ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΑγρίνιο: Το νέο “στοπ” στο κόμβο Τσίγκα απαιτεί μάτια δεκατέσσερα! (εικόνες – video)

Αγρίνιο: Το νέο “στοπ” στο κόμβο Τσίγκα απαιτεί μάτια δεκατέσσερα! (εικόνες – video)

Αγρίνιο: Το νέο “στοπ” στο κόμβο Τσίγκα απαιτεί μάτια δεκατέσσερα! (εικόνες – video)

Κανονικά τα “στρογγυλά”- τα roundabout που λέμε στα… ελληνικά- φτιάχνονται για να αποφεύγονται τα φανάρια και η πολλή σήμανση.

Όμως, όπως το πάμε, σύντομα στον κόμβο Τσίγκα στο Αγρίνιο θα χρειαστεί το εκεί “στρογγυλό” να εξοπλιστεί με σημάνσεις υποχρεωτικής παραχώρησης προτεραιότητας, σήματα για ύπαρξη…κόμβου ίσως, τελικά, και φανάρια! Διότι το δεύτερο “στοπ” που μπήκε επί της εθνικής οδού (αυτή την φορά από Αερογέφυρα προς το Νοσοκομείο Αγρινίου) είναι πολλοί που δεν το βλέπουν κι άλλοι τόσοι που κάνουν ότι δεν το βλέπουν!

Δείτε εικόνες:

Το είχε ξαναγράψει το sinidisi.gr κι όταν μπήκε το πρώτο στοπ, στην αντίθετη κατεύθυνση, το οποίο σταμάτησε μια συνήθεια πολλών χρόνων που ήθελε τους ερχόμενους από την εθνική να περνάνε “αέρας” και τους κινούμενους στον κόμβο να έχουν στοπ: κάπως πρέπει να εμπεδώσουν οι οδηγοί την αλλαγή αυτή και γρήγορα!

Χθες, μπροστά μας παραλίγο να συμβεί τραγωδία όταν μια κυρία (όχι, δεν πρόκειται για στερεότυπο!) πέρασε σαν σίφουνας λίγα μόλις εκατοστά από ένα αυτοκίνητο που έκανε τον “κύκλο”!  Λίγα μέτρα πιο κάτω ήταν η Τροχαία και φυσικά την σταμάτησε, της επέδωσε ένα ξεγυρισμένο πρόστιμο κι από όσα καταλάβαμε της πήρε και τις πινακίδες! Και καλά έκανε.

Δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη κυρία, καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες καταγγελιών από πολίτες που-όπως λένε-την γλιτώνουν φτηνά.

Επαναλαμβάνουμε, το “στοπ” είναι σωστό γιατί είναι κατοικημένη περιοχή και οι κινούμενοι στην εθνική πρέπει να κόβουν κι όχι να φεύγουν με ταχύτητα…

Όμως, πρέπει να γίνει πιο εμφανές στους οδηγούς, ειδικά στους Αγρινιώτες που έχουν συνηθίσει αλλιώς, ότι πρέπει να παραχωρούν προτεραιότητα.

Δείτε video ενδεικτικό του τι συμβαίνει στον επίμαχο κόμβο:

Η συμπαράσταση έξω από τα δικαστήρια έχει πολιτική προέλευση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ