ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Θέλουν περισσότερο πεζόδρομο

Αγρίνιο: Θέλουν περισσότερο πεζόδρομο

Αγρίνιο: Θέλουν περισσότερο πεζόδρομο

Αίτημα επαγγελματιών για επέκταση στην… επέκταση της πεζοδρόμησης στην οδό Παπαστράτου

Κατά το παρελθόν είχε υποβληθεί αίτημα για την πεζοδρόμηση συγκεκριμένου τμήματος της οδού Παπαστράτου συνοδευόμενο από περίπου 40 υπογραφές επαγγελματιών. Τώρα που το πλάνο των πεζοδρομήσεων λαμβάνει σιγά – σιγά «σάρκα και οστά» επανήλθαν στο αίτημά τους καθώς το σημερινό πλάνο δεν προβλέπει πεζοδρόμηση για το σημείο που είχαν αιτηθεί

Μπορεί η επέκταση των πεζοδρόμων στο κέντρο του Αγρινίου κατά το πρώτο διάστημα της εφαρμογής της να προκάλεσε, όπως κάθε αλλαγή αυτού του είδους- ορισμένα  μικροπροβλήματα, όμως το γενικότερο πνεύμα της ιδέας ολοένα και περισσότεροι το αντιμετωπίζουν θετικά. Μάλιστα μερίδα επαγγελματιών στο κέντρο της πόλης ζητά να επεκταθεί στο μέτρο των πεζοδρομήσεων και σε τμήματα, που δεν περιλαμβάνονται στο αρχικό πλάνο.

Ένα βήμα πιο πέρα πάνε επαγγελματίες του Αγρινίου το θέμα των πεζοδρομήσεων στο κέντρο της πόλης. Μετά την πιλοτική εφαρμογή του πλάνου των πεζοδρομήσεων που έχει ξεκινήσει εδώ και ενάμισι μήνα, επαγγελματίες της οδού Παπαστράτου πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου με  αίτημα, το οποίο συνοδεύεται και από υπογραφές, την επέκταση του πεζόδρομου της οδού Παπαστράτου από το ύψος της διασταύρωσης με την οδό Δήμου Τσέλιουμέχρι και την συμβολή των οδών Παπαστράτου και Σουλίου (Goody’s).

Βέβαια, το αίτημα αυτό έχει«παρελθόν», καθώς πριν από περίπου 6 χρόνια, όταν πεζοδρομήθηκε το κομμάτι της οδού Παπαστράτου, από την πλατεία Δημοκρατίας μέχρι και την πλατεία Ειρήνης, περίπου 40 επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται επί της οδού Παπαστράτου, από το ύψος περίπου της πλατείας Φλέμινγκ, μέχρι και τα Goody’s είχαν υποβάλει αίτημα στον δήμαρχο Αγρινίου για να γίνει πεζόδρομος και στη γειτονιά τους,  από την οδό Σάκη Καράγιωργα (πλατεία Φλέμινγκ) μέχρι και τα Goody’s. Προ ημερών επανήλθαν πραγματοποιώντας νέα συνάντηση με τον δήμαρχο Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου για την πεζοδρόμηση και του υπόλοιπου τμήματος της συγκεκριμένης οδού.

«Κατά κανόνα εκεί που υπάρχει πεζόδρομος ο κόσμος κινείται περισσότερο και πιο ανέμελος. Αυτό το βλέπουμε και το τελευταίο χρονικό διάστημα που έχει κλείσει η οδός Παπαστράτου πιλοτικά. Στο κομμάτι, το οποίο είναι κλειστό, παρατηρούμε περπατάει περισσότερος κόσμος, ο οποίος σταματάει εκεί που τελειώνει ο πεζόδρομος, συνεπώς δεν έρχεται έξω από τις επιχειρήσεις μας. Αν κάποιος κάνει μια βόλτα θα κοιτάξει και τις βιτρίνες, θα μπει να ψωνίσει ή θα κάνει έρευνα αγοράς για να ψωνίσει, όταν έχει την δυνατότητα. Αυτό το χρονικό διάστημα που η οδός Παπαστράτου έχει κλείσει μέχρι και την συμβολή της με την οδό Δήμου Τσέλιου, στο υπόλοιπο κομμάτι παρατηρούμε πως περνάνε τα αυτοκίνητα χωρίς να σταματάνε και οι πεζοί κινούνται με σκοπό να πάνε στο πεζοδρομημένο κομμάτι» τόνισαν πολλοί επαγγελματίες της οδού Παπαστράτου με τους οποίους ήρθε σε επαφή η «Σ» όπως λ.χ. η Κορίνα Μπογιατζή.

Μάλιστα περιγράφουν το «ιστορικό» της υπόθεσης στη «Σ» αναφέροντας: «πριν χρόνια, όταν οριστικοποιήθηκε πως το κομμάτι της Παπαστράτου από την πλατεία Δημοκρατίας μέχρι και την πλατεία Ειρήνης θα πεζοδρομηθεί είχαμε υποβάλει αίτημα το οποίο συνοδεύονταν από περίπου 40 υπογραφές επαγγελματιών για να πεζοδρομηθεί και το κομμάτι της Παπαστράτου από την οδό Σάκη Καραγιωργα (πλατεία Φλέμινγκ) μέχρι και τα Goody’s» συμπληρώνοντας πως: «προ ημερών επισκεφτήκαμε τον κ. Παπαναστασίου και επαναφέραμε το αίτημά μας λαμβάνοντας ενθαρρυντική απάντηση για το αίτημά μας».

Σύμφωνα με μέλη της επιτροπής των επαγγελματιών που πραγματοποίησαν την επίσκεψη στον κ. Παπαναστασίου: «Ο δήμαρχος ήταν θετικός. Μας ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει η δυνατότητα να ενταχθεί στο πρόγραμμα, που έχει ενταχθεί η πεζοδρόμηση μέχρι και την πλατεία Φλέμινγκ, αλλά θα εξεταστεί το αίτημά μας και θα ενταχθεί σε κάποιο άλλο πρόγραμμα ή διαφορετικά θα εξεταστεί αν ο δήμος έχει την δυνατότητα να χρηματοδοτήσει ο ίδιος την πεζοδρόμηση μέχρι και τα Goody’s, την συμβολή της Παπαστράτου μέχρι και την οδό Σουλίου. Ωστόσο επανερχόμαστε και ζητάμε να κλείσει ο δρόμος ακόμη και με ένα απαγορευτικό σήμα στο οδόστρωμα όπως είναι σήμερα σε όλα τα σημεία που θα πεζοδρομηθούν».

Οι επαγγελματίες θεωρούν αναγκαία την πεζοδρόμηση μέχρι και τα Goody’s και το συνδέουν ακόμη και με την βελτίωση των οικονομικών της επιχείρησή τους, καθώς μέχρι σήμερα εκτός από την κρίση που έχουν να αντιμετωπίσουν και τις επιπτώσεις του κορονοϊού βλέπουν τους εν δυνάμει πελάτες τους να σταματούν λίγα μέτρα από τις επιχειρήσεις τους, εκεί δηλαδή που παύει ο δρόμος να είναι κλειστός.

Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε κρούσμα κορονοϊού στην Αιτωλοακαρνανία!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr