Αγρίνιο: Συλλυπητήριες ανακοινώσεις για τον θάνατο του Μιχάλη Φρίντζου

Διαβάστε τις συλλυπητήριες ανακοινώσεις για τον θάνατο του Μιχάλη Φρίντζου "Μέρα πένθους η σημερινή για το Ανυπότακτο Αγρίνιο Από σήμερα το μεσημέρι ένας εξαιρετικά ευαίσθητος…

mixalis-andromeda

Διαβάστε τις συλλυπητήριες ανακοινώσεις για τον θάνατο του Μιχάλη Φρίντζου

"Μέρα πένθους η σημερινή για το Ανυπότακτο Αγρίνιο

Από σήμερα το μεσημέρι ένας εξαιρετικά ευαίσθητος άνθρωπος έπαψε να βρίσκεται ανάμεσά μας. Ο Μιχάλης Φρίντζος, από τα ιδρυτικά μέλη της παράταξης «Ανυπότακτο Αγρίνιο», άφησε την τελευταία πνοή του στο Δημόσιο Νοσοκομείο του Αγρινίου.

Ο Μιχάλης οργανώθηκε στην Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας (ΚΝΕ) το 1979, ενώ τις δύο τελευταίες δεκαετίες συμμετείχε ενεργά στα μετωπικά σχήματα ΜΕ.Ρ.Α. και ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Ως μουσικός συμμετείχε στο λαϊκό σχήμα «Λαϊκά Μητρώα» και αμέσως μετά ίδρυσε με τον Σπύρο Νικολάου την μουσική σκηνή «Ανδρομέδα», η οποία κρατάει μέχρι σήμερα ζωντανό το πολιτιστικό της αποτύπωμα στα μουσικά δρώμενα της πόλης του Αγρινίου.

Πέρα και πάνω από όλα αυτά όμως, ο Μιχάλης, ήταν ένας άνθρωπος που ακροβατούσε με ευαισθησία ανάμεσα στις καθημερινές αντιξοότητες των καιρών, πλουτίζοντας με το έξυπνο χαμόγελό του τις μέρες και τις παρέες των φίλων του.

Για όλους εμάς που συγκροτούμε την αυτοδιοικητική παράταξη «Ανυπότακτο Αγρίνιο» η σημερινή μέρα είναι μια μέρα πένθους.

Η εξόδιος τελετή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, στις 12:00 το μεσημέρι, στην Αγία Βαρβάρα Αγρινίου, όπου, από τις 11:00 το πρωί, θα βρίσκεται εκτεθειμένη η σορός του για το τελευταίο αποχαιρετισμό".

ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

"Σήμερα μάθαμε την δυσάρεστη είδηση ότι ο σύντροφος Μιχάλης Φρίντζος έφυγε από τη ζωή. Οι σύντροφοι του και οι φίλοι του εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του για τον πρόωρο θάνατο του. Τον τελευταίο καιρό έδινε την μάχη με τον καρκίνο και η κατάσταση του είχε επιδεινωθεί. Ο σύντροφος Μιχάλης ήταν ένας από αυτούς που διακρίνονταν για την πίστη του στην υπόθεση της άλλης κοινωνίας, της κοινωνικής ευαισθησίας, της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης. Από τα μαθητικά του χρόνια οργανώθηκε στην ΚΝΕ συμβάλλοντας στην  ανάπτυξη της οργάνωσης με την συγκρότηση των μαθητικών οργανώσεων και του μαθητικού κινήματος από της αρχές της δεκαετίας του 80 στην πόλη μας και στο νομό. Στα φοιτητικά του χρόνια είχε δράση στο φοιτητικό κίνημα στην πόλη της Λάρισας όπου και σπούδασε.

Μετά τη διάσπαση του 89' εντάχτηκε στο ΝΑΡ και μετέπειτα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τα τελευταία του χρόνια  ασχολήθηκε με το διάβασμα πολιτικών αναλύσεων και συμμετείχε στα κινήματα της πόλης. Ο σύντροφος Μιχάλης έδωσε με αποφασιστικότητα τoν αγώνα για μια καλύτερη ζωή, πίστεψε βαθιά στα ιδανικά της ελευθερίας, της ισότητας, του κομμουνισμού και αυτό το δρόμο ακολούθησε αταλάντευτα μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του με συνέπεια λόγων και έργων. Στην καθημερινότητά του αντιμετώπιζε τον συνάνθρωπό του με την ευγένεια και τον πολιτισμό που τον διέκρινε σε κάθε στιγμή της ζωής του.

Σύντροφε θα σε θυμόμαστε για πάντα. Έφυγες νωρίς αλλά όσα μας δίδαξε η στάση της ζωής σου θα μας συντροφεύουν για πάντα".

Βαθιά θλίψη στο Αγρίνιο – Μουσικό ταξίδι… στον ουρανό από τον Μιχάλη Φρίντζο (ΦΩΤΟ)