ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρίνιο: Τιμήθηκε η μνήμη των πυροσβεστών που θυσιάστηκαν την ώρα του καθήκοντος (εικόνες)

Αγρίνιο: Τιμήθηκε η μνήμη των πυροσβεστών που θυσιάστηκαν την ώρα του καθήκοντος (εικόνες)

Αγρίνιο: Τιμήθηκε η μνήμη των πυροσβεστών που θυσιάστηκαν την ώρα του καθήκοντος (εικόνες)

Η μνήμη του πυρονόμου Ιωάννη Κωστάκη και του εθελοντή αρχιπυροσβέστη Παναγιώτη Πλεξίδα που θυσιάστηκαν την ώρα του καθήκοντος, τιμήθηκε σε κλίμα συγκίνησης σήμερα, Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου.

Με νωπό ακόμα τον αδόκητο χαμό του 27χρονου Παναγιώτη Πλεξίδα, μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Καινούργιο το Σεπτέμβριο του 2020, τελέστηκε το πρωί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο που δημιουργήθηκε προς τιμήν του στον Πυροσβεστικό Σταθμό Παραβόλας.

Το παρών έδωσαν συνάδελφοι και μέλη της οικογένειας του εθελοντή αρχιπυροσβέστη.

Στεφάνι κατέθεσαν: ο πατέρας του Παναγιώτη,  Θεόδωρος Πλεξίδας, ο διοικητής της Π.Υ. Αγρινίου Στράτος Πετράκης, ο πρόεδρος των Εθελοντών Πυροσβεστών Μάκης Τσιουγκρής και ο  στρατηγός εν αποστρατεία Πάνος Γιαννακόπουλος.

Την ημερήσια διαταγή διάβασε ο επιπυραγός Χρήστος Χατζής.

Δείτε εικόνες:

 

Η μητέρα του εθελοντή αρχιπυροσβέστη  Παναγιώτη Πλεξίδα, Βαλάντη Ευπατρίδη, μιλώντας στο sinidisi.gr ευχαρίστησε για το γεγονός ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία τιμά τους ήρωες που θυσιάστηκαν για το κοινό καλό. Σημείωσε, ωστόσο, ότι η Πολιτεία οφείλει να τιμά και τους ζώντες. Για να το πράξει αυτό θα πρέπει, όπως τόνισε, να προχωρήσει σε προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού και να μεριμνά για την προμήθεια εξοπλισμού (π.χ. ειδικές μάσκες) αλλά και την παροχή εκπαίδευσης στους εθελοντές πυροσβέστες που θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο αλλά επωμίζονται οι ίδιοι το οικονομικό κόστος. “Αυτή θα ήταν η μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη του παιδιού μας…”, σχολίασε συγκινημένη.

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων τελέστηκαν και στο μνημείο που βρίσκεται στα Κλεισορρεύματα. Εκεί ο πυρονόμος Ιωάννης Κωστάκης έχασε τη ζωή του το καλοκαίρι του 2003 έπειτα από ανατροπή του υπηρεσιακού οχήματος την ώρα που έσπευδε σε κατάσβεση πυρκαγιάς.

Νοσοκομείο Μεσολογγίου: Προτρέπει τους εργοδότες να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό των εργατών γης

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr