ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΑγρίνιο: Η ΘΕΑΤΡόPolice έρχεται με τον «Γενικό Γραμματέα»

Αγρίνιο: Η ΘΕΑΤΡόPolice έρχεται με τον «Γενικό Γραμματέα»

Αγρίνιο: Η ΘΕΑΤΡόPolice έρχεται με τον «Γενικό Γραμματέα»

Μετά από τις αλλεπάλληλες επιτυχίες οι αστυνομικοί του Αγρινίου ετοιμάζονται για ακόμη μία στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”. Η ΘΕΑΤΡόPolice έρχεται με τον «Γενικό Γραμματέα»

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Το 2013 ήταν η χρονιά που η θεατρική ερασιτεχνική ομάδα ΘΕΑΤΡόPolice, η οποία αποτελείται αποκλειστικά από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, «συστήθηκε» για πρώτη φορά στους πολίτες του Αγρινίου.

Μέσα από την αγάπη των Αστυνομικών για το θέατρο, στόχος της ομάδας ήταν και είναι να αναδείξει τις κοινωνικές ευαισθησίες, που έχει ο Αστυνομικός σήμερα.

Με το καλλιτεχνικό της μεράκι, η ομάδα προσπαθεί να έρθουν οι πολίτες κοντά στην Αστυνομία και να δουν ότι είναι δίπλα τους, όχι μόνο για την αντιμετώπιση – καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και για την καθημερινότητά τους.

Με αυτό στο μυαλό, η ομάδα με τις παραστάσεις που έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια και οι θεατές με την ανιδιοτελή προσφορά τους, βοηθούν διάφορες δομές και ιδρύματα που έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα, η ΘΕΑΤΡόPolice, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας και της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών – Τοπική Διοίκηση Ακαρνανίας, σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, έχει παρουσιάσει τις παραστάσεις , «ο Κύριος Πουρσονιάκ» του Μολιέρου, «Η σπασμένη στάμνα» του Χ.Φ. Κλάιστ, «Ψέμα στο Ψέμα» του Άντονι Νίλσον, «Η Γραμμή» του Ίσραελ Χόροβιτς, «Ο Φίλος μου ο Λευτεράκης» του Α. Σακελλάριου και «Ο Ναυτικός και ο Φάρος» του Κόνορ Μακφέρσον σε διασκευή Γιούλης Μαρούση.

Η ομάδα έχει εκπροσωπηθεί τέσσερις φορές στο φεστιβάλ ερασιτεχνικών μονολόγων Αγρινίου με τα έργα: «Οδός Πολυδούρητης» Ρ. Γεωργακοπούλου, «Ο Ληστής» του Δ. Μανιάτη, «Για την Ελένη» του Δ. Καρατζογιάννη και «Εκτός Ύλης» του Κ. Λεϊμονή.

Επίσης έχει συμμετάσχει στο 6ο Πανελλήνιο φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας με το έργο «Ψέμα στο Ψέμα» σε σκηνοθεσία της Γιούλης Μαρούση, όπου απέσπασε 7 συνολικά βραβεία της Α΄ καλύτερης παράστασης, βραβείο σκηνοθεσίας, χορογραφίας, βραβείο μουσικής επιμέλειας, Α΄ ανδρικού ρόλου, Α΄ γυναικείου ρόλου, τιμητική διάκριση επίδοσης.

Στο 8ο Πανελλήνιο φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας με το έργο «Η Γραμμή» σε σκηνοθεσία της Γιούλης Μαρούση, απέσπασε 4 συνολικά βραβεία Α΄ καλύτερης παράστασης, βραβείο σκηνοθεσίας, Α΄ανδρικού ρόλου καθώς και έπαινο ερμηνείας.

Στο 9ο Πανελλήνιο φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας με το έργο «Ο Φίλος μου ο Λευτεράκης» του Α. Σακελλάριου σε σκηνοθεσία της Γιούλης Μαρούση απέσπασε 4 συνολικά βραβεία Β΄καλύτερης παράστασης, Α ανδρικού ρόλου και δυο βραβεία Β΄ανδρικού ρόλου.

Ευχή όλων μας είναι να συνεχίσουν με την ίδια αγάπη για το θέατρο και να προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το ταξίδι συνεχίζεται… φέτος με το  έργο “Ο Γενικός Γραμματέας” του Η. Καπετανάκη.

Δύο λόγια για τον «Γενικό Γραμματέα»:

Ο Λάμπρος, πλούσιος επαρχιώτης, ονειρεύεται αξιώματα και τη «μεγάλη ζωή» της Αθήνας. Η υποστήριξή του στον  τοπικό βουλευτή με αντάλλαγμα μια θέση στο δημόσιο, θα είναι το εισιτήριο του για την πρωτεύουσα.

Τον πόθο του αυτό, τον μοιράζεται με τη γυναίκα του, την Πηνελόπη, που επίσης προσβλέπει σε ένα υψηλό αξίωμα για τον σύζυγό της.

Κι όσο εκείνος θα διαπλέκεται στους μηχανισμούς του πελατειακού κράτους, εκείνη θα στροβιλίζεται με χάρη στα αριστοκρατικά σαλόνια.

Παίζουν:

Βασίλης Σβίγγος, Γιώργος Πιστιόλας ,Γιάννης Χριστογιάννης, Βασίλης Χριστόπουλος, Νίκος Καρδαρας, Νίκος Διώτης, Μιχάλης Ασημάκης, Άννα- Μαρία Νικολαιδη, Βάσια Βασιλείου, Ελευθερία Καρδαρά, Μαρία Στραβοδήμου, Μαρία Ντελλή

Σκηνοθεσία: Γιούλη Μαρούση

Σκηνικά: Νίκος Βελτσίστας

Φωτισμοί: Δημήτρης Παπαδάκης

Διασκευή: Άννα Ψαρρη

Για τον «Γενικό Γραμματέα» έχει προγραμματιστεί να δοθούν τρεις παραστάσεις, στις 13, 14 και 15 Μαΐου και ώρα 21:30, στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου (ΔΗΠΕΘΕ) Αγρινίου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη (απαραίτητα με δελτία εισόδου).

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Αγρίνιο: Η ΘΕΑΤΡόPolice έρχεται με τον «Γενικό Γραμματέα»

ΤΟΕΒ vs ΔΕΗ: Δεύτερο «επεισόδιο» εν μέσω ενεργειακής κρίσης – Ξανά στα δικαστήρια

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr