ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο – Θέρμο: Σε πλήρη ετοιμότητα οι Δήμοι

Αγρίνιο – Θέρμο: Σε πλήρη ετοιμότητα οι Δήμοι

Αγρίνιο – Θέρμο: Σε πλήρη ετοιμότητα οι Δήμοι

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Συνείδηση” αναμένεται η έναρξη της εργολαβίας για την πλήρη αποκατάσταση υποδομών στο Δήμο Αγρινίου για ζημιές που έχουν προκληθεί από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Αγρίνιο - Θέρμο: Σε πλήρη ετοιμότητα οι Δήμοι Την ανάγκη επαγρύπνησης για την πλέον αποτελεσματική αντιμετώπιση πιθανών κινδύνων από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού ζήτησε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, όπως επίσης και ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας στο πλαίσιο του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (24/1).

Μάλιστα, στο πλαίσιο της προσπάθειας να αντιμετωπίσει την περιβαλλοντική κρίση ο Δήμος Θέρμου πριν λίγα 24ωρα ενέταξε στην πολιτική προστασία του ένα νέο μηχάνημα τύπου jcb και ένα νέα αγροτικό αυτοκίνητο!

Ήδη οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για αλλαγή του σκηνικού ως προς τον καιρό, αλλά αυτή η αλλαγή θα είναι μόνο η αρχή του χειμώνα, επομένως οι δήμοι ανά την Αιτωλοακαρνανία «σήκωσαν τα μανίκια» για να προετοιμαστούν για την έλευση τόσο του πρώτου κύματος, όσο και όλου του χειμώνα που έπεται.

Αγρίνιο - Θέρμο: Σε πλήρη ετοιμότητα οι Δήμοι
Ο Μίμης Σκορδόπουλος

«Έχουμε συντάξει ως υπηρεσία Πολιτικής προστασίας του Δήμου Αγρινίου τα απαιτούμενα σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και κινδύνων από καιρικά φαινόμενα, όπως για την πλημμύρα συντάξαμε το σχέδιο με την κωδική ονομασία «Δάρδανος» και για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων το σχέδιο με τη κωδική ονομασία «Βορέας». Υπάρχει επίσης στόλος μηχανημάτων έργου ιδιωτών για άμεσες παρεμβάσεις όπου, όποτε και αν χρειαστεί. Αντίστοιχα, το τμήμα αυτεπιστασίας βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότατα για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, αν και εφόσον χρειαστεί. Είμαστε σε πολύ υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και αυτό ενισχύει κατά πολύ το ότι έχουμε ήδη πραγματοποιήσει όλα τα απαιτούμενα συντονιστικά με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους προέδρους των κοινοτήτων.

Αγρίνιο - Θέρμο: Σε πλήρη ετοιμότητα οι Δήμοι Έχουμε εικόνα για τις ανάγκες που έχει ο εκάστοτε πρόεδρος και διαθέτουμε άψογη συνεργασία για να αντιμετωπίσουμε το κάθε τι όπως έχει διαπιστωθεί και κατά το παρελθόν» τόνισε σε γενικό πλαίσιο ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγρινίου Μίμης Σκορδόπουλος, ο οποίος ανέφερε επιπλέον: «για ό,τι ζητήματα έχουν δημιουργηθεί από ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή μας κατά το παρελθόν έχουν δοθεί όλες οι απαιτούμενες προσβάσεις όπου χρειάζονταν και απαιτούνταν σε όλο το εύρος του Δήμου και αναμένουμε εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος να εγκριθεί και να ξεκινήσει η εργολαβία για πλήρη αποκατάσταση υποδομών λ.χ. δρόμων όπου απαιτείται μέσα σε όλο το Δήμο Αγρινίου».

Αγρίνιο - Θέρμο: Σε πλήρη ετοιμότητα οι Δήμοι Ο κ. Σκορδόπουλος αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία με την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και τις άλλες υπηρεσίες που έχει ως στόχο να αντιμετωπίσουν την περιβαλλοντική κρίση που υπάρχει, καθώς όπως ανέφερε ο ίδιος ο Αντιδήμαρχος: «δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά κλιματική κρίση».

Χρηματοδότηση 1,6 εκατ. ευρώ περιμένει ο Δήμος Θέρμου σε τεχνικά δελτία που έχει ετοιμάσει

Αγρίνιο - Θέρμο: Σε πλήρη ετοιμότητα οι Δήμοι Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Δήμαρχος Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας, ο οποίος μιλώντας στη «Σ» τόνισε: «ο Δήμος Θέρμου είναι έτοιμος και προετοιμαζόμενος από πλευράς μηχανολογικού εξοπλισμού και αλατιού για την αντιμετώπιση ενός ακραίου καιρικού φαινομένου, άλλωστε είμαστε συνηθισμένοι στα ακραία καιρικά φαινόμενα , υπό την έννοια ότι είμαστε ο πλέον ορεινός Δήμος της Αιτωλοακαρνανίας και δημιουργούνται συνεχώς ζητήματα. Προ καιρού εντάξαμε ένα νέου τύπου γκρέϊντερ στην κυκλοφορία, τη Δευτέρα εντάξαμε στην κυκλοφορία ένα νέο jcb – εκσκαφέα, χρήσιμο για τέτοιες περιπτώσεις, όπως επίσης και ένα 4×4, στο οποίο θα τοποθετήσουμε πάνω «μαχαίρι» για να εκλαμβάνει σε εκχιονισμό και καθαρισμό φερτών υλικών σε ασφάλτινες επιφάνειες. Έχουμε εκσυγχρονίσει τον εξοπλισμό του δήμου, είμαστε σε καλό επίπεδο και μαζί με την προμήθεια αλατιού, θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ότι προκύψει»

Αγρίνιο - Θέρμο: Σε πλήρη ετοιμότητα οι Δήμοι
Ο Σπύρος Κωνσταντάρας

Επίσης ο κ. Κωνσταντάρας αναφέρθηκε και στα ζητήματα που είχαν προκύψει από άλλες χρονιές στο  Δήμο Θέρμου από τα ακραία καιρικά φαινόμενα τονίζοντας: «εκκρεμότητες υπάρχουν. Από το αρμόδιο υπουργείο κρατικής αρωγής και από τον αρμόδιο υπουργό παρά τον Πρωθυπουργό τον κ. Τριαντόπουλο, που είναι υπεύθυνος για τις φυσικές καταστροφές εγκρίθηκε για τον Δήμο Θέρμου το ποσό του 1 εκατ. ευρώ. Έχουμε υποβάλλει τεχνικά δελτία για την αποκατάσταση ζημιών για το υπόλοιπο 1,6 εκατ. ευρώ πλέον των χρημάτων, που μας έχει αποστείλει το Υπουργείο Εσωτερικών που δεν είναι λίγα και αθροιστικά ξεπερνούν τα 2 κατ. ευρώ.

Κάνουμε καλή δουλειά στον τομέα αποκατάστασης, αλλά και πρόληψης, καθώς κάνουμε λ.χ. πλακοσκεπή σε οχετούς, τοιχία αντιστήριξης, ζαρζανετ σε κατολισθαίνοντα σημεία του δρόμου, αλλά βρισκόμαστε και σε συνεχή επαφή με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όπου προχωράμε την αποκατάσταση των κατολισθήσεων στη θέση «Βαλτσόρεμα» στο δρόμο Θέρμου – Πλατάνου, εντός του οικισμού Καλουδίου, την περιοχή Δουνέϊκα προς το χάνι Μπανιά και γενικότερα υπάρχει μια προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών και πρόληψης νέων φαινομένων κατολισθήσεων και φερτών υλικών τόσο στην οδική οδοποιία και στους επαρχιακούς δρόμου».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”  

Αγρίνιο - Θέρμο: Σε πλήρη ετοιμότητα οι Δήμοι

Interreg Creative @ Hubs: Τα βραβεία του διαγωνισμού ανοικτής καινοτομίας

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ