιείς τέτοια κτίρια.

Αγοράζοντάς τα με ακριβό δανεισμό και κάνοντάς τα “πολιτιστικά κέντρα” ή ενθαρρύνοντας την χρήση τους από επιχειρήσεις που θα τα αναδείξουν και θα τα εντάξουν
στον ζωντανό ιστό της πόλης;

Το ζήτημα δεν είναι τωρινό, το κτίριο είναι ελεύθερο να πωληθεί, όπως αναφέρθηκε, εδώ και πολλούς μήνες ενώ απασχολεί τον Δήμο Αγρινίου από το 2014 τουλάχιστον.

Υπήρχε το σοβαρό ενδεχόμενο τότε να παραχωρηθεί από την Εθνική Τράπεζα στον Δήμο Αγρινίου το κτίριο, κάτι που ήταν διακαής πόθος του τότε διοικητή και το προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις του, όμως στην συνέχει βγήκε στην σύνταξη, το κτίριο πέρασε σε μια θυγατρική της Εθνικής την “Πανγαία” και από εκεί σε άγνωστες διαδρομές, πιθανότατα
κάποιο fund που θα διαχειριστεί την συγκεκριμένη περιουσία κατά την κρίση του.

Αρκεί να πούμε ότι οι μετοχές της Πανγαίας, που είχε στην διάθεσή της 271 κτίρια(!), πωλήθηκαν χωρίς διεθνή διαγωνισμό από την Εθνική στην εταιρία Invel και έχει υπάρξει
έρευνα από το ελληνικό κράτος γιατί αυτό έγινε έναντι σχεδόν 650 εκατομμυρίων ευρώ, από τα οποία τα 420 ήταν δάνειο της τράπεζας προς του αγοραστές με χαμηλό επιτόκιο!Συν το ότι στο συγκεκριμένο κτίριο φαίνεται να εμπλέκονται και κάποιοι κληρονόμοι πράγμα που καθιστά κάπως περίπλοκη την πώληση.

Αυτό που είναι ερώτημα, λοιπόν, είναι κατά πόσον δήμος πρέπει να πάρει άλλο ένα δάνειο για να επενδύσει σε ένα “πολιτιστικό” κτίριο.

Σε κάθε περίπτωση, έχουν κινηθεί η διαδικασίες για να μην μπορεί να ανοίξει ό, τι θέλει κάποιος στο συγκεκριμένο νεοκλασικό.

Υπάρχει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για αποκλεισμό χρήσεων, όπως για κατάστημα λιανικής ή αναψυχής/εστίασης, κάτι που αναμένεται να επικυρωθεί μέσα από τον νέο
Χωροταξικό Σχεδιασμό στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Αγρινίου, τουλάχιστον αυτό ισχύει μέχρι τώρα.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

*Φωτογραφία αρχείου

Χωρίς δυνατότητα εκλογοδικείου για τις οριακές διαφορές – Η περίπτωση του Γ. Βαρεμένου στην Αιτωλοακαρνανία

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ