ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτισμοςΑγρίνιο: Το Ανοιχτό Θέατρο ολοκλήρωσε το δρώμενο “Μονόλογοι ΄21” με ιστορικό χαρακτήρα

Αγρίνιο: Το Ανοιχτό Θέατρο ολοκλήρωσε το δρώμενο “Μονόλογοι ΄21” με ιστορικό χαρακτήρα

Αγρίνιο: Το Ανοιχτό Θέατρο ολοκλήρωσε το δρώμενο “Μονόλογοι ΄21” με ιστορικό χαρακτήρα

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος παραστάσεων «Μονόλογοι ’21» από το Ανοιχτό Θέατρο Αγρινίου, σε μαθητές σχολείων της πόλης.

Η ανακοίνωση για τη διοργάνωση:

«Με την τελευταία παράσταση που δώσαμε στους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αγρινίου (Παπαστράτειο) την Τετάρτη 18/5/22, ολοκληρώθηκε αυτό ο κύκλος των παραστάσεων, για το ιστορικό θεατρικό δρώμενο ‘’Μονόλογοι’21’’.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία σε 90’ λεπτά να ζήσουν κορυφαίες στιγμές των 3 εμβληματικών αγωνιστών Μακρυγιάννη, Κολοκοτρώνη και του δικαστή Πολυζωίδη.

Το μεγάλο ενδιαφέρον και ο ενθουσιασμός που δέχτηκαν τις παρατάσεις οι μαθητές, μας δίνει τη δύναμη να κάνουμε το επόμενο βήμα ώστε από τη νέα σχολική χρονιά 2022-23 το έργο να πάει σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Αγρινίου, και των λοιπών πόλεων της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ευχαριστούμε τη διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Αγρινίου κα Παρασκευή Μαδιά και τη διευθύντρια του 1ου ΓΥΜΝ. Αγρινίου κα Δέσποινα Γεωργιάδη που μας φιλοξένησαν αλλά και όλους τους μαθητές των σχολείων που παρακολούθησαν με πολύ προσοχή τις παραστάσεις με την άψογη συμπεριφορά τους.

Οι παραστάσεις δόθηκαν αφιλοκερδώς και θα πρέπει να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα όλους τους συνεργάτες του Ανοιχτού Θεάτρου Αγρινίου που συνέβαλαν σε αυτήν την επιτυχία: Αριστοτέλης Χατζηδέλιος (Μακρυγιάννης), Βαγγέλης Ζωγράφος (Κολοκοτρώνης), Κώστας Γεννάτος (Πολυζωίδης), Ευάγγελος Γατσέλης (αφηγητής) και οι μουσικοί: Πέννυ Γεωργοπούλου (σαντούρι), Μάριος Μπακάλης (κλαρίνο), Παναγιώτης Μήτσος (λαούτο).

Παραδοσιακά τραγούδια ερμήνευσαν με τις υπέροχες φωνές τους, ο Σωτήρης Γκεβετζές και ο Χρήστος Τσέλιος, ενώ η επιλογή η ιστορική έρευνα, η επιλογή κειμένων και η σκηνοθεσία ήταν του Λάζαρου Τσόλκα.

Τέλος ευχαριστούμε και τον Βασίλη Καπελλάκη, που μας στήριξε αφιλοκερδώς με τα ηχοσυστήματά του, στις σχολικές παραστάσεις».

Ρόδος: Πέθανε 16χρονος που νοσηλευόταν στο Παίδων με υψηλό πυρετό

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ