Αγρίνιο: Το 5ο Γυμνάσιο στη δράση κατά της σχολικής βίας στην πλατεία Δημοκρατίας, την Τετάρτη (4/3)

Το 5o Γυμνάσιο Αγρινίου, σε συνεργασία με το Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς και με σχολεία όλων των βαθμίδων από όλη τη χώρα αλλά και Δήμους, θα υλοποιήσει δράση κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού με τίτλο «Σπάμε τη Σιωπή, Ενώνουμε τις Φωνές μας Ενάντια στη Βία».

afisa-1

Το 5o Γυμνάσιο Αγρινίου, σε συνεργασία με το Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς και με σχολεία όλων των βαθμίδων από όλη τη χώρα αλλά και Δήμους, θα υλοποιήσει δράση κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού με τίτλο «Σπάμε τη Σιωπή, Ενώνουμε τις Φωνές μας Ενάντια στη Βία» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας ,στις 6 Μαρτίου 2024, ώρα 10.30-11.15, στην Πλατεία Δημοκρατίας.

Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών, των μελών της σχολικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας κατά της βίας στο σχολείο αλλά και σε άλλα θεσμικά πλαίσια όπως η οικογένεια, η εργασία, ο αθλητισμός, κ.λπ.

Στο πλαίσιο της δράσης οι μαθητές/τριες συζητούν για τη βία και τον εκφοβισμό, τις μορφές, τα συναισθήματα της βίας και του εκφοβισμού, την αντιμετώπιση και πόσο σημαντικό είναι να σπάμε τη σιωπή και να αναφέρουμε φαινόμενα βίας και εκφοβισμού.

Στο πλαίσιο της δράσης, κατά τη μετάβασή τους από το σχολείο στο κεντρικό σημείο συγκέντρωσης οι μαθητές/τριες θα φορούν μάσκες που απεικονίζουν συναισθήματα της βίας και του εκφοβισμού και θα αναπαριστούν μορφές βίας με κάποιες κινήσεις. Στις 11.00, οι μαθητές/τριες θα σπάσουν ταυτόχρονα ένα μπαλόνι.

Το σπάσιμο των μπαλονιών συμβολίζει το σπάσιμο της σιωπής και τη ταυτόχρονη κίνηση συμβολίζει ότι ενώνουμε τις φωνές.

Η υλοποίηση της δράσης σε κεντρικό σημείο της πόλης αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Τη σχετική ανακοίνωση υπογράφουν ο  επιστημονικά υπεύθυνος της δράσης Θεόδωρος Θάνος, Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και οι υπεύθυνοι της δράσης στο 5ο Γυμνάσιο Αγρινίου, εκπαιδευτικοί: Αλιάγα Ελένη, Αλεξάκη Αφροδίτη, Γεωμπρέ Βασιλική, Ματσούκα Μαγδαληνή, Πολίτη Θεοδώρα, Τραγουλιά Μαρία, Τσιντζέλη Φωτεινή.