ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Το φανάρι της υπομονής στην οδό Καλλέργη – Όποιος δεν αντέχει το “περίμενε” φεύγει με κόκκινο (εικόνες)

Αγρίνιο: Το φανάρι της υπομονής στην οδό Καλλέργη – Όποιος δεν αντέχει το “περίμενε” φεύγει με κόκκινο (εικόνες)

Αγρίνιο: Το φανάρι της υπομονής στην οδό Καλλέργη – Όποιος δεν αντέχει το “περίμενε” φεύγει με κόκκινο (εικόνες)

Μεγάλο όγκο οχημάτων, λόγω των έργων που εκτελούνται στη Χαριλάου Τρικούπη στο Αγρίνιο, δέχεται η οδός Καλλέργη, μέσω της οποίας η κυκλοφορία διοχετεύεται στην Εθνική Οδό, κυρίως στο ρεύμα προς Μεσολόγγι.

Οι οδηγοί, ωστόσο, οφείλουν να είναι οπλισμένοι με μεγάλη υπομονή καθώς το φανάρι της Καλλέργη στο ύψος της Εθνικής Οδού είναι τον περισσότερο χρόνο κόκκινο και όταν “πρασινίζει” δίνει τα δυνατότητα σε τέσσερα περίπου οχήματα ανά κατεύθυνση να περάσουν. Αν μάλιστα προηγείται λεωφορείο ή φορτηγό τότε η αναμονή γίνεται ακόμα μεγαλύτερη.

Όσοι δεν αντέχουν το “περίμενε” παραβλέπουν τόσο το μεγάλο κίνδυνο όσο και τις βαριές συνέπειες της παραβίασης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, και  φεύγουν με κόκκινο…μαρσάροντας!  Άλλοι πάλι για προλάβουν, παρότι κατευθύνονται προς Αντίρριο, χρησιμοποιούν τη δεξιά λωρίδα καταλαμβάνοντας τη θέση όσων θέλουν να στρίψουν προς Ιωάννινα. Ο “δείκτης” προς τα δεξιά, όμως, γίνεται πράσινος λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα από εκείνον για όσους στρίβουν αριστερά με αποτέλεσμα οδηγοί να ξεδίνουν σε κορναρίσματα και … ανταλλαγή “φιλοφρονήσεων”!

Το φαινόμενο είναι ενοχλητικό και πολύ συχνό τις ώρες αιχμής ανέφερε στο sinidisi.gr επαγγελματίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή, τονίζοντας την ανάγκη να δοθεί παραπάνω χρόνος στο “πράσινο” για να μπορούν να φεύγουν περισσότερα οχήματα.

Όταν η κίνηση είναι μεγάλη, όπως μας εξήγησε,  η ουρά των αυτοκινήτων φθάνει μέχρι το προηγούμενο φανάρι της οδού Καλλέργη. Δεδομένου ότι τα έργα επί της Χαριλάου Τρικούπη θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, θα πρέπει να δοθεί μια λύση προκειμένου να μη συνεχιστεί η ταλαιπωρία των οδηγών και η όχληση αλλά κυρίως για μην προκληθούν τροχαία ατυχήματα, κατέληξε.

Η οδός Καλλέργη στην οποία διοχετεύονται οχήματα από διαφορετικούς δρόμους με κατεύθυνση την Εθνική Οδό στο Αγρίνιο

 

Φόνη Γερμενή

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Ανέβαζε φωτογραφίες από παραλίες» λέει γιατρός της Τζωρτζίνας

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ